CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1920|Reply: 17

Macam Mana Boleh Lupa Sampai Terperangkap Dalam Kereta Tu?

[Copy link]
Post time 12-8-2021 09:16 AM | Show all posts |Read mode
Hanya kerana sifat ‘pelupa’, seorang pengguna TikTok terkurung dalam keretanya sendiri selama satu jam 30 minit.


Kejadian itu berlaku di sebuah bengkel ketika lelaki berkenaan, Mark Perpose mahu menukar tayar kereta miliknya, lapor Mirror.




Kredit foto: Mirror




Ketika kejadian, Perpose terperangkap dalam kereta sendiri sambil mekanik bertugas langsung tidak menyedarinya.


“Saya terlupa untuk keluar daripada kereta ketika berada di bengkel untuk menukar tayar. Apa boleh buat?” katanya dalam kapsyen video TikTok berkenaan.


Dalam satu lagi video yang dimuat naik, Perpose akui yang dia perlu keluar daripada keretanya sebelum diangkat mesin hidraulik untuk kerja menukar tayar dibuat.


“Saya patut tukar tayar pada hari berkenaan kerana saya sudah pun kenal mekanik itu. Dia beritahu saya supaya ke kedainya dan sejurus sampai, mekanik berkenaan terus ke kerata saya dan bawa ke tempat penukaran tayar.


“Mekanik berkenaan sudah pun beritahu saya yang saya tidak dibenarkan berada dalam kereta ketika mereka menukar tayar. Tetapi disebabkan saya kurang beri perhatian, saya terlupa apa yang diberitahu.


“Saya tidak tahu apa yang perlu saya lakukan. Kalau terjun, ia akan mematahkan kaki saya. Jadi saya kekal di tempat duduk kerana ketika itu situasinya agak memalukan.”







Video yang dimuat naik Perpose berjaya menarik ribuan tanda suka dan komen.


“Ia agak kelakar dan begitu menjanggalkan.


“Saya tidak akan tunjuk muka saya di sana lagi,” antara komen pengguna lain di video yang dimuat naik Perpose.




Sumber: mStar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Pondan+tiktok=proparina
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa mekanik nak drive, dia kat sebelah ke? Pelik.. biasanya, terus keluar. Mekanik yg drive. So ni contents punya pasal la kan.. sggup nmpk bodo
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
bau ikan sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuba lagi dikk.. yg logik sikit ya
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Yelatuhhhhhhh. Yg yer nya da bepakat dgn pomen sbb nak buat content
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-8-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Tipu la
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
[quote]nakkomenjugak: bau ikan sungguh[/quote

Sbb cite pondan.. tuko bau air kencing petai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la creative sikit content ni...jgn asyik pegi tolong org buat2 sedih
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya setiap kali mekanik nk lifting hidraulik jack tu bomeh je nampak dr tepi ada org ke tak dlm kereta.. Then pondan ni sempat je bgtau mekanik tu to stop. so sah2 PROPARIZATIONNNNN
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Propa nak mampus
Orgbyg tak onh mausk bengkel je percaya
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Demi konten. Siapa percaya sama bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
content semata2
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
awekjepun: Masa mekanik nak drive, dia kat sebelah ke? Pelik.. biasanya, terus keluar. Mekanik yg drive. So ni contents punya pasal la kan.. sggup nmpk bodo

Kalau terbodo pun kenapa nak rekod?? Nak bagitau rakyat jelata tentang kebodoan diri sendiri??
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
tipu eaaaaa
tunjal kepala bru tau
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Berita drp negara mana pulak ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tipu org yg xpernah pergi tukar tayar boleh lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2021 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat content murahennnn kah?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 11:24 PM GMT+8 , Processed in 0.090159 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list