CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1909|Reply: 19

Maszlee Malik Baca Al-Quran Dalam Dewan, Kalau PAS Buat Kena Keji Atau Dipuji?

[Copy link]
Post time 23-11-2020 03:30 PM | Show all posts |Read mode
Ahli Parlimen Simpang Renggam, Dr Maszlee Malik hari ini dikecam pelayar Twitter selepas gambarnya membaca al-Quran ketika perbahasan Belanjawan 2021 dikongsi Syed Saddiq Syed Rahman.




Kredit foto: Twitter




"Sambil dengar Perbahasan, baca Al-Quran sekali.

"Steady Dr @maszlee," tulis Ahli Parlimen Muar itu.


Bagaimanapun, segelintir netizen mempersoalkan tindakan Maszlee yang dilihat tidak memberi perhatian, sekaligus tidak menghormati perbahasan yang sedang berlangsung.




Kredit foto: Twitter



"Jika pimpinan PAS yang buat seperti ini, adakah mereka akan dipuji atau dikeji?" antara komen ditinggalkan warganet. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Asalkan tak hisap vape.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Leadership by example ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni kuat jugak attention seeker.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Guanjeng diam masa azan......   
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 05:03 PM | Show all posts
Adakah dia baca AQ waktu rehat/menunggu  atau ketika perbahasan sedang berlangsung.  Ada nampak speaker tak dlm foto trs.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 05:36 PM | Show all posts
Merujuk kepada tajuk: Tak kisah la dari parti mana pun, baca Quran tu dah sah2 benda baik.. So, wajar je dipuji..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasalah tu...dah xde idea nak tolong rakyat agaknye...next pru15 takyah dah pilih dia biar dia duk rumah baca AlQuran.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2020 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca quran bagus....melaksanakan tanggungjawap sbg wakil rakyat pun kena buat juga. ...kalau x jgn am gaji atau elaun...sama je berlakon time kena pecat naik myvi...walhal kesana kemari dgn verlfire
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98: Biasalah tu...dah xde idea nak tolong rakyat agaknye...next pru15 takyah dah pilih dia biar dia duk rumah baca AlQuran.


Lol. Waktu dia dalam parlimen tu pun dia dibayar untuk jalankan tanggungjawab sebagai MP. Curi tulang walau baca quran tu kira bagus ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau baca waktu kena dengar rasanya tak perlulah buat begitu. Kalau baca waktu tunggu perbahasan nak start maka itu hak dia. Kalau baca waktu perbahasan kerana nak merujuk hal yang berkenaan dgn point perbahasan mmg patut misalnya ada MP quote ayat Quran utk sokong hujah dan MP ini nak check.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia baca waktu break oklah xjadi isu pun, dari berborak di rumahkopi betterlah stay dgn kalamullah....tp andai waktu tgh bersidang org dok berbahas dia pegi baca Quran then tu dah salah dan mengkhianati amanah selaku MP

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ke org tgh bahas tu baca ayat quran so dia bukak untuk referance?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
If baca as rujukan apa salahnya...lagi lah clear headed bila apa yg kita cakap berdasarkan kalam Tuhan bkn nafsu semata2...ikhlas or tak ikhlas rujuk al quran bkn kita nak tentukan..moga yg terbaik dapat dibincangkan utk belanjawan 2021
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Not the right time. Menunjukkan kebodohan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
patut tumpu perhatian dlm tu, kalau waktu break xpela. kalau waktu bahas mmg tak patutla.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2020 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Baca quran mmg ler baik tapi lepas
Merujuk kepada twiter budak sadik ni
‘Sambil dengar perbahasan’ ape pe jadahnyee ko baca quran time dengar perbahasan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 08:19 AM | Show all posts
Posting sadiq yg mengharapkan pujian telah menyebabkn maszlee di kecam  
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 09:53 AM | Show all posts
Sebabtu jangan buat agama ni jadi fitnah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kome tak nampak ke buku di sebelah beliau bertajuk, "Trust me, I'm lying"?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Trust_Me,_I'm_Lying

Trust Me, I'm Lyingwas billed as an exposé of the online journalism system that rose to prominence in the decade before the book's 2012 publication.

Holiday is the former Director of Marketing forAmerican Apparel, where he created controversial campaigns that garnered widespread publicity.[1][2][3][4]Holiday has also done publicity work forTucker Max, including marketing for the movie version ofI Hope They Serve Beer in Helland a media stunt about Max's failed attempt to donate $500,000 toPlanned Parenthood.[5][6][7][8][9][10]

The book is split into two parts: the first explains why blogs matter, how they drive the news, and how they can be manipulated, while the second shows what happens when this is done, how it backfires, and the consequences of the current media system.[11]

As an example of his argument that blogs shape the news, Holiday outlines how the political blogPoliticodedicated significant coverage to the campaign ofTim Pawlentytwo years before the 2012 elections in order to generate pageviews for advertisers.[12]Although Pawlenty did not yet have an official campaign, this kickstarted the media cycle which painted Pawlenty as a serious presidential candidate. As an example of the pageview-intensive blogosphere, Holiday uses the example ofJezebelwriterIrin Carmon's attack onJon StewartandThe Daily Showwith misleading claims of "The Daily Show'sWoman Problem."[13]The book is also the source of a marketing and media concept now referred to as "trading up the chain", in which news is broken on small blogs and passed to successively larger and more influential media outlets.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 06:41 AM GMT+8 , Processed in 0.082803 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list