CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4545|Reply: 32

Nadir Al-Nuri Dedah Sesuatu Tentang Siti Sarah

  [Copy link]
Post time 9-8-2021 09:40 AM | Show all posts |Read mode
Seluruh rakyat Malaysia terkejut dengan pemergian penyanyi, Siti Sarah yang meninggal dunia hari ini, Isnin.


Melalui Facebook, rakyat Malaysia yang tinggal di Gaza,Nadir Al-Nuri sempat berkongsi kebaikan yang dibuat Sarah ketika hayatnya.


Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia berkata, Sarah ada menghubunginya melalui DM menyatakan hajatnya untuk mengorbankan seekor lembu untuk umat Islam di Gaza.




Foto: IG




???Tersentap sekejap baca berita pemergian Siti Sarah. Saya dihubungi Siti Sarah sebelum Raya Haji lepas untuk dia ikuti program korban di Gaza.


???Masa itu saya terkejut dia maklumkan untuk korbankan seekor lembu dengan harga belasan ribu ringgit.


???Bukan satu bahagian sahaja, seolah-olah dia sedang mengejar memberatkan timbangan amal kebaikannya yang terakhir,???tulisnya.






Menurut mesej tersebut, sebenarnya Sarah nak buat korban diam-diam sahaja.


???Fasal nak post ni saya kalau boleh nak diam-diam. Tapi betul juga mungkin salah satu tanggungjawab saya sebagai orang Islam untuk war-warkan tentang korban di sana,"tulis arwah.












Nadir juga menambah Sarah adalah seorang yang sangat prihatin dengan nasib umat Islam dan sering bertanya tentang perkembangan di Gaza.


???Dia kerap berhubung bertanyakan tentang keadaan saudara kita di Palestin.


???Rupa-rupanya Allah takdirkan nyawa beliau diambil dalam keadaan memikirkan umat, peduli dengan nasib mereka.


???Malah didoakan ratusan penduduk di sini yang merasa daging pada tahun ini."


Al-fatihah buat Siti Sarah.-CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-8-2021 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
     
      
Semoga Allah ampuni dia,  rahmati dia,  muliakan kematian dia,  lapangkan kuburnya dan berikan kesabaran kepada ahli keluarganya dan semoga dia di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Untung siti sarah, sbb penghujung umur dia semuanya yg baik2. Pergi dlm husnul khatimah
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Al fatihah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua artis tgh bukak kebaikan sarah ni. Terkejut sheol sikit pon x sombong lepas tu uqasha nk beli tudung dia nk bg free, uqasha nk dia menyanyi, pon dia nak menyayi free utk wedding uqasha.

Sesungguhnya i jealous dgn pemergian sheol. Dah lah pakaian baik menutup di akhir2 hidup, meninggal lepas melahirkan (syahid kecil, x ada dosa) lepas tu sakit, penghapus dosa lg, 1 malaysia doakan kebaikan
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:13 AM | Show all posts
Innalillah
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahi wainna ilaihi raji'un..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-8-2021 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
still can't believe it... Al Fatehah..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
belah setilah pun ada share kebaikan sheols..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
InsyaAllah syurga buat Sarah. sebak pulak baca post nadir ni. semoga Allah kurniakan husnul khotimah utk kita semua juga. Amiin
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:20 AM | Show all posts
Edited by slyfynx at 9-8-2021 10:21 AM

My personal opinion ye.
Amal baik arwah tu betul kite boleh share.
Tp,
1. Bukan hak kita untuk share perbualan.
2. Bukan hak kita jugak untuk share detail jumlah sedekah.

Mende baik ni, hatta orang lain pun, x perlu terlalu dihebah2 kan.
Daripada positif mende akan jadi negatif.

Dan pandangan semua orang x sama.
Sat lg ade yang pertikai pulak mane dpat duit byk mcm tu and so on.
Just cerita arwah sempat laksanakan korban untuk tahun ni pun dah cukup

Edit... and yes, aku nmpk die ade bg keizinan. Tp... itu untuk di post ketika die masih ada.

Ntah la.
Pendapat masing2
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kpd keluarga.
Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:28 AM | Show all posts
kematian yang menghidupkan hati yang mati .
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:30 AM | Show all posts
tunggang jangan tak tunggang. orang mati camne nak defend atau confirm apa dia cakap dah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:38 AM | Show all posts
AlFatihah...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-8-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 9-8-2021 10:06 AM
Semua artis tgh bukak kebaikan sarah ni. Terkejut sheol sikit pon x sombong lepas tu uqasha nk beli  ...

Kannn
Awal2 gedik sana gedik sini, teringat pulak acik masa Kiki dance tgh viral dulu, sheols pun beriye dok menari tepi jalan sampai si soeb blah tinggai dia kontang kanting tgh panas tu
Ujong2 dlm rahsia, Allah jentik hati sheols utk berbuat baik pada ramai org senyap2 walaupun kat ig kalo buat bideo masak tuh memanjang dia bebel sukati tekak dia nak masak guane pong katanye
Sementara ada setengah org pulak lebih seronok flex idop kekonon zuhud tapi tak berapa zuhud sbb show off kebaikan, tonggang agama selagi boleh
Bila kita mati dlm keadaan org yg masih hidup tetiba sebarkan rahsia kebaikan kita masa hayat, tu mmg ciri2 kematian husnul khotimah

Hebatkan plan Allah
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:47 AM | Show all posts
slyfynx replied at 9-8-2021 10:20 AM
My personal opinion ye.
Amal baik arwah tu betul kite boleh share.
Tp,

baguslah kita yg hidup menyebutkan kebaikan arwah semasa hidupnya, bukannya tuan punya badan yg dok canang kebaikan sendiri ketika hayat masih ada.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:53 AM | Show all posts
Al-Fatihah dan Salam Takziah kepada seluruh ahli keluarga.
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan beramal soleh.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 9-8-2021 10:47 AM
Kannn
Awal2 gedik sana gedik sini, teringat pulak acik masa Kiki dance tgh viral dulu, sheols pun ...

Aku tak follow ig dia walaupun lagu lagu dia dulu banyak je aku suka. Tapi baru last week lalu video dia masak ketam tu kat feed ig. Kelakar jugak takdelah fake pun. “Ikut mung lah masuk banyok mana”. Alfatihah untuk Sarah.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 05:52 AM GMT+8 , Processed in 0.103383 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list