CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1286|Reply: 6

Semangat Usung 'Kavadi' Dengan Berbalutkan Jalur Gemilang Sambut Merdeka

[Copy link]
Post time 2-9-2021 01:50 PM | Show all posts |Read mode
Tular video menunjukkan seorang lelaki menyambut Hari Kebangsaan dua hari lalu dengan mengenakan pakaian dipenuhi bendera. Lebih menarik, dia dilihat  mengusung perhiasan seperti ‘kavadi’ yang turut digantung dengan jalur gemilang.


Menerusi klip video berdurasi 45 saat yang dikongsi di laman Facebook Navy The Best, kelihatan lelaki tersebut sedang berarak sendirian bagi ‘meraikan’ sambutan hari kemerdekaan itu di jalan raya.




Kredit foto: FB




Tanpa memikirkan persepsi orang lain terhadap dirinya yang mengenakan pakaian dan hiasan pelik, lelaki tersebut dilihat gembira menyambutnya dengan cara tersendiri.


Difahamkan, kejadian itu dirakam oleh seorang pengguna jalan raya dan lokasinya adalah di sebuah kawasan sekitar negeri Sarawak.


Susulan perkongsian klip video itu di laman sosial, rata-rata pengguna memuji tindakan lelaki berkenaan dan mereka bangga dengan ‘idea’ kreatifnya menyambut Hari Kebangsaan.







“Semangat dihatinya bersungguh sayangkan negara Malaysia, pada kita nampak seperti tidak senang tapi pada hatinya dia tunjukkan semangat kemerdekaan,” tulis Apiz Jbt pada ruangan komen.


Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Wipasa Wi.


“Anda adalah anak jati Sarawak yang cintakan kemerdekaan negara kita Malaysia.


“Agik idup agik ngalaban, bersatu bangsa untuk negara walaupun kita lain agama, tetap teguh bersama sama, itu lah kita rakyat Malaysia,”katanya.




Sumber: K! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-9-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah cayalah. Siap posing kembang sayap ala2 Victoria Secret lagi.
Sporting, dan semangat cintakan negara
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 03:34 PM | Show all posts
Bagus. 5 bintang diberi kepada beliau.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus la..tp berat jgk benda tu..mcm terhuyung hayang jer adik ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia boleh!
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersemangat dia
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-9-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh ke buat jalur gemilang macam tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-4-2024 05:43 AM GMT+8 , Processed in 0.416619 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list