CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 103336|Reply: 1200

[tvN] Mr. Queen - Shin Hye Sun, Kim Jung Hyun

  [Copy link]
Post time 7-12-2020 05:24 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 22-12-2020 11:26 PM



Profile
  • Drama: Mr. Queen (English title) / No Touch Princess (early English title) / Queen Cheorin (literal title)
  • Revised romanization: Cheorinwanghoo
  • Hangul: 철인왕후
  • Director: Yun Seong-Sik
  • Writer: Park Kye-Ok, Choi A-Il
  • Network: tvN
  • Episodes: 20
  • Genre : Fusion saegeuk, comedy, romance, drama, fantasy
  • Release Date: December 12, 2020 --
  • Runtime: Sat. & Sun. 21:00
  • Duration : 1 hr 10 min
  • Language: Korean
  • Country: South Korea

Ringkasan
Menurut artikel soompi, drama ini mengisahkan tentang Bong Hwan, seorang lelaki yang pada zaman moden ni bekerja sebagai chef di Blue House yang rohnya terperangkap dalam badan seorang permaisuri pada zaman dinasti Joseon iaitu Queen Kim So Yong (Shin Hye Sun). Manakala Kim Jung Hyun pula akan melakonkan watak King Cheol Jong, seorang raja yg disifatkan seperti 'Jekyll and Hyde", yang dari segi luaran nampak macam naif dan senang dimanipulasi tetapi sebenarnya mempunyai ciri2 psychopatic.

Drama ini menceritakan mengenai perjuangan menentang stereotaip jantina menurut perspektif yg agak berbeza. Mr. Queen akan mengambil alih slot "Start Up" yang baru sahaja tamat.

Drama ini boleh ditonton melalui Astro Ch395 & Astro GO atau unifi TV Ch211 & unifi playTV setiap hari Ahad & Isnin pukul 9.45 mlm. Juga boleh ditonton melalui aplikasi viu.

Cast
Shin Hye-SunKim Jung-Hyun
Kim So-YongKing Cheoljong
Andong Kim's People
Bae Jong-OkKim Tae-WooNa In-WooJeon Bae-SuYoo Young-Jae
Queen SunwonKim Jwa-GeunKim Byeong-InKim Moon-GeunKim Hwan
Poongyang Jo's People
Seol In-AJo Sun-Joo
Jo Hwa-JinDaebi Jo
Present Blue House
Lee Cheol-Min[[]]
General Manager HanBu Seung-Min
Royal Court Kitchen's People
Kim In-Kwon[[]]
Man-BokDam-Hyang
Kim So-Yong's People
Cha Chung-HwaChae Seo-Eun
Court Lady ChoiHong-Yeon
King Cheoljong's People
Yoo Min-KyuLee Jae-Won
Prince YoungpyeongByulgam Hong


source : asianwiki, soompi

trailer :

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2020 05:30 PM | Show all posts
tengok sedutan kat tvN Asia...mcm best je..

kat korea start 12 dec..tapi boleh tgk kat tv sini start 13 dec..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2020 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
iols mmg minat shin hye sun ni.. x sabar nak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2020 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Looking forward nak tengok drama ni.. Tengok trailer pun dah gelak
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2020 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Genre komedi ke ni??? Tgok kat iklan macam best
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2020 08:59 PM | Show all posts
pisangbanana replied at 7-12-2020 07:58 PM
Genre komedi ke ni??? Tgok kat iklan macam best

ya..genre komedi
dah update kat post #1
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2020 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
tgk iklan mcm best. iols akan nonton
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
adaptasi go princess go, tp ala2 BL la citer ni. melainkan klu ada plot twist raja tu ' roh perempuan ' ke.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2020 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampak best. Antara drama yang i tunggu dari bulan lepas
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2020 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols dok tunggu ni..
Selain layan balik cite heo im
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2020 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 8-12-2020 07:39 AM
Iols dok tunggu ni..
Selain layan balik cite heo im

chuolsss.. avatar chuols heo im. br abes tgk cerita tu. sblm ni biasa2 je tgk dia. lepas tgk dr heo im tu jd suka pulak kt dia. pastu iols cr movie2 dia yg lain jumpa yes madam dgn the closet..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2020 10:41 AM | Show all posts
ni wajib tonton ni. iols suka dua2 hero heroin ni...budak laki ni memang best bawak watak bengong2 ni mcm dalam citer welcome to waikiki 1
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2020 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 8-12-2020 09:33 AM
chuolsss.. avatar chuols heo im. br abes tgk cerita tu. sblm ni biasa2 je tgk dia. lepas tgk dr he ...

Khen
Sebelum tu tengok.dia.dlm.battleship ke apa tu..cam tak de x factor pung
Bila.tengok cite ni..iols dengan anak anak pung dok melayan..hahaha....
Lawak...
Dan tak.jemu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 7-12-2020 10:56 PM
adaptasi go princess go, tp ala2 BL la citer ni. melainkan klu ada plot twist raja tu ' roh perempua ...

igtkn aku sorg je teka plot twist that king is woman soul..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
hunters replied at 8-12-2020 02:07 PM
igtkn aku sorg je teka plot twist that king is woman soul..

mcm secret garden gitu. soul laki kt pmpuan, soul pmpuan kt laki. tp tu la yg citer ni roh yg merasuk badan tu bkn sesama dorg. dari era zaman lain. mcm geli pulak klu 'laki' dgn laki.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2020 01:42 PM | Show all posts
Dekat TVN tayang hari apa? Pkl berapa?
Semalam tertengok episod 1. Best, lawak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2020 03:50 PM | Show all posts
i loveeeee the plots , the hilariously funny characters  suke i sukeeeeeee

i love this!!!!!

kelakar nak gilerszzz hahahahahha

ade iras jatuh air tu like legend of teh blue sea

i suka tengok aksi lawak dayang dayang layan karenah dia style jln pun hahahahahahahahahaahha

i mean if u really mmeg giler letih otak sebab buat keje  citer ni best...


Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2020 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 8-12-2020 04:19 PM
mcm secret garden gitu. soul laki kt pmpuan, soul pmpuan kt laki. tp tu la yg citer ni roh yg mera ...

Ha'ah. Sbnrnya jiwa queen tu lelaki kan. Jasad je lelaki n prpn. Tp dalaman, lelaki ngan lelaki. Aku bru record. Lum tgk lgi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2020 11:19 PM | Show all posts
actually, apa sebenarnya identity dia....kalau gender identity dia tu confused , he shouldnt anymore seeking the pleaisure of a lady kat brothel or gisaeng sebab dia kan ' queen' yg menyamar  as a gut  yg trap dalam badan queen. so

i tak faham ...


pelik kan - adegan dia dengan the gundik - i mean  kalau dulu conservatve koreans Joseon lagi boleh ke ini?
i mean  - pelik lah sikit

sebab ade plot plot yg tak logik juga, dia terlaku focus keadaan diri yg  lelaki  sedangkan dia juga tahu dia dalam tubuh wanita - takkan kekeliruan gender dalam dia pun sedar siapa dia.

dan - raja tu masa dia berbincang dengan queen yg tertukar ru  ni tak kata dia setuju dengan rancangan queen  tu untuk go for cnvenience marriage?

hmm...


pelik lah citer ni sebab pad ai adengan yg queer  tu tak make sense...sebab dia sedar era mana da dia tahu uh dia assumed identity apa...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2020 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau biasa tgk saeguk dia yg serius.. bukan sengal mcm ni.. king2 depa yg tak guna dan gila seks mmg di potray bisexual lgbt etc.. so biasa je adegan queer.. cuma jarang dlm drama.. most dlm movie..
wpon dlm era depa taboo.. utk king dan bangsawan apa pon tak pe agaknye.. teringat citer saeguk lee min ho.. tak ingat tajuk .. drop tgh jln.. dlm citer tu pon pembesar pi rasuah king dgn lelaki2 cantik gitu..
dlm ep 2 cerita ni.. adegan queen dlm tmpt gisaeng tu boleh tahan lgbt nye.. wpon tak tunjuk adegan sex
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 07:28 AM GMT+8 , Processed in 0.090022 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list