CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6447|Reply: 37

Lori berhantu zaman perang tentera jepun bergerak sendiri di Segamat Johor

  [Copy link]
Post time 21-9-2021 07:12 PM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 21-9-2021 03:13 AM

Lori misteri bergerak tanpa pemandu[size=14.399999618530273px]Ahmad Ismail - September 21, 2021 @ 11:34ambhnews@bh.com.my


[url=][/url][url=][/url][url=][/url][url=][/url][url=][/url]







SEGAMAT: Pengguna media sosial `kecoh' dengan sebuah video tular, yang memaparkan lori lama ketika perang zaman Jepun bergerak sendiri tanpa pemandu.
Video yang berdurasi kira-kira 45 saat itu dikatakan asalnya dimuat naik oleh seorang pengguna, enam bulan lalu.

Kini, video kejadian itu yang dikatakan berlaku di ladang kelapa sawit simpang kiri Sime Darby Chaah, Segamat, kembali tular di pelbagai platform media sosial seperti Whatsapp, Tiktok serta Youtube.
Kejadian dilihat berlaku pada siang hari dan lori itu bergerak sejauh lebih kurang 20 meter tanpa pemandu.

Tiada penjelasan lagi dibuat oleh mana-mana pihak berhubung perkara itu dan ia mengundang pelbagai andaian dalam kalangan media sosial.
"Tentera Jepun mana ada lori macam itu,"
"Hantu manalah usik orang siang-siang hari. Sah-sah kantoi dengan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Buat malu tentera Nippon buat kerja macam ini," ulas seorang pengguna Facebook.

Video itu tular melalui aplikasi Whatsapp, Tiktok serta Youtube.
Rata-rata pengguna media sosial berpendapat ia hanya satu 'content' atau pengisian yang sengaja dibuat pihak tertentu yang mahu mengaut keuntungan apabila ia tular.

Ada juga pengguna media sosial yang berasa hairan dan mengajak pengguna lain memerhatikan tayar lori itu yang tidak berputar seperti bergerak di awang-awangan.
Tidak kurang juga yang menzahirkan rasa seram dan meremang bulu roma apabila menonton video itu berulang kali walaupun ia berlaku di siang hari.
Terdapat juga pengguna media sosial yang tidak menafikan kewujudan entiti daripada alam ghaib.
Pengguna media soslal meminta pihak yang bertanggungjawab tampil membuat pengakuan dan menjelaskan mengenai video itu.

Lori lama didakwa milik tentera Jepun yang bergerak tanpa pemandu di sebuah ladang sawit tular kembali di media sosial. - Foto NSTP/AHMAD ISMAIL







Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2021 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh je letak bata kat pedal tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana videonya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2021 07:14 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 21-9-2021 03:12 AM
Boleh je letak bata kat pedal tu..

Agaknya memang macam itulah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2021 07:15 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm bererakendiri betul..maksud aku...bergerak sebab daya graviti...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-9-2021 07:19 PM | Show all posts
awal sgt buat decoration dan gimik utk Halloween
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
seram jgk kalau mlm2 ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 21-9-2021 07:14 PM
Agaknya memang macam itulah.

Ikat je elok2 kat pedal tu sudah..  Anyway few months ago kot yang ade male jogger kene pintas dengan askar jepon muke itam tu, legit ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Takkan lori zmn nippon blh jalan lg zaman ni.sexplain please
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 07:28 PM | Show all posts
chinese ghost festival dah over kot
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
"ini loli ada no...apa no..kasi tau sama wa....sok wa mok beli lor"-kaki ekor
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah baca komen2 kt fb, katanya kat indon tu...lori tu tak kena santau pun, driver nya tak smpt brake ke camna tah...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts


Ni ha......baca
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 08:16 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 21-9-2021 07:28 PM
chinese ghost festival dah over kot

sebab japanese kot, sambut bulan lain


Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum hairankan lori tu gerak, iols lebih hairan macamana handphone tu ready tala camera arah lori tu nak datang.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2021 08:18 PM | Show all posts
uori replied at 21-9-2021 08:16 PM
sebab japanese kot, sambut bulan lain

hahaha ye tak yer jugak
wrong kaum
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 21-9-2021 07:12 PM
Boleh je letak bata kat pedal tu..

Enjin masih elok ke?? Dari zaman nippon.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 08:20 PM | Show all posts


indon mmg mcm2 cerita
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2021 08:22 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 21-9-2021 08:18 PM
hahaha ye tak yer jugak
wrong kaum

aku dulu kat sekolah pernah tanya ustazah, kalau kita baca surah2 kita time jumpa hantu omputeh, hantu tu takut tak. manatau terbakar ke apa kan. alih2 ustazah aku marah2 aku pulak sebab memain.

aik, sendiri takleh nak jawab, nak marah pulak.
sebiji perangai mak aku


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 11:39 PM GMT+8 , Processed in 0.084148 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list