CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: trexxxxxi

[Haiwan & Tumbuhan] Kibbles Untuk Bebulus Anda ~ Meoww

  [Copy link]
Post time 16-9-2021 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
CikYaYaYa replied at 16-9-2021 10:31 PM
iols nak tanyaa ada x dlm nie kaka2 yang ajar ank buluss membuang kat toilet..? if ada blh xshare.mc ...

Toilet kita ke litterbox kucing?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 16-9-2021 10:58 PM
Toilet kita ke litterbox kucing?

Toilet kita kaka.. iols.ingat nak ajar diorang yakyak kat toilet kita so blh laa jimat xyah beli pasir diorang..
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
CikYaYaYa replied at 16-9-2021 11:03 PM
Toilet kita kaka.. iols.ingat nak ajar diorang yakyak kat toilet kita so blh laa jimat xyah beli p ...

Dulu pernah ajar 2ekor tp dorang membuang atas lantai toilet je
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Komot kalau beli kibbles suka baca ingredients. Colour2 reject, first ingredients cereal or grain reject. Kalau garam susah sket sbb x semua producer list garam dalam makanan kucing
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 16-9-2021 11:14 PM
Dulu pernah ajar 2ekor tp dorang membuang atas lantai toilet je

Mcm mana kaka ajar..? kurung bulus dalam toilet ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
CikYaYaYa replied at 16-9-2021 11:18 PM
Mcm mana kaka ajar..? kurung bulus dalam toilet ke..?

Tunggu dalam toilet tu skali. Nampak je dorang masuk litterbox terus angkut masuk toilet. Ada la 15minit dlm tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-9-2021 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
CikYaYaYa replied at 16-9-2021 11:31 PM
iols nak tanyaa ada x dlm nie kaka2 yang ajar ank buluss membuang kat toilet..? if ada blh xshare.mc ...

Boleh masuk thread ni I baru post
Thread pasir dan maybe boleh jugak share pengalaman toilet train bebulus. Mine tak reti lagi kihkihkih

https://cintafamili.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1271956&mobile=2
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaka beli wet food jer. Kadang-kadang rajin Rebus ikan atau ayam. Dulu2 bagi jugak makan kering. Tapi tahi meow busuk giler. La ni tak bagi dah makanan kering. Tahi pun x berapa menyengat.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
my kucing bsh & scottish straight. memula bg RC hair & skin, bulu mmg gebu & tak gugur. kembang je. pastu si jantan bsh kena batu karang, kesian tengok, Dr sarankan switch to RC urinary tapi Vet punya. alhamdulillah ok, cumanya bulu senang luruh jugak.

as for litter, me & husband guna jenis Tofu brand Ori Tofu. kaut je kat littwrbox, buang kat jamban tak stuck. mmg ada tandas khas utk meow so senang tak yah nak buang2 dalam plastik.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 03:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Kibbles selalu tukar sebab meow rumah ni mengada, yang sama je protes tak makan.
Cindy's recipe paling kerap bagi, egocat, snappy tom. Baru ni beli molly sekali besar gedabak kibbles tu. Selalu comel je size kibbles yang lain tu.

Wet food snappy tom kegemaran meow rumah ni. Rc untuk meow tua sekor rumah ni, 8 tahun dah sakit gigi.

Snack@treat bagi ciao cu ru. Sesekali je bagi sebab rasa mahal,meow ada 22 ekor kan baik bagi wet food je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
I tak bela kucing tapi untuk stray cats kat office and area rumah, bagi RC. Kadang I beli RC untuk mummy n kitten, kadang yang biasa punya untuk outdoor cats, now I beli yang untuk sterile cats. Berselang dengan Blackwood juga. Wet food time ada rezeki lebih. Ayam rebus untuk sesapa anak bulus yang rezekinya hari tu I rebus ayam.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 08:31 AM | Show all posts
Si gendut @ supervisor kak sarah ni.. Makan ikan rebus.. Seminggu sekali anak opah akan beli 3-6 kilo ikan termenung mentah, bersihkan dan pressure cook.. Dan makan ikan rebus sehari 3 kali selain makan kibbles rc tak salah kak sarah.


Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
CikYaYaYa replied at 16-9-2021 11:03 PM
Toilet kita kaka.. iols.ingat nak ajar diorang yakyak kat toilet kita so blh laa jimat xyah beli p ...

tapi kalau toilet train kena buka pintu toilet manjang. aku tak suka biar pintu bilik air terbuka. ada training tool kan utk ajar bulus guna toilet, tengok shopee
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
bagi kibbles dgn wetfood cuma wetfood tu dah kurangkan sebulan skali. treats kadang2. aku lagi suka bagi yg fresh mcm ayam rebus tapi bukan pilihan ramai pulak, yihh membazir je beli. wetfood beli grainfree jugak cindy/kitcat/snappytom. nasi no wayyy, kucing mcm orang jugak gemok is not awesome. undang penyakit kalau setakat gemok nasi yg dia tak patut makan tu. kucing mmg lagi suka makanan murah sbb GARAM tinggi. kita makan jajan pon susah nak benti kan? greens tu rasa dah banyak kes batu karang. dulu2 penah bagi ikan sardin pastu malas lah nak nak debone. kalau keluar freezer nak defrost dulu la hape. kalau bagi ikan pon aku beli siakap time ada promo tesco
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2021 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-9-2021 08:53 PM
i pernah try macam-macam brand kibbles..
now i prefer iams sebab najis tak berbau..
pada i bukan s ...

Vetri elok yach
Haa tula bela kucing ni mahai tang maintenance
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 16-9-2021 09:13 PM
Allahu..tak berani join page wali2 ngucing ni. Baru tiga ploh taon bela kucing.
Memula tak berken ...

Meol baru nak masuk tiga tahun ni kaka nubis kubis lagi
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 16-9-2021 10:57 PM
Hati2 guna greens takut terkena batu karang

Ye ke knp ye. Bolih tak u suggest I the Best food untuk Cat yg murah la sbb I byk anak bulus.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 17-9-2021 12:18 PM
Ye ke knp ye. Bolih tak u suggest I the Best food untuk Cat yg murah la sbb I byk anak bulus.

Misha okay katanya
Murah pun murah
Sedap pun sedap

Chuol ada bape ekor bebulus
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kibbles brand prodiet yg kucing meols suka. Powercat susah cari Itu pun okay. Now nak ikan campur nasi. Maybe heshe Baru lps kena langgar kereta.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 17-9-2021 11:18 AM
Ye ke knp ye. Bolih tak u suggest I the Best food untuk Cat yg murah la sbb I byk anak bulus.

Banyak kes batu karang guna green ni sebab kandungan garam tinggi. Kalau boleh elakkan ya. I suggest chunk bits, murah dan ingredient pun okay jugak. Ivet petcare guna brand ni feed kucing2 kat klinik mereka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 36739 Replies : 1413
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49622 Replies : 1131
[For Sale] New township @ Genting Highlands
zilchminz[For Sale] New township @ Genting Highla
Views : 329 Replies : 16
[For Sale] Your beachside retreat @ Cenang, Langkawi
zilchminz[For Sale] Your beachside retreat @ Cena
Views : 53 Replies : 2
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34882 Replies : 560
Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah? Ex menantu Rajinikanth
ZaienSelepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya
Views : 1497 Replies : 35
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 4166 Replies : 125
GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
adila39GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
Views : 359 Replies : 6
Have you cross the Rawang bypass?
adila39Have you cross the Rawang bypass?
Views : 2608 Replies : 22



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 01:34 PM GMT+8 , Processed in 0.098531 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list