CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 20270|Reply: 173

[Tempatan] 204 petugas positif Covid-19, PPV IDCC Shah Alam ditutup. UPDATE

  [Copy link]
Post time 13-7-2021 07:36 AM | Show all posts |Read mode
Edited by R2D2 at 13-7-2021 12:14 PM

Petugas positif Covid-19, PPV IDCC Shah Alam ditutup

Wartawan MalaysiaGazette -
13 July 2021


KUALA LUMPUR – Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Ideal Convention Centre (IDCC) Shah Alam ditutup hari ini susulan kes positif Covid-19 yang dikenal pasti dalam kalangan petugas PPV tersebut.

Badan Bertindak Imunisasi Covid-19 (CITF) berkata, langkah segera penutupan diambil hasil keputusan ujian Covid-19 yang diperoleh malam tadi bagi membolehkan kerja-kerja sanitasi dijalankan.

Sebagai langkah berjaga-jaga CITF juga menyarankan mereka yang hadir untuk vaksinasi di IDCC antara 29 hingga 12 Julai 2021 agar membuat penilaian kendiri dan sekiranya bergejala menjalankan ujian saringan.

Katanya, janji temu yang telah diberikan pada hari ini akan dijadualkan semula kepada satu tarikh yng akan dimaklumkan secepat mungkin

Butiran lanjut akan dimaklumkan dari semasa ke semasa dan sebarang pertanyaaan sila hubungi 0388934393. – MalaysiaGazette

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2021 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Agaknya datok nordin yg dicash oleh sohai tuu jangkit kat psv kot.. kalo petugas yg sakit havisslaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 13-7-2021 07:43 AM
Agaknya datok nordin yg dicash oleh sohai tuu jangkit kat psv kot.. kalo petugas yg sakit havisslaa

kluster PPV...FL mestilah dah jab vaksin kan...sekarang banyak pulak kes orang yang dah vaksin tapi positif covid...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
bloodyamuk replied at 13-7-2021 08:12 AM
kluster PPV...FL mestilah dah jab vaksin kan...sekarang banyak pulak kes orang yang dah vaksin tap ...

Ontahlaa..moga cepatla musibah ni pergi.. sian tgk semua yg terkesan.. aku tg tak dpt bebas je ni pun dah bosan.. stressa.. yg terkesan tadak duit lg kesian..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 08:22 AM | Show all posts
bloodyamuk replied at 13-7-2021 08:12 AM
kluster PPV...FL mestilah dah jab vaksin kan...sekarang banyak pulak kes orang yang dah vaksin tap ...

makna yg positif dari kalangan yg dah di jab berapa ramai sebenarnya selama ni .....yg kat artikel ni pungg tak di habaq depa dah di jab punya nak sorok bab tu

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 08:45 AM | Show all posts
makin lambat la proses pemvaksinan
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Varian yg kuat mcm delta ni kebal vaksin rasanya sbb tu ramai yg dah vaksin kena
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Sape cakap kalau dah dpt 2 dos pun tk dijangkiti...tetap boleh dijangkiti lebih2 varian delta ni.. ramai tak phm2 lg tujuan vaksin ni...asyik hairan kalau yg dpt vaksin tetap dijangkiti....cuma bila divaksin simptom dia tak teruk sgt jer la ..tapi apa2 pun bergantung kpd keupayaan sistem masing2 juga akhirnya nak lawan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2021 09:12 AM | Show all posts
Bila tengok video2 keadaan di selangor sehari dua ni terdiam iols hanya mampu berdoa agar kalian semua sabar dan tabah,harap baik2 sahaja hendaknya buat semua.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Get well soon
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 11:26 AM | Show all posts
bloodyamuk replied at 13-7-2021 08:12 AM
kluster PPV...FL mestilah dah jab vaksin kan...sekarang banyak pulak kes orang yang dah vaksin tap ...

Berita kata petugas PPV.
Mungkin bukan frontliners tapi orang Rela ke or petugas volunteer/kontrak (yg gaji rm50-100/day). Sebab yang sambilan tu rasanya tak semua dan injek.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 13-7-2021 11:26 AM
Berita kata petugas PPV.
Mungkin bukan frontliners tapi orang Rela ke or petugas volunteer/kontra ...

Kann.. Iolss pon terfikir.. Xsemestinye front liners... Kan ramai depa yg jd sukarelawan... Eh sukarelawan pon dapat duit yea???
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 11:56 AM | Show all posts
Nham22 replied at 13-7-2021 11:48 AM
Kann.. Iolss pon terfikir.. Xsemestinye front liners... Kan ramai depa yg jd sukarelawan... Eh suk ...

yang mereka ambil bukan daripada medical background dan yang ada medical bacckground tapi bukan drp KKM. Mereka dibayar elaun harian.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
haiyoo...sudah vaksin pun memang boleh kena..cuma diff..effect tak kuat lah macam not yet vaccine
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 13-7-2021 11:56 AM
yang mereka ambil bukan daripada medical background dan yang ada medical bacckground tapi bukan dr ...

Ok lah juaa... Ade income.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2021 12:06 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2021 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 13-7-2021 11:26 AM
Berita kata petugas PPV.
Mungkin bukan frontliners tapi orang Rela ke or petugas volunteer/kontra ...

Nasib baik laa awal2 lg ai kena reject sbb ai asthmatic..kalau x,mmg risiko tggi jgk laa ni..hmm..sbb sporadic ke mcm mana ek agaknya?atau ada y p cucuk vax tp xtaw pn dia positive,duk sebar merata gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
https://www.malaysiakini.com/news/582845

200 lebih positive, apalah malang menimpa. Minta kerajaan muhasabah diri check balik mana yg x kena.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2021 12:14 PM | Show all posts
BERNAMA
@bernamadotcom

[Kemaskini] 204 petugas di PPV IDCC Shah Alam positif COVID-19 selepas saringan beramai-ramai pada 10 Julai

//

204 Shah Alam IDCC PPV staff tested positive for COVID-19 after mass screening on July 10
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
   

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 12:30 PM GMT+8 , Processed in 4.785511 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list