CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1491|Reply: 8

Selangor 'Dipisahkan' Jadi Pulau, Dibawa Arus Ke Itali

[Copy link]
Post time 13-7-2021 12:28 PM | Show all posts |Read mode
Selepas hampir dua minggu dijadikan ‘pulau’ oleh orang ramai di laman sosial sebelum ini akhirnya negeri Selangor kini berada di Itali selepas dibawa arus.


Walaupun perkongsian di laman Facebook Oh My Media itu hanyalah sekadar jenaka, namun pelbagai reaksi telah dititipan orang ramai di ruangan komen.


Sebahagian daripada mereka bersetuju untuk ‘memulaukan’ sementara Selangor daripada Malaysia agar kes Covid turun kerana mereka tidak sanggup lagi hidup dalam suasana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).








“Covid dah habis ke kat Malaysia? Dengar cerita start esok tak payah pakai mask dah,” kata Tuan Diana.


“Turun kes Covid dari 9k kepada 2k kat malaysia, sebab selangor dah duduk negara lain,” tulis Eyma Evandra New.


Pada masa sama, ada juga yang reda jika Selangor ‘dihanyutkan’ ke mana sahaja kerana mereka mempunyai semua kemudahan seperti komen yang tulis oleh seorang pengguna dikenali sebagai Aiashikin Abdul Jalil.


“Kalau Selangor hanyut ke Amerika sekali pun kami redha, keluarga semua ada bersama.


“KLIA pun ada, Pelabuhan Klang ada, kilang roti, kilang elektronik, kilang gula makanan, semua lengkap rasanya kami boleh berdikari,” katanya.


Namun begitu, ada juga netizen yang mengecam ‘jenaka’ itu dan menyifatkan sebagai perbuatan tidak bertanggungjawab dan tidak menjaga sensitiviti penduduk Selangor.


“Saya pelik, kenapa nak asingkan Selangor, walhal dalam selangor tu bukan majoriti orang selangor pun.


“Rakyat dari bermacam negeri kot ada dalam Selangor, bukan setakat negeri, bermacam negara pun ada dalam Selangor ni,” ujar Amirah Auni.




Sumber: K! ONLINE
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib tak smpi ukraine. Hahaha. @bedahmenjuyah
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 01:01 PM | Show all posts
sebelum nak hanyutkan pulau selangor dr malaysia, sila hantar balik pati2 dr negeri lain ya...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hantar pati balik negara masing2, yang berhijrah balik ke negeri masing2. mampoooo?? hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 13-7-2021 12:31 PM
Nasib tak smpi ukraine. Hahaha. @bedahmenjuyah

Nak ikut sekali ke tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 05:00 PM | Show all posts
Mentang2 italy menang euro, hanyut sampai italy pulak ye. memilih. baik pegi argentina.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 13-7-2021 04:44 PM
Nak ikut sekali ke tu

Taknk lah. Nanti nk mkn ayam kene sembelih sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ha3.. kreatif betul ya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 12:58 AM | Show all posts
Oiii jgnlah pulaukan slangor
Bukan kitorang yg nak kluar msia.
Selatan tu yg nak sgt

Percayalah slngor pentingn utk ekonomi negara haaaa  gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 11:14 AM GMT+8 , Processed in 0.100703 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list