CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6294|Reply: 36

'Tak Mudah Nak Survive, Mungkin Sebab Tak Cantik Dan Plus Size' - Nasz Sally

  [Copy link]
Post time 13-7-2021 01:45 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon Nasz Sally akui sukar menempatkan diri sebagai pelakon lebih dikenali dalam industri.


Katanya, biarpun kerap terbabit dalam produksi filem, drama dan teater, dia percaya ramai masih memandang fizikal berbanding bakat.




Kredit foto: IG Nasz




"Mungkin faktor fizikal dan rupa saya yang dikatakan tak cantik dan plus size. Mungkin...


"Dan mungkin saya dicop sebagai 'character actor' yang sering diberikan watak lawak atau belum rezeki saya untuk diberi peluang watak yang lebih mencabar bakat saya dan menyerlahkan lakonan saya.


"Alhamdulillah saya bersyukur dengan penerimaan peminat saya dan industri untuk hasil kerja saya sebelum ini.


"Saya percaya dengan bakat yang ada dan bukan mengejar glamor saja dalam kerja saya," katanya kepada Gempak.


Kongsi Nasz atau nama sebenarnya Nazurah Hanoom Hanafie, dia pernah diejek di set penggambaran namun cuba memujuk diri untuk terus percaya pada rezeki.








"Industri seni kita, to survive is not easy for me. Semestinya ada ups and downs. Tapi saya tidak pernah berputus asa akan rezeki yang diberi dan percaya dengan rezeki sendiri.


"Tipulah saya tak pernah kena marah on set, ada saja kena marah, kena tegur dan dipanggil names about my body, my acting, but asalkan saya buat yang terbiay dan sentiasa ingatkan diri saya it's not about glamous. It's about your art work. Sabar dan terys percaya dengan bakat sendiri," ujarnya.


Nazs kini muncul dengan dua drama serentak yang sedang ditayangkan iaitu Ratu Ten Pin dan Love Elsa.




Sumber: Gempak
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 01:49 PM | Show all posts
first time tengok dia berlakun citer Sweet Dreams... masa tu dia lebih kepada watak kelakar.. so nampak biasa2 jer.... & dia pun kata Mike Ang yg banyak ajar dia & hari2 kena marah sbb tak up to standard.. memek muka salah.. tonasi dialog tak kena....  Tapi mike ambik dia lagi dalam Angkara... yg ni sy suka watak dia... watak antagonis & dia memang bagus....
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
X perasan la dia ni.. huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
nak wat canna..udah kek Msia ni 1 'jenis jer citer' yg ada....'citer kul 7' jer.Kalau kat barat sb memacam jenis citer yg ada....drng sesuaikan 'orang/pelakon ngn karektor yg dibawa'....dan 'jalan citernya'.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Industri gitu lerr. Asal plus je, bagi watak lawak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku 1st tgk die ni dlm cite ben amir dgn mira filzah tu kalau tak silap. Dia berlakon ok, tak kayu.. in fact dalam cite tu watak dia menyerlah sangat berbanding pelakon utama..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
penah tgk dia belakon
lawak gak la..akak terhibur juga tgk sheols ni.saing2 sherry al hadad gak la ..akak takkan tukar cenel ya kalo tgk diorg kt tv
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok dia ni teringat pelakon thai yg belakon lawak2 gak nama Tukky (Sudarat Butrprom). Dia ada belakon jadi hantu dlm Oh My Ghost/Haunting Me tapi bukan yg jadi pancake tu tapi yg lagi sorg
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak ala2 ida moin kalau nampak dia lakon
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Abes tu mmg x logik la heroin nak plus size.. Walaupun about positivity bagai, mmg org jrg nak tgk pun. Bersyukur je dpt watak lawak2.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
dia comel je gk cheeky2 and kulit muka tu licinnn
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai xknl pn dia ni .tp alasan berisi n x cantik tu faham laa..tp sherry helok jah mendonia walaupun plus size..maybe jd host jgk mcm sherry tu,bina nama n org dah kenal,boleh berlakon haa...tp plus size mmg susah nak dpt watak utama sbb realitinya manusia suka tgk benda kuyus,putih.. walaupun muka basic gedik tp sbb kuyus n putih,org puja..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
selipar_hijau replied at 13-7-2021 03:48 PM
Tengok dia ni teringat pelakon thai yg belakon lawak2 gak nama Tukky (Sudarat Butrprom). Dia ada bel ...

Pancake tu lawak kit n memorable watak dia..ai suka tgk OMGhost sbb dia laa..rasa nak tamporrr jah dia n geng2 RuPaul tuh..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi dia kalau berlakun Aku suka
Hidup wataknya
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak tgk dia jadi heroin..boleh carry tak watak Tu...Michael ang boleh direct...tapi itulah ada market ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Xemm..aku suka dia ni..berlakon ok..nampak natural..go Nazs
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 07:10 PM | Show all posts
sheols kelakar la...iols suka je...dan selalu je nampak muka sheols kat tv...dan tak rasa sheols gemuk mana...sebab tak perasan pon
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Jd cikgu dlm geng sekolah menengah. Kelakar.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada siri Criminal Minds versi Malaysia. Watak Penelope Garcia tu boleh fit untuk dia.

Watak Phoolan Devi dalam Bandit Queen 1994 , sesuai jugak utk dia. iol rasa dia boleh execute watak ni dengan baik , tak tau naper.

Lain2 , watak Kathy Bates dalam Misery. Intense.

Watak jadi nanny. Witch Nanny. Kelakar with Dark undertone.

Memandai jer aku kan haha.. malangnya kat malaysia takder semua genre2 atas tu.  






Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 13-7-2021 07:23 PM
Jd cikgu dlm geng sekolah menengah. Kelakar.

Cikgu Bariah dalam SMK tu ke?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 11:58 AM GMT+8 , Processed in 2.844347 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list