CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 35667|Reply: 306

Koleksi pinggan mangkuk untuk kegunaan seharian

  [Copy link]
Post time 19-7-2021 02:20 AM | Show all posts |Read mode
Edited by dellashrill at 19-7-2021 08:26 AM

Hi uols,

jom kita borak-borak pasal pinggan mangkuk untuk kegunaan seharian.

iols tengok drama korea cerita MINE, iols jatuh cinta dengan set tea diorang.


antara koleksi iols:

Portmeirion Botanic Garden Birds






Le Creuset Tea Teal Blue



Koleksi mangkuk ayan


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-7-2021 04:59 AM | Show all posts
I was happy to use this colletion further
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 05:03 AM From the mobile phone | Show all posts
I pkai ikea serba putih...dh 3 berderai...tgu ikea bukak nk top up lg...hihi
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 05:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Rumah i pakai arcopal since 1989. Hadiah kawen parents  i. Rumah dorang pakai corelle. Yang lama dia bagi i. Hehee.

Mana gambar tea set tu?
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
I pakai corelle je sebab ringan dan multipurpose..eyeing on tea set yang cun2 jugak tapi mahal rasa membazir pulak
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaka pakai pinggan plastik speedmart99 dan ada 2-3 keping pinggan clayton sebb nak guna dlm microwave...konsep hidup kaka senantiasa dlm mode bila2 masa bole pindah...kehkehkeh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2021 07:29 AM | Show all posts
pichee replied at 19-7-2021 05:03 AM
I pkai ikea serba putih...dh 3 berderai...tgu ikea bukak nk top up lg...hihi

yea, yang tu ada juga. just beli mangkuk besar ikea warna putih tu.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2021 07:38 AM | Show all posts
meisapoya replied at 19-7-2021 05:32 AM
Rumah i pakai arcopal since 1989. Hadiah kawen parents  i. Rumah dorang pakai corelle. Yang lama dia ...

wah, tahan lama kan arcopal.


I ada juga set yang mak bagi hadiah lepas kahwin. Guna juga yang tu almost 5 tahun.


Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 19-7-2021 07:55 AM | Show all posts



Jemput sarap semua. Ni set teapot iols sejak PKP. nak feeling makan kat kedai gitu.




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2021 07:55 AM | Show all posts
meisapoya replied at 19-7-2021 05:32 AM
Rumah i pakai arcopal since 1989. Hadiah kawen parents  i. Rumah dorang pakai corelle. Yang lama dia ...

Iols baru berjaya upload cuols.



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2021 08:02 AM | Show all posts

Ni set teapot yang iols berangan.

Credit tu drama Mine.




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2021 08:04 AM | Show all posts
Nenolen replied at 19-7-2021 07:18 AM
Kaka pakai pinggan plastik speedmart99 dan ada 2-3 keping pinggan clayton sebb nak guna dlm microwav ...

iols pun dulu minimalist. hehehe.

sejak MCO march tahun lepas, asik membeli belah pinggan mangkuk je.


Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Bestnye topic. I hv mcm2 koleksi pinggan mangkuk. X de yg mahal2. Yg sedap di mata sdri je. Pakai harian Corelle n Clayton. Ni raya yg lepas. Bekas Plastic kuih beli kt cowboy pun boleh.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2021 08:06 AM | Show all posts
marigold90 replied at 19-7-2021 05:35 AM
I pakai corelle je sebab ringan dan multipurpose..eyeing on tea set yang cun2 jugak tapi mahal rasa  ...

yup. sebelum iols pun guna yang ringan juga beli kat langkawi masa bujang.


pernah usha noritake around 2010-2012 dulu, sekali harga 1set sama dengan sebulan gaji iols masa tu. ekekeke. terus raya xmampu.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2021 08:07 AM | Show all posts
MrsVeneer replied at 19-7-2021 08:05 AM
Bestnye topic. I hv mcm2 koleksi pinggan mangkuk. X de yg mahal2. Yg sedap di mata sdri je. Pakai ha ...

Nice juga clayton warna biru ni. hehe.

welcome to my thread cuols.


Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
dellashrill replied at 19-7-2021 08:07 AM
Nice juga clayton warna biru ni. hehe.

welcome to my thread cuols.

Gambar byk kt ig. Mlsnye nk upload semula. My fav topic ni pinggan mangkuk
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 19-7-2021 08:23 AM | Show all posts
MrsVeneer replied at 19-7-2021 08:11 AM
Gambar byk kt ig. Mlsnye nk upload semula. My fav topic ni pinggan mangkuk

iols pun banyak kat IG. hehe.

ni pun ambik dari sana.


Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
I pakai Claytan bertukar tukar dengan set I beli dari kedai jepun. I tunggu pandemic dah okay baru seronok beli hat berkenan lain lain. Kalau pinggan cantik cantik ie meja makan pun nampak kemas, rasa semangat nak masak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2021 08:58 AM | Show all posts
isseliparjepun replied at 19-7-2021 08:52 AM
I pakai Claytan bertukar tukar dengan set I beli dari kedai jepun. I tunggu pandemic dah okay baru s ...

Kan. bila pinggan cantik, meja makan cantik, baru feeling macam berada di environment yang sangat best.

Al maklum, pandemic Covid ni mmg membuatkan kita beremosi sebab kene ubah banyak benda.


so, decoration meja makan (pinggan mangkuk) memang membuatkan kita happy gitu.


Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
i pakai pinggan yg dpt free bila beli sabun/ubat gigi jer. Kadang tu pakai gak jenis pinggan plastik mur2 yg dibeli dr kedai 2 henget gituh.pehtu ade jgk simpan polisterine biodegrable utk dipakai balik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 04:26 PM GMT+8 , Processed in 1.628862 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list