CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6707|Reply: 21

Perlukah Kucing Dipakaikan Kolar?

  [Copy link]
Post time 5-8-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sama ada kucing perlu pakai kolar [ rantai leher ] adalah bergantung kepada tuan mereka. Apa2 pun, buatlah yang terbaik untuk si kucing, tengok sama ada dia suka atau tidak dipakaikan kolar. Jangan paksa jika mereka tidak suka. Jangan biarkan mereka stress.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing ku dedua ekor tu tak suka dipakaikan kolar. Pernah je pakai kan. Tp diekor ni pandai2 je gigit sampai putus. Pastu dah takde nak pakaikan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 01:53 PM | Show all posts
area umah aku dah jadi gado lak kucing pergi tepuk dinding umah org. suh pakai kolar letak no fon mak pak nya. sudahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau keluar aku pakaikn kolar, baju..kalau duk dlm rumah dia bogel je
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 02:29 PM | Show all posts
Takut nak pakaikan. Takut tersangkut kat mana2.
Paranoid terlebih
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Takut tersangkut mana2. Takut juga kalau hilang kolar tu tak tanggal2. Dua tiga kali jugak jumpa stray cat dengan kolar mencekik leher. Sekor tu iols berjaya tangkap n gunting kolar, dia punya meronta Ya Rabbi ganasnya. Yes, kolar penting juga kalau berisi maklumat tuan punya kucing.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-8-2021 03:31 PM | Show all posts
semua my beby bulus i tak pakaikan.

macam nampak sengsara je deols pakai.
tak sampai hati
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:52 PM | Show all posts
missinpiece replied at 5-8-2021 03:18 PM
Takut tersangkut mana2. Takut juga kalau hilang kolar tu tak tanggal2. Dua tiga kali jugak jumpa str ...

pernah kucing ku menguaaappppp then tersngkut kt mulut...masa tu dah gelabah dah..sb ad tgk kucing rahang rosak sb tu
tp sib bek dia pndai kuarkan dri mulut dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2021 08:10 PM | Show all posts
selepas aku dgr kes kucing mati kelaparan sbb kolar tersangkut, and tuan tak jumpa, mmg semua kucing tak dipakaikan kolar.. dgr pun fobia.... kesian ooo... tambah kucing aku semua sejenis buas2..  panjat merata, kalau sangkut kolar atas dahan mana  mana dah kena panggey abam bomba rescue...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 5-8-2021 06:52 PM
pernah kucing ku menguaaappppp then tersngkut kt mulut...masa tu dah gelabah dah..sb ad tgk kucing ...

Kekucen ni tau2 jela aktifnya macamana. Sekali datang mereka punya syeikh tu habis satu rumah gegak -gempita. Kadang2 sampai terbang atas kepala. Paling iols xbleh hadam ade satu hari tu dua2 ekor kucen meols lari lelaju gi hentam pintu. So paham2 jela kalau berkolar tu merata la sangkut nnt dengan perangai lasak memasing.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Xpnh pkaikan pun..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Kucing ni ganas. Sangkut sana sini kolar dia.
Kalau macam negara maju, ada cip bolehntanam dan scan sape tuan dia kan bagus. Senang nak cari kalau hilang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 05:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Aritu ada kucing tsangkut dekat dawai kawat tepi longkang umah jiran aku.. naya kucing.. mau tjerut mati klu aku & jiran aku x bukak kolar tu. Dia dh la meronta2 tgh panas terik....
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kucing rumah pun x pakai kolar.sebab outdoor cat kan.takut tersangkut je.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu aku ad bli 1 kolar ni. Safety collar. Klo tersangkut..blh terlepas sendri. Aku x sure ad lg ke x. Kucing aku sekor je pakai kolar. Sbb dia suka nyusup dlm umah. Sng nk cari dgr bunyi loceng dia.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat rumah tade pakai apa. Tp kalau bawak ke luar kwsn rumah memang pakaikan kolar sebab ada no tepon.
Bukan bole caya budak gendut tu..kang nampak bulus berdahi licin mencicit dia ngekor.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2021 10:40 PM | Show all posts
iols mmg pakaikan kolar ada loket nama no tel smua..loceng skali wlpn kucing iols indoor...senang kalau dengar loceng tau diaorg kt mana..kalau trlepas keluar ada no tel smua...kolar ada yg jni safety..dia akn terbuka sendiri kalau tersangkut...kalau yg biasa tu bahaya sb kucing iols pernah tersangkut dlm mulut dia sndri..nsb iols kt rumah..tgok2 dia dah terlungkup rupanya mulut tersangkut kolar.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 01:58 PM | Show all posts
boleh je dipakaikan,dgn syarat kerap check collar diorang tu...
kadang2 tu takut terketat atau terlonggar,owner boleh la betulkan ikut keselesaan kucing tu...

mcm i mmg pakaikan, sbb kucing i jenis akan merayap pagi2...so incase ada org nak kidnap ke apa,tau la kucing tu bertuan..

kalau fully indoor,tayah la pakai kan...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 10:56 AM | Show all posts
pernah pakaikan tapi nampak dia tak selesa so bukak saja la
lagipun dia 100% indoor
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 11:29 PM | Show all posts
pernah pakaikan tapi kucing2 tu tak selesa
tapi kalo biarkan memang kena pasang sebab nak tau
mana pi menyorok

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 03:00 AM GMT+8 , Processed in 0.130264 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list