CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2618|Reply: 14

Risteena Bangga Saat Ramai Masih Tidur Usai Subuh, Isa Pilih Mengaji Online

  [Copy link]
Post time 14-7-2021 04:21 PM | Show all posts |Read mode
Isteri mana tidak bangga melihat kesungguhan suami mendalami ilmu bacaan Al-Quran.


Begitulah perasaan Nur Risteena terhadap suaminya, Isa Khan yang bersemangat mengikuti kelas mengaji online.




Kredit foto: IG




Kelihatan aktres itu bangga betul melihat suaminya masuk kelas seawal pagi usai Subuh.

"Saat ramai masih tidur sesudah subuh, suami saya pilih untuk mengaji Al-quran sambil video call dengan ustaz untuk pastikan bacaan yang dibaca itu betul," tulisnya di Instagram.




Kredit foto: IG




Selain berkongsi video kelas mengaji Isa, Risteena memaklumkan suaminya semangat bangun awal untuk menunaikan solat sunat.

"Nak kumpul pahala di bulan Zulhijjah ni katanya. Puasa taknak tinggal 10 hari. Inilah suami saya. So proud to share this because I’m blessed to have you as my husband," ujarnya yang turut memaklumkan bahawa Isa akan menyambut ulang tahun kelahirannya esok.




Kredit foto: IG




Di ruangan komen, Isa berhadap dikurniakan iman dan taqwa untuk memimpin isterinya ke syurga Allah SWT.


Semoga pasangan ini berbahagia dan Isa dapat memimpin Risteena ke Jannah. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-7-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
kalu dia suami yg baik, dia suruh u pakai tudung tup aurat..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 04:47 PM | Show all posts
benda baik kita alhamdulillah kan aje...nak riak ko punya hal...tak dan aku nak pikir
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
yeleeeee. dah nyah kau
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 04:55 PM | Show all posts
Alhamdulillah, semoga ditetapkan iman,

tbh, ramai je kawan akak NAMPAK LUARAN DIA macam tak baik. TAPI sbrnenye mereka solat, baca alquran. ADA yang BERHIJAB STOKIN etc. tapi sebaliknya.

seharusnya kita semua bersangka baik waima bagaimana sekali pemakaian mereka
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kakakpositifker replied at 14-7-2021 04:55 PM
Alhamdulillah, semoga ditetapkan iman,

tbh, ramai je kawan akak NAMPAK LUARAN DIA macam tak baik ...

Iols setuju dgn your comment, sesuai dgn ID
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
yela dia jer bersuami
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Naluri semulajadi kita nak kan suami islamik. Sejuk hati tgk suami solat dan baca quran. Walaupun sedikit2, tp kena hargai effort seseorg.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-7-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Takkan nak cerita semua siap tahajud bagai..takda simpan sendiri..alhamdulillah dapat suami yg nak belajar dan mendalami ilmu..semoga istiqamah
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
dewimalam78: Naluri semulajadi kita nak kan suami islamik. Sejuk hati tgk suami solat dan baca quran. Walaupun sedikit2, tp kena hargai effort seseorg.


Lelaki skg susah nak solat, apatah lagi puasa. Jadi good effort cam ni mmg disokong dan jadi contoh.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape yg peliknye bangun solat suboh and mengaji dan tutop aurat bg org islam?
Yang peliknya kalo hg xsolat, xmengaji quran, xpose and xpakai tudung tapi bernamakan agama islam. Sedihhh hidup ko nak post mintak pujian rakyat marhaen. Ooo bagusnya awak,  pandai laki ko mengaji. Bijak nye anak ko sekolah agama. Bijak nye isteri ko sebut alip ba ta dgn nahu arab. Poooodahhhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 10:15 AM | Show all posts
Saya bagi masa couple ni 2 tahun jer
Or paling lama 5 tahun
Wat say u?
Done hati hitam
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat baik ni baik senyap2 je. Bukan apa, bila ada terdetik hati riak tu, besar ujian nya lepas tu. Mmg niat nk share benda baik, tp manusia ni susah nk sampai level ikhlas kerana Allah tu.

Anyway, moga istiqamah ye isa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah semoga istiqomah
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 06:49 PM | Show all posts
Aku suke je orang mengaji and berusaha nk perbaiki tajwid.
Tp........
Aku ttp x suke adik beradik gatal bijik ni dan lelaki2 dalam hidup diorang.
Bangga ko bg tau kt laki kau.
Ko cite kt semua orang buatkan dtg fitnah je minah muke tua oi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 01:56 AM GMT+8 , Processed in 0.097227 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list