CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10737|Reply: 98

[Tempatan] Pkp diteruskn sbb kes xturun2.SAMPAI BILA???

  [Copy link]
Post time 27-6-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
I just wonder sebenar2 nya smpi bila pkp ni dilnjutkn sbb alsn kes xturun2 sedangkan CLEARLY pnyumbang utama kes adlh kilang yg dibiarkn broperasi.APA NK JADI?

Isunya bnda ni simple tp knp gomen masih bnrkn kilang broperasi.yg marhaen ni pi la memekak2 kat fb kkm..buatla mcm2 illustasi..statemnt mcm2 nk bg gomen phm tp knp mcm xphm2.xde kesan.bgai mncurah air di daun keladi.

Xsudah2 pkp lnjut bntuan diberi etc.kes bunuh diri makin mningkat.apa nk jd?yg gomen kauntr2 pon xbroperasi rkyt sengsara ngn urusn mlibtkn kerajaan sedgkn yg staf kauntr tu hnya bkerja kat kauntr klu xbuka mean xde kje.pastu time2 ni apa agknya peranan jkm ye???

Yg kj cbuk la vacc dos ketiga isu yg dftr mysejhtera dr bln feb xdpt2 tarikh ttiba yg br dftr trs dpt tarikh ape sbnrnya pon ko xblh setelkn???

APA NK JADI...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
udah...ada 'KILANG COVID'....keluarkan 'produk@penyakit'....ari2.....mana nak turun kesnya....
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sampai abam jamil mampos
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:13 PM | Show all posts
sampai keluar semua varian delta alpha beta gamma
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:24 PM | Show all posts
itulah... nak lanjutkan sampai bila lagi?

kes tak turun2 pun... so apa bezanya lockdown dengan tak lockdown...

ikutkan ekonomi dah naik dah kot sebelum lockdown ni... kira boleh hidup dah negara kita ni...

benda paling penting sekarang ni pengagihan vaksin tu... ni vaksin pun lembab... utamakan warga emas tapi yang daftar tu gatai bijik je nak daftar tapi tak hadir pun...

baik bagi je la dekat orang yang nak cucuk...

berbayar pun takpe asalkan orang tu vaksin...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya bnyk sgt pembuat kptsn dlm kerajaan ni. mkn lah, miti lah, menteri vaksin lah. kan bgs kalo dorang bincang sama2 n cuma 1 org je diberi kuasa utk membuat kptsn. Apa2 bnd kalo bnyk kepala pasti akan gagal.

Kesimpulan pak mael x bleh pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:28 PM | Show all posts
oh btw sekarang kilang dah cucuk pekerja2 dengan vaksin...
tapi iols nak tahu yang dapat tu pekerja tempatan je ke atau pekerja asing pun dapat cucuk?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:31 PM | Show all posts
Penat n letih dh tunggu ..vaccine x dpt lg..pkp smbung lg..sampai bilalah nk tggu nii
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam kawan aku ckp, sampai hantu kopek lanjut mampus!
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:33 PM | Show all posts
sebab  tak sebulat kata hati bila buat keputusan  , macam nilah.

so ditanya sampai bila :

sampai rapunzel hilang rambut

atau dia sendirik  terjun tower.

mujudrlah rapunzel tu watak khayalan je...covid-19 pun tarak.

ni , realitinya ntahlah apa nak jadi malaysia ku.


Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ni bukan takat abang jamil dah, ni sampai satu keturunan abang jamil mampos.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Smpai semua org terjun bangunan kot. Yg tggal menteri. Tokey kilang dgn bangla jah
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Punca utama kilang..tapi xbagi pun staf kilang cucuk.

Ni aku tengok staf gomen yg memerap kat rumah tu yg dicucuk dulu..pastu cikgu, staf glc.

Staf kilang mereput
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
atasan ape dia peduli.. janji dorg still boleh makan dan hidup dengan selamat.. rakyat hidup susah dorg x kisah... buat PKP pon suam kuku... tgkla nnt ape lg dia nak janjikan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekali pandang, wabak covid ni adalah satu senjata untuk kerajaan terus memerintah..nyawa rakyat dipertaruhkan atas kepentingan politik cari makan..bila Agong minta parlimen bersidang, time tu jugakla kes covid akan meningkat
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sesama menteri pun x sync.. so camne..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2021 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai bika oiii .. yg ada skrg pun dh nak mati kering...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
PKP patut tak payah lama. Sebulan cukup.

Kalau betul2 lockdown yang bukan versi Azmin, kes baru boleh turun dan taklah peniaga kecil lama takde income.

Ni nak support tauke sambil tindas marhaen.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai 2025 gamaknya. Mentri syoklah, gaji tetap jalan macam biasa. Gaji mereka duit rakyat juga. Dasar muka tembok memasing. Parlimen taknak buka. Degil! Bila kena desak buka parlimen, kes naik mendadak bagai tiada kesudah. Takot hilang kuasa ke pakcik?

Mereka takkan peduli pun dengan rakyat yg tertekan hilang kerja, tak dapat keluar kerja, yg bunuh diri, harga bahan mentah naik mendadak dll.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambung lagi PKP ni, aku nak balik kampungggg huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 07:58 PM GMT+8 , Processed in 0.117467 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list