CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: Meiizu

serabut WFH atau aku lembik huhuhuh

[Copy link]
Post time 5-7-2021 10:35 AM | Show all posts
my situation mungkin x seteruk TT. tapi keadaan lebih kurang sama la.

sis msk into this new office ujung Nov 2019. During that time x berapa ada banyak event/program since dh ujung tahun.
so awal 2020 tu bulan 2 baru nak gear up tapi sibuk pulak dengan pindah bangunan opis. Tuhan je tahu, kene bully as new staff, ko bujang, ko duk dekat ke jauh ke ko plak kene setelkan urusan pindah2 tu.
mmg terkial2 sbb nak kene coop up dgn sgt cepat. almost every week kene buat pelaporan aset/pergerakan harta benda opis.
then middle Mac 2020 kene PKP total lock down.

mmg lost teruk n sgt stress murung.masa tu 1 pon br pindah msk umah sewa jd ms pkp tgl sorg2 sampailah 2 mgu sebelum raya baru hosuemate balik. masa tu jadual keje memang sangat annoying. meeting lepas teraweh pon ade. punyalah gila boss aku masa tu. seawal jam 7 pagi dia wassap bertubi2 tak kire ari, weekend ke public holiday ke. bg keje tanya itu ini.

sejenis aku ni lak kalo stress aku pendam mmg lama2 jadi anxiety, so to reduce that symptom mmg mak aku pesan siap2, masak je makan je. make sure food supply tu ada. so natijahnya berat aku naik 6kg ms pkp 3 bulan tu n waktu tido aku jd sgt teruk.

lps tu mmg aku volunteer bg nama sape nak WFO instead of WFH. sbb apa? kalo WFO boss mmg x akan kacau langsung. aman2 je buat keje.

tahun 2021 lain pulak ceritanya.

now PKPD , dpt boss baru yg pulun keja gak sampai malam wassap x berenti. tp yg oke sket weekend mmg dia x kacau.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 9-7-2021 06:13 PM | Show all posts
tupai replied at 17-6-2021 11:36 PM
Sebelum I decide to resign dulu, I mmg turun berat badan drastically sbb takde selera makan, lunch h ...

I masih probationNak sent resign letter belum dpt keje
Kalau kena terminate
hemm
Mana satu less risk?...resign sebelum abis probation atau kena terminate
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2021 06:16 PM | Show all posts
nazriatie replied at 15-6-2021 10:27 AM
I dah resign smlm. Harini dtg opis utk hntr brg. Nk rehatkan minda dulu.

Hi...mcmana life sekarang?cite sikit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2021 06:18 PM | Show all posts
Catpaw replied at 19-6-2021 03:28 PM
Ni surahnya beserta terjemahan saya google
Semoga bermanfaat

Allahhu terjemahan tu betul2 menusuk kalbu.
Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 9-7-2021 06:13 PM
I masih probationNak sent resign letter belum dpt keje
Kalau kena terminate
hemm

Dua2 ada risk you. Kalau resign skrg you will be jobless mcm I dh 4 bulan and its not easy to get a job even intv I dh attend byk, belum rezeki I lagi utk dpt keje. Kalau you kena buang, ego you sendiri akan tercalar & of course you akan rasa mcm loser sampai kena buang. Tp co ada strong reason ke nk terminate you? Or they will say you x perform during masa probation, which is they can btw....whtever it is, doa byk2, after put lots of effort, akhir skali tawakkal. I doakan you dpt buat the best decision for yourself & di permudahkan urusan for both of us.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 9-7-2021 06:16 PM
Hi...mcmana life sekarang?cite sikit

Biasa je..masa i terisi dgn bt kije umah, relax..psl duit i x pikir sgt..tp my kije jgk nnti sbb nk bg kwsp gerak. Now nk bljr menjahit online coz nk join kelas x blh plk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2021 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru je masuk keje 1hb 6 ni la baru 2 minggu aku dah stress dah. Minggu lepas senyap je ade discussion sikit2. Bila tanya manager training dah start tp teams tertinggal nama aku sebab dia cuti. Btw aku dr company agak establish. Aku masuk company baru ni company kecik. Xde la proses ape ke semua. Tp projek tengah jalan la. Manager atas aku pun xde bg maklumat lengkap. Mcm timeline projek ape semua. Aku serius muka xmalu kacau manager aku time cuti dia. Aku mcm culture shock. Tak tau la aku boleh survive ke tak. Sedeyy la plak.

Aku tuka kerja sebab dpt promotion ngn gaji naik sikit. N wfh. Kalau company lama kene wfo hari2 walau ape pun terjadi. So aku nk tuka environment la. Gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2021 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
nazriatie replied at 9-7-2021 12:44 PM
Biasa je..masa i terisi dgn bt kije umah, relax..psl duit i x pikir sgt..tp my kije jgk nnti sbb n ...

Masih kerja tempat sama ke atau dah berenti?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-7-2021 11:46 AM | Show all posts
Edited by Meiizu at 12-7-2021 11:59 AM
wafeloren replied at 12-7-2021 10:27 AM
Aku baru je masuk keje 1hb 6 ni la baru 2 minggu aku dah stress dah. Minggu lepas senyap je ade disc ...

jgn terkesan dgn cite kitorang.
ko boleh buat, belum sebulan tu.
bertahan mana tau bln ke3 excellent

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
wafeloren replied at 12-7-2021 10:29 AM
Masih kerja tempat sama ke atau dah berenti?

Dah resign almost 1 mnth
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 07:57 AM GMT+8 , Processed in 0.233048 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list