CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3125|Reply: 15

Lautan Air 'Berkarbonat' Coca Cola Lagoon

  [Copy link]
Post time 8-8-2021 01:24 PM | Show all posts |Read mode
Sebuah pantai di Rio Grande del Norte, Brazil kelihatan seperti lautan air berkarbonat popular sehingga diberi nama sebagai Coca Cola Lagoon.




COCA COLA Lagoon menjadi tarikan popular di Brazil - FACEBOOK





Lapor Oddity Central, air laut yang berwarna hitam keperangan sama seperti warna air gas itu, namun kandungannya sudah tentu berbeza kerana diwarnai dengan kepekatan iodin dan besi serta tiada karbonat.


Coca Cola Lagoon merupakan antara tarikan pelancongan paling popular di Brazil dan amat digemari oleh kanak-kanak kerana jolokan nama yang diberikan.


Semasa musim panas, air pantai yang cetek itu tidak terlalu panas dan sangat sesuai bagi seisi keluarga bermandi-manda.




Kredit foto: flickr




Segelintir pengunjung turut mempercayai kombinasi bahan kimia yang menghasilkan warna air laut itu mempunyai kesan baik kepada kesihatan manusia.




Sumber: Utusan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
wowwww jangan ada yang terminum pulak.


Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak silap mak, kat Medan, Indonesia pun ada juga. Lupa la nama tempat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Cntiknyaa..brazil ni byk tmpt cntik2..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh berenang sambil bawa straw..senang nk minum..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng: Tak silap mak, kat Medan, Indonesia pun ada juga. Lupa la nama tempat tu.


Pantai pink, yg kat pulau komodo tu ke sis?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-8-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku takut kalau air warna2 gelap mcmni…tak berani nak masuk oi
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:29 PM | Show all posts
Bilalah dapat trAvel
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2021 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
sambil menyelam minum air gitteww
Mcm takut pulak nk mndi air warna mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 09:48 AM | Show all posts
cepatlah border bukak.. ni kl selangpr fasa 2 pn idak lg
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Santeknya.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Takut pulak tengok

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 03:23 PM | Show all posts
cantik pulak colour air dia tu tapi macam ngeri pulak nak dekat
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2021 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayda89 replied at 8-8-2021 05:44 PM
Aku takut kalau air warna2 gelap mcmni…tak berani nak masuk oi

Aiol pun mmpunyai pmikiran yg sma.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 12:01 PM | Show all posts
this is brazil
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2022 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ikan dalam air tu kah?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 05:21 PM GMT+8 , Processed in 0.376232 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list