CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

[Copy link]
Post time 13-1-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 13-1-2021 07:14 PM
Uols,iols baru habis tengok 4th episode Satorare.. Memang best,awesome..

Hahahaha..best kan..ai tgk first episode pun gigih cari bertahun full drama tu...first jdorama y buat ai nangis..sobsobsob~

Bila kita letak diri kita kt tmpt satorare tu..huwaaaaaaa..mcm mana laa nak hidup..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:02 PM | Show all posts
AeriSha replied at 13-1-2021 07:05 PM
Dalam anime yg ramai peminat tu kaka..Iols banyak kali cringed tengok sheols tapi tahan jugaklah n ...

kaka galakkan utk tgk sbb hero kaka dlm tu
watak si megumi tu mmg annoying tp kaka leh abaikan, boleh gitu
sbb anime kaka tgk separuh jln jd bila live action tu mmg satu kegigihan gara2 watak chiaki yg buat kaka melting

dan cam kaka katalah sbb cerita tu psl orchestra
dulu ms muda kaka pergi a few juga
sbb mmg kaka suka walau bknlah jns berseni orgnya


Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:08 PM | Show all posts
AeriSha replied at 13-1-2021 07:07 PM
Eh ok lupa plak..Borak2 kosong yg berkaitan dgn Jdrama mesti boleh kan?
Alaaa tapi selit je lah k ...

ms dolu2 kaka antara poremer yg suka "rogol" thread

suka melalut tp xde plk kena report

ok ckp psl luahan kan
kaka nk selit sikitlah
kaka stress dgn opismate kaka
tawlah x ramai yg suka Jdrama sbb ramai kata Jdrama ni selalu tema berat dan sakit kepala
tp klu nk kutuk pun agak2lah
semua org ada taste tersendiri, klu suka fairy tales tgk ajelah Kdrama atau Indon atau citer melayu
klu kaka nk tgk fairy tales baik kaka layan cartoon atau anime
x logik xper sbb dah namapun cartoon, what do you expect kan
ni dok paksa2 kita tgk apa yg dia tgk, wth

klu fairy tales bentuk manusia ni kaka layan hindustan atau tamil aje

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:11 PM | Show all posts
AeriSha replied at 13-1-2021 07:12 PM
Eh serius? Macam 3 jah.. Post yg kaka mulakan dgn ayat..
"Drama2 yg selalu tengok.." lebih kurang ...

kaka mlslah nk beklog nk bg bukti

yg pasti mmg dah 5 drama yg kaka list kan
tp yg kaka igt, kaka listkan cerita Kindaichi, tantei gakuen, meitanei conan, hanakimi dan ouran host club



Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:18 PM | Show all posts
meh kaka tambah lg

6. Bitter Blood

cerita detective lakonan satoh takeru sebg anak dan atsuro watabe sebg bapa
drama ttg kepolisan yg mana lps hbs training si anak satu department dgn si bapa dan diteamkan oleh si boss
kekdg tu rs nk sepak si satoh pun ada sbb dia kekdg clumsy
yg penting menghiburkan


7. Boss 1st and 2nd season

lakonan yuki amami dan ms 1st season ada erika toda
yea another cerita kepolisan yg ms 1st season tu big boss eriko osawa ni x pandang dia lah tp setiap episode dia tunjukkan mcm mana skill dia dlm menyelesaikan setiap kes yg ada

awat xde 3rd season ek

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 13-1-2021 08:25 PM
Hehehe..ai tgh tunggu update sherlock je ni. Tantei yuri pn xde new updates..alahaiii...sedih ai.. ...

Sherlock uols tengok ni ada kena mengena tak dgn Miss Sherlock HBO (Asia?) dulu tu?

Uols nak tengok cite macammana? Uols memilih sangatkah?

Uols tengok anime Re:Zero tak? Kalau tengok jomlah borak kat benang neh:
https://mforum.cari.com.my/forum ... 231683&mobile=2
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 14-1-2021 06:13 PM
Sherlock uols tengok ni ada kena mengena tak dgn Miss Sherlock HBO (Asia?) dulu tu?

Uols nak te ...

Miss sherlock lain..sherlock ni fujioka dean berlakon..awwww..hensemmmm..kekeke~

Ai suka tgk crime,detective,horror gitu..tp skrg xsuka gore sgt..dulu pernah layan gore tp traumatik lps tgk SAW smbil makan spageti bolognese..time mkn tu keluar scene org kena belah perut keluar usus..terus ai kenot tgk gore..hahahaahha

Anime skrg ni ai tgk jujutsu kaisen..nk tggu nanbaka kemain berjanggut berkali2 MCO xkeluar2 jgk...sedihhhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 13-1-2021 08:28 PM
Hahahaha..best kan..ai tgk first episode pun gigih cari bertahun full drama tu...first jdorama y b ...

Iols baru sampai ep8,pun dah nangis banyak kali..
Mula2 episod mesti klako je..Tapi nak hujung kena gak kuor air mata..
A'ah takleh bayang macammana hidup sbg satorare gitu,mesti sedih bila tahu kebenaran nanti..

Uols tengok masa tahun cite tu kuar ke?2002 kan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 14-1-2021 12:18 PM
meh kaka tambah lg

6. Bitter Blood

Boss best jgk..setakat ni dorama y amami yuki ada,mmg ai suka..terkekek2 gelak tgk dia..kekeke~
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2021 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 14-1-2021 12:02 PM
kaka galakkan utk tgk sbb hero kaka dlm tu
watak si megumi tu mmg annoying tp kaka leh abaikan ...

Owh..Lain sikitlah kot kan kaka,Megumi anime ngan live action..Nantilah try tengok hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 14-1-2021 06:22 PM
Iols baru sampai ep8,pun dah nangis banyak kali..
Mula2 episod mesti klako je..Tapi nak hujung ...

Kannnnn..dats why ai nangis tgk satorare tu..xleh bayangkn hidup mcm dia

Xdelaa.. ai tgk time study dlu dlm thn 2009/2010..first episode..kan ai cari xjmpe..lps tu few years forward baru jmpe full dorama..tp kena leech torrent..hahahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2021 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 14-1-2021 06:55 PM
takayama replied at 14-1-2021 12:08 PM
ms dolu2 kaka antara poremer yg suka "rogol" thread

suka melalut tp xde plk kena report
...


Kat sini takpe kot kaka,sebabnya takde mod yg perasan..
Iols sejak berminggu2 lepas minta tolong mod2 (tp tak sebut namalah,sbb tak tahu sape) katup thread 1st sebelum yg vol2 ni,takde sape perasan pun..Minta tolong highlight thread ni pun takdek pape..Kalau Kdrama kemain buka2 terus dah lawo highlight bagai..Sabo je lah..

Bertabahlah kaka..Haish geram pulak baca..Agaknya keje iols bukan mencabar macam puak2 suka cite fairytales ni lah kot,yg katanya balik2 nak lepas tensen,nak tengok cite ringan2 gittew..Ntahlah tak faham iols..

Tapi memang nyampah kalau puak2 ni komen kat page Jdrama yg best2,katanya not enough romance..
Tak adil hokay rate rendah kat drama2 bagus yg bukan genre romance pun semata2 watak2 utama tak bercinta,dahlah ayat bijak pndai macm toh..

Ohye cite tamil, sejak Astro asyik ulang siar cite lama2 80-an je,iols macam dah malas nak tengok kerap macam dulu..Tapi ok gak ch Kamal Haasan tu,dok cari kat situ jugaklah cite best2 heols..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 14-1-2021 12:11 PM
kaka mlslah nk beklog nk bg bukti

yg pasti mmg dah 5 drama yg kaka list kan



Lain kali tepek gambo lah kaka..Baru nampak jelas,sejauh 1 km dah nampak list kaka..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2021 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 14-1-2021 06:20 PM
Miss sherlock lain..sherlock ni fujioka dean berlakon..awwww..hensemmmm..kekeke~

Ai suka tgk cr ...

Iols cuma terpikir kalau kita2 ni berpakat tengok drama yg sama pastu buka thread baru kan best..Mesti meriah..hmmm...
Cer cite best ke Sherlock tu? Memang ada 2nd season ke yg uols dok tunggu2 tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 14-1-2021 06:27 PM
Kannnnn..dats why ai nangis tgk satorare tu..xleh bayangkn hidup mcm dia

Xdelaa.. ai tgk time s ...

Iols terpaksa amek masa bertenang banyak kali sbb bila nangis kabur tak nampak pape..ahahah adoi...
Tapi bila klako,rasa kiut jah Satorare ni,jenis klako kiut..

Anyway,susahnya nak tengok Jdrama dulu2..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 14-1-2021 06:59 PM
Iols cuma terpikir kalau kita2 ni berpakat tengok drama yg sama pastu buka thread baru kan best..M ...

Ai suka sbb ada dean fujioka,boleh cuci mata..citer pasal detektif jgk..tp pd ai,plot twist dia expected laa..hehe..skrg episode 6..ai tgh tggu next episode..berbulan dah xde ni..haihhhh~

Kalau nak unexpected twist,ai xigt daa drama apa..tp ade laa..ai teka2 rupenye salah..tercabar rasa diri ini..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 14-1-2021 07:04 PM
Iols terpaksa amek masa bertenang banyak kali sbb bila nangis kabur tak nampak pape..ahahah adoi.. ...

Kannn..kiut2 sedih haa..dah laa ai ni jenis suka observe org..kalau ai jd satorare,mmg depressed laa ai..

Pernah tgk meitantei no okite tak? Y tu lawak sangat..kekeke~ matsuda shota berlakon..mmg x hengat dunia gelak time tgk cte tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
just nak cakap semalam, 14 januari is besday chiaki sempai aka tamaki hiroshi..mesti tak tau kan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 10:47 AM | Show all posts
one_aiman replied at 15-1-2021 09:56 AM
just nak cakap semalam, 14 januari is besday chiaki sempai aka tamaki hiroshi..mesti tak tau kan?  ...

taw tp kaka dm dan wish kt ig dia jer, gigihlah suruh anak translate ke nihongo characters

mana blh lupa buah hati kot


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 10:49 AM | Show all posts
salmon-suki replied at 14-1-2021 06:22 PM
Boss best jgk..setakat ni dorama y amami yuki ada,mmg ai suka..terkekek2 gelak tgk dia..kekeke~

tp ada satu cerita dia yg juga bentuk detektive buat kaka stressed
stop jap tgk cerita tu takut nnt bp kaka naik plk


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 02:59 AM GMT+8 , Processed in 0.086495 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list