CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 9082|Reply: 57

"Memang Besar Sangat" - Tumor Emma Akma Berjaya Dibuang

  [Copy link]
Post time 1-9-2021 01:39 PM | Show all posts |Read mode
Dramatis, Emma Akma selamat menjalani pembedahan membuang ketumbuhan dalam perut di Institut Kanser Negara (IKN), Putrajaya, semalam.


Suaminya, Mohd Anas Abd Razak 37, berkata prosedur pembedahan berjalan lancar malah hanya mengambil masa dua jam berbanding empat jam anggaran awal doktor.








“Alhamdulillah pembedahan sudah berjaya. Isteri saya pun sudah dipindahkan semula ke wad dan berada dalam keadaan baik-baik sahaja.


“Memang besar sangat tumor yang dikeluarkan itu. Dia sudah sedar dan ada juga mengadu rasa sakit tetapi keadaannya tampak memberangsangkan.


“Buat masa ini, dia perlukan rehat yang cukup untuk kembali bertenaga. Apa pun, jutaan terima kasih buat semua yang ambil berat dan mendoakan isteri saya,” katanya.




  



  



Emma atau nama sebenarnya Noorakma Yunus, 52, menjalani pembedahan selepas sel kanser dalam perutnya semakin agresif bahkan sehingga mencecah sebesar saiz bola sepak.


Terdahulu, Emma merayu bantuan orang ramai berikutan pembedahan perlu dilakukan segera untuk mengelakkan risiko dengan anggaran kos sebanyak RM50,000.


Seperti wanita sarat hamil sembilan bulan, pelakon yang berkecimpung di arena seni sejak akhir 1090-an itu turut menghadapi sakit belakang dan masalah sampingan lain.


Selepas empat tahun hanya mengambil tawaran lakonan yang tidak memerlukan masa panjang selain suami juga baharu ditamatkan perkhidmatan, Emma tidak mampu menanggung kos sebesar itu.


Hasil kuasa tular dalam media sosial, pelakon Gerak Khas: The Finale itu akhirnya berjaya mengumpul jumlah berkenaan dalam tempoh seminggu.




Sumber: K! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-9-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
lainnya muka dia, dan dia mintak bantuan untuk kos rawatan? wow
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah sebab dulu2 suka ambik supplements?
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa kening dia bettatu tu?.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 1-9-2021 01:41 PM
lainnya muka dia, dan dia mintak bantuan untuk kos rawatan? wow

Sbb spital gomen sesak, lambatt

Minta bantuan utk opret kt swasta aa gitu
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Timortimur replied at 1-9-2021 02:01 PM
Adakah sebab dulu2 suka ambik supplements?

Product yg claim ada collagen ni sllu mnyumbng utk kes mcm ni

Kawan iols cyst fibroids, masa sihat obses mkn supplement n minuman mcm gini
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-9-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 1-9-2021 02:08 PM
Kenapa kening dia bettatu tu?.

baru nk komen pasal kening., obvious sgt
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Meol terganggu dengan kening sheol
Dulu dia lawa yach
Cucuk cucuk jugak ker

Syafakillah yer acik ema
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-9-2021 04:03 PM | Show all posts
manehnya replied at 1-9-2021 03:45 PM
Product yg claim ada collagen ni sllu mnyumbng utk kes mcm ni

Kawan iols cyst fibroids, masa si ...

biras kakak iolss SLE. sebelum diagnosed tu dia ada consume supplement "S" tu. dia amik yg "Vi". berapa lama ntah dia kat ICU. doc kata 50-50. sukurrr la dah ok sikit skrg. tapi kena g check up selalu la
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
i baru balik dari thread cikgu kawen anak murid tu, masuk sini tengok umur laki dia sebaya i, terus baca betul2 nak tengok umur ema pulak. haha.. udah jodoh iye dak
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
moga cepat sembuh
tak menahan kening she.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel: biras kakak iolss SLE. sebelum diagnosed tu dia ada consume supplement "S" tu. dia amik yg "Vi". berapa lama ntah dia kat ICU. doc kata 50-50. ...



I takut btul tgk org skarang byk makan supplement utk konon lebih sihat, lebih cantik. Yg penjual S ni pun ramai je medical doc... pharmacist....,tp sbb komisyen jual S ni byk....ntah ape2 advice diaorg bg....siap ckp overdose vit c pun xpe....I tepuk dahi jelah bile reel die lalu lalang. Bile ade netizen ckp mane boleh...siap ckp die ade medical background....padahal entah2 mase jd ho dah resign.., sbg pengguna....jgnla mudah tertipu dgn iklan2 supplement even diiklankan oleh doc kononnye. Doc yg tgh practice spatutnye x boleh jual2 product mcmtu...boleh kene tarik apc/lesen.
Sebab syarikat tu besar....sebarang side effects tu mmg kene sapu bawah karpet je lah. Yg nampak rumah juta2 ejen die je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Guccibamboo replied at 1-9-2021 04:43 PM
I takut btul tgk org skarang byk makan supplement utk konon lebih sihat, lebih cantik. Yg penj ...

Retis terpaling perfect pon jual produk glowing produk kopi kurus segala. Tiada siapa kecam pon. Fanz gundu dia dok telan je dengan harapan boleh menyerupai idola.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 1-9-2021 06:38 PM
Retis terpaling perfect pon jual produk glowing produk kopi kurus segala. Tiada siapa kecam pon. F ...

Tulah....maksum sungguh.
Pakat semua telan product kurus...lpstu masing2 pelik kenapa skrg ramai dpt anxiety.. depression...sakit dada tiba2...nafas laju.  GABA rendah....heartbeat naik...manelah emosi x terganggu.

Apepun I harap Emma cepat sembuh. Bila sakit baru tau betapa besarnye nikmat sihat
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 1-9-2021 03:46 PM
baru nk komen pasal kening., obvious sgt

Kannn.

Tak sah solat tau.
Btw dia nampk dah muka acik 50an dah.
Tapi husbaby nmpk kacaklah, kan?.
Tak risau ke.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 07:24 PM | Show all posts
Edited by kechikchomel at 1-9-2021 07:26 PM
Guccibamboo replied at 1-9-2021 05:43 PM
I takut btul tgk org skarang byk makan supplement utk konon lebih sihat, lebih cantik. Yg penj ...

Siapa tu yg ckp takpe overdose vit c???

Yg bukan doc pun tau ye overdose boleh rosak kan kidney!

Biras akak iolss tu, family dia, ipar duai dia sume dah tegur dah...jgn amik kerap sgt. Kalau boleh jgn amik lgsg! Tapi dia amik jugakkkk.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-9-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
moga kembali sembuh kak
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Guccibamboo replied at 1-9-2021 05:43 PM
I takut btul tgk org skarang byk makan supplement utk konon lebih sihat, lebih cantik. Yg penj ...

sorry, nk tnya
supplement s ni apa ye?
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
hanihan16 replied at 1-9-2021 04:50 PM
i baru balik dari thread cikgu kawen anak murid tu, masuk sini tengok umur laki dia sebaya i, terus  ...

Komen ni membuatkan i baca semula
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
bintangct replied at 1-9-2021 07:37 PM
sorry, nk tnya
supplement s ni apa ye?

Shaklee kot.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 10:04 AM GMT+8 , Processed in 0.071714 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list