CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4191|Reply: 22

Lelaki, kenapa?

[Copy link]
Post time 11-9-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Selain belum sampai jodoh, awat eh lelaki lambat kawen? Aku ramai jumpa lelaki umoo dah lebih 3 @ 4 dekad tapi still bujang trang tang tang.

Belum sedia? Belum stable hidup?

Kalau nak harap sedia sampai bila pun susah nak capai satu perasaan yang betul betul sedia.

Nak stable kan hidop? Umo 50 60 belum tentu. Boleh je sama2 usaha bila dah kawen. Susah senang bersama gitue.

Atau kenapa erh?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ummah almari kot
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-9-2021 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 11-9-2021 10:02 PM
ummah almari kot

maybe. tapi ramai je puak ni yang kawen. nak sembunyi dorang punya 'identiti' .
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 10:18 PM | Show all posts
takde duit pastu tak hensem
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu blh dpt free watpe nk kawin.
Kata member aku umur 38
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada yg takut komitmen...lagi senang bujang. Xda tanggungjawab. Misogamy

Lagi 1, kalau dpt free mana dorg nk kawin.. Rasanya perempuan pun ramai yg lambat kawin
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Jitu replied at 11-9-2021 10:18 PM
takde duit pastu tak hensem

siannya kan.


tapi kenyataannya mmg belaka benar.
ramai lelaki sekarang small small size like smurfs. faktor pemakanan ibubapa tak bagi cukup good food, tak minum susu secukupnya, umur 10 tahun dah merokok buat pembesaran terbantut. Makanan tak cukup nutrient.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
putus tu tunang.. pastu tawar hati...sian
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 10:50 PM | Show all posts

itulah kuat betul merokok tp apapun semoga dipermudahkan bertemu jodoh
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
as someone yang ada abang umur 35, unmarried, masih dara(?)
iol boleh kata heol ni... anak mak. tu anak sulung tu. sangat introvert. tak pernah ada gf. pemalu. hidup dia dari kecik sampai laaa ni, game game game game.

orang lain tak tau la. iol cite pasal abang iol. contoh paling dekat.



Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Umur 40 ni time gayah mati tergolek from aids.
Yang tak mengunyit raut sangat kewanitaan..cam jakpar tonggek. Lemak2 tu di tempat2 lemak bagi wanita.

Kalau tinder tu ramai tak kawin sebab berniat nak bela ibubapa dan bagi adik2 habis belajar dulu selain sambung belajar dalam bidang sexology
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-9-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
akuchenta replied at 11-9-2021 10:34 PM
Ada yg takut komitmen...lagi senang bujang. Xda tanggungjawab. Misogamy

Lagi 1, kalau dpt free ma ...

issue pompuan lambat kawen dah selalu dibincang.

so ai tanya here, nak tahu reason laki pulak why dorang lambat kawen .
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Abang I kawen early 30s. Dia cari orang yang betul2 dia suka, yang betul2 elok. Baguslah macam tu. Kakak ipar i pun alhamdulillah okay orangnya. Pandai cari duit, pandai jaga abang I. Abang I makin hensem okay lepas kahwin

On the side note, kakak I baru je bercerai sebab mamat tu perangai azab. Betul2 cerita macam baca page KRT. Mak I dulu jenis yang urge anak perempuan supaya kahwin cepat2 bila dah habis belajar. Kakak i stress kot then sauk mamat tu walaupun baru kenal. Now mak I diam je bila ada anak dia bercerai. Aman sikit hidup I takde kena suruh kahwin
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 01:50 AM | Show all posts
sebab pernah kecewa kena reject lepas tu terus bertukar jadi pondan molot hangsuang? contoh truly dibah aa prestigious life
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Da kawen

nikah je blum
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Slalunya ekonomi
2. Terlalu memilih
3. Belum sampai jodoh
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tkde org nak..aura peraonality yg tk memikat..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 05:49 PM | Show all posts
Tak pandai ngorat?

Kaki sentap?

Tak pandai ambil hati perempuan?

Asyik nak menang je?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleharmonic replied at 12-9-2021 01:50 AM
sebab pernah kecewa kena reject lepas tu terus bertukar jadi pondan molot hangsuang? contoh truly di ...

Uols pnya avatar tu..acik dlm movie drag me to hell kn?
Baru tgok dkt astro..geli btul..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedara iols ada umur dlm 40 kot..
Xkawen lg..tp dia jnis introvert dr skolah..
Time iols kck2..dia baru hbis skolah kot..slalu dia dlm bilik melukis..lukis2 kartun..skrg keje arkitek..
Syg..keje elok..muka pun hnsem time muda la..
Skrg walaupun bdn maintain tp dh start nk botak..
Xda jodoh agaknya..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 09:46 PM GMT+8 , Processed in 0.098916 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list