CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1541|Reply: 15

Jual Rumah Sejuta Rupiah Sebab Tak Tahan Dengan 'Jiran Tetangga'

[Copy link]
Post time 8-8-2021 01:45 PM | Show all posts |Read mode
Seorang wanita menjual rumahnya dengan harga yang sangat murah iaitu 1 juta rupiah (RM294).


Lapor Suara.com, rumah itu dijual atas alasan dia tidak selesa dengan jiran tetangga di sebelahnya.








Seorang lelaki yang datang berjumpa wanita itu berasa terkejut dengan harga ditawarkan dan melihat keadaan di sekeliling rumah.


Dia terkejut apabila ‘jiran tetangga’ yang dimaksudkan oleh wanita itu adalah beberapa kubur yang terletak bersebelahan rumah.


Lelaki itu kemudian membatalkan niat untuk membeli rumah tersebut.


Rumah yang ingin dijual itu sebenarnya terletak berdekatan dengan tanah perkuburan.




Sumber: Utusan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Xbest xde gambar
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahah okay faham2
Kang malam2 ada yang mengetuk nak join
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Marhaen pon... indon ada gak rumah rega '1 JUTA'....wow!
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
tk de maslh rumah acik aku pn sblh kubur rilex je
Duk sorang2
Aku pn ok jer ..duk sana
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek: tk de maslh rumah acik aku pn sblh kubur rilex je Duk sorang2Aku pn ok jer ..duk sana


https://sumutkota.com/tribun/2021/08/08/viral-jual-rumah-cuma-rp-1-juta-karena-merasa-tak-nyaman-sama-
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-8-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah akak kat kampung sebelah kubur ok jer.. ada jalan kecil short cut ke masjid.. mungkin sbb kubur terjaga, pagar pun moden. Tu yg rasa ok
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekitar tahun 2005 gitu ...aku ada ikut kawan aku balik kmpg dia ..kat tendong tanah merah kelate....sampai malam so x nmpk pepe kan jeng2 sekali dah siang ...nak kuar menghirup udara segar....nahhhh kubur umah dia atas kubur lama .... mengelabah aku naik atas umah balik tanya kawan aku ....boleh dia gelak dan ckp dia sengaja rahsiakan dari aku...tapi xde hantu katanya sbb dia sekeluarga dah duduk sejak kecik...hotak dia....seminggu aku tido malam x lena... Yg dia dok berdengkur x hengat donia...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
susah woo nak jual. weols ada tanah pusaka dan tanah tu betul2 belakang kubur. sampai skrg tak terjual.
bila nak jual manusia versi babi asik ceramah weols suruh wakafkan buat tanah kubur.

ps: ko suruh aku wakaf tanah aku ko sedap2 buat kubur binaan marmar macam tanah tu bapak ko yg punya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:48 PM | Show all posts
lainkali buat kubur mcm kat western... duk sebelah pun ada nilai estetika
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
few years ago ai ada upah org tebas rumput kat tanah pusaka dekat kubur tu. dia kata masa dia tebas rumput lepas asar dia nampak ada org bertenggek atas pokok bunga tanjung area kubur tu.

jatuh market value hartanah ai. dia pikir dia punya takut saja. ai punya rugi dia tak pikir.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 03:38 PM | Show all posts
makadek replied at 8-8-2021 02:13 PM
tk de maslh rumah acik aku pn sblh kubur rilex je
Duk sorang2
Aku pn ok jer ..duk sana

kat tempat iols ni ada kedai makan dlm kawasan kubur cina yg mati pada abad 19. amboiii ramai org dtg makan hokehh.. siang malam kedai makan tu meriah siap ada karaoke lagi.. lepas makan boleh selfie tepi kubur. bukan kedai makan cina tau.. kedai makan melayu jual sate dengan bakso. tapi sejak covid ni tak tau la apa nasib kedai makan tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 8-8-2021 03:38 PM
kat tempat iols ni ada kedai makan dlm kawasan kubur cina yg mati pada abad 19. amboiii ramai org  ...

Kubur cino tk skeri mano kot sbb helok
..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 04:43 PM | Show all posts
makadek replied at 8-8-2021 03:57 PM
Kubur cino tk skeri mano kot sbb helok
..

ntah la. bg aku takda scary pon kawasan kubur ni. org zaman kuno pon selalu buat aktiviti kat tanah perkuburan. lek lek john je
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kalu kat pilipina dieorg tido atas kubur terus, kat tondo xsilap iols
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by gigahertz at 8-8-2021 09:52 AM

rumah tepi kubur takpe jangan bilik tido tepi kubur

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

17-4-2024 07:58 AM GMT+8 , Processed in 0.201196 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list