CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2791|Reply: 15

Peniaga Tudung Rasa Teraniayai Akaun Kedai Diturunkan Kerana Duck Report?

[Copy link]
Post time 27-9-2021 11:16 AM | Show all posts |Read mode






Jenama nan satu ini memang sentiasa terpalit dengan kontroversi. Terbaharu, ada pemilik tudung mendakwa yang jenama Duck telah membuat laporan kepada laman beli belah online sehingga produk tudung mereka terpaksa diturunkan.




Foto :



Menurut rakan kepada pemilik tudung tersebut, laporan ke atas Shopee menyebabkan akaun kedainya telah diturunkan, segala komen positif telah hilang begitu sahaja, tanpa penjelasan daripada pihak mereka.



Foto : Twitter


Lebih membuatkan peniaga kecil ini teraniayai adalah mereka memohon penjelasan daripada platform jualan dan juga daripada Duck namun tiada balasan.



Walhal mereka yakin bahawa tiada persamaan antara kedua-dua jenama tudung tersebut, mengapa tergamak membenam peniaga kecil?

Foto G




Namun, setelah ianya tular di Twitter, pihak Shopee telah menyenaraikan kembali produk tersebut manakala Duck telah menghubungi peniaga tersebut dan menjelaskan bukan mereka yang membenamkan senarai produk itu.



Vivy Yusof turut memberi penjelasan di Ig Storynya.


Foto G

Bagi netizen, perkara ini tidak akan timbul jika ianya diambil serius oleh semua pihak ketika ianya mula menjadi isu.



Bagaimanapun, ianya hanya mendapat perhatian setelah ia tular.



Jadi, kesimpulannya selagi tak kecoh, tiada tindakan lah ya? - CARI










Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2021 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
hahahahaa...kantoi pastu deny?jijik a vivi ni

Confirm laaa blh saman nnt ni..adan uke!
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah viral baru nak munculkan diri! Phumba-nya perangai!
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 12:35 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh jap.. Shopee kata owner duck yg report, tapi owner duck kata x pernah report? So shopee fitnah duck? Ke apa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 01:05 PM | Show all posts
Meolss banned wife dari beli sebarang brandn itik ni.. terkebil2 sheolls
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-9-2021 03:30 PM | Show all posts
aku beli vietnam punya jer... haha.. dari tudung sampai la ke telekung..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
antara duck dgn shoppee, shoppee lg mega. klu rs kena fitnah, boleh saman fitnah balik. skg main saman2 je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2021 07:32 PM | Show all posts
Megikari replied at 27-9-2021 01:01 PM
Eh jap.. Shopee kata owner duck yg report, tapi owner duck kata x pernah report? So shopee fitnah du ...

Ya. Saling tunding jari.

Ada tweet yang bawah2 tu ckp 2 2 pihak diam bila mula mula di approach. Smp lah kene viral di Twitter bru respond.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
So nak percaya sapa ni? Sopiee ke itik?
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Perenggan terakhir vv so fake. Selame ni dok copy sane sini x igt lol
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 10:44 PM | Show all posts
Vv ni justify apa pun org tak caya dah.
Tu laaa besar betul luka yg penah dia buat kat org

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 10:45 PM | Show all posts
Ohhh yaaaa ot sikit
Ada plak legal team ye....creativ team wujud ke sebb duck ciplak selalu je.Ot jap ye..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 12:05 AM | Show all posts
x pernah terhinginn nk beli jenama itik ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 03:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Ppppffttttt
So shady so cunning
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni teruk pada jahlop lg.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 11:46 PM GMT+8 , Processed in 0.214481 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list