CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 3867|Reply: 41

Abah Sempat Tulis Nota Minta Maaf Sebelum 'Ditidurkan' Akibat Covid-19

[Copy link]
Post time 21-11-2020 12:29 PM | Show all posts |Read mode
Siapa saja tidak berada dalam keadaan pilu kehilangan ahli keluarga.


Lebih meruntun jiwa apabila membaca pesanan terakhir yang ditinggalkan arwah.


Begitulah yang dirasai Fika Maira sekeluarga sejurus bapanya meninggal dunia akibat Covid-19, baru-baru ini.




Kredit foto: FB




Menerusi perkongsiannya di Facebook, Fika memuat naik gambar nota di atas sekeping kertas ditulis bapanya yang meminta mereka berdoa dan terus melakukan solat hajat.


Arwah juga memohon maaf serta meminta semua menjaga diri.




Kredit foto: FB




Pun begitu, Fika bersyukur diberi kesempatan hadir ke majlis pengebumian bapanya sebagai wakil keluarga meskipun dari jauh saja.

"Nota ini yang terakhir abah tinggalkan sebelum abah 'ditidurkan' pada Isnin lepas," tulisnya.




Kredit foto: FB




Sementara itu, NST melaporkan bahawa Fika tidak dibenarkan mengambil nota berkenaan kerana dikhuatiri dijangkiti virus tersebut. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga syurga buatnya InsyaAllah...Amin Ya Rabb... (T_T)
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua org berharap.. Boleh berbakti kali terakhir pada mak bapa.. Dgn mandikan jenazah mak bapa sendiri.. Semua org berharap boleh tatap dan cium buat kali terakhir jenazah org tersayang.

Kehilangan tanpa memberi peluang utk memandikan,  mencium  jenazah org yg tersayang lagi meninggalkan kesan mendalam.

Semoga keluarga si arwah pakcik ni tabah menghadapi ujianNYA.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
family dorang dapat covid19 dari mana
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ditidurkan ? Dicabut bantuan pernafasan sbb dh xde harapan ke mcm mana ?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Reading this, I cried.

Moga roh pakcik diletakkan bersama yg soleh.
Dan ahli keluarga yg ditinggalkan terus kuat menghadapi kehilangan ini. Mudah2an semua bebas covid!
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:26 PM | Show all posts
ada kawan2 aku kt grup wasap bergurau psl number of covid-19 ni......katanya jumlah yg ada skrg ni sikit......kt US sana tu juta2 rilex je.....

biar la byk2 kes baru nmpk negara maju.

aduhaiiii nk kata bodoh...........tp pandai2 belaka masuk universiti.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix: Ditidurkan ? Dicabut bantuan pernafasan sbb dh xde harapan ke mcm mana ?


Yeap. Sah2 laaaaar. Kalau orang tua sakit dihantar pi sepital, takda Covid pun biasanya sepital expect deol untuk mati jah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:37 PM | Show all posts
sebak rasa tgk nota tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
sedih baca nota.. iols ingat suicide notes sebab tak mampu jaga keluarga akibat hilang kerja tadi
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebak...   
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:46 PM | Show all posts
sebak

Takziah utk keluarga ... semoga arwah ditempatkan bersama2 mereka yg beriman
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
.... innalillah.....muda lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sbb tu seblm tidur benci la macam mana sekalipun  maafkan semua org
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
yg ada sakit kronik mmg boleh bawak pd kematian
Al Fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy: Yeap. Sah2 laaaaar. Kalau orang tua sakit dihantar pi sepital, takda Covid pun biasanya sepital expect deol untuk mati jah.

Ramai yg tunggu turn nak guna mesin.lain la prince arab,30 tahun pakai mesin.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkinkah sebelum buka,doc bagitau,..' pakcikkk...lepas ni pakcik dah tak bangun lagi'????
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
batusembilan: ada kawan2 aku kt grup wasap bergurau psl number of covid-19 ni......katanya jumlah yg ada skrg ni sikit......kt US sana tu juta2 rilex je.....biar la ...

Diorang sana populasi besar. Kita sini populasi kecik kalau kita dah reach juta2 tu dah lambat
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kpd keluarga..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnye...{:childlike
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 07:44 AM GMT+8 , Processed in 3.425460 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list