CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 8501|Reply: 69

Face Mask - pilihan yang fabric ke jenis surgical biasa?

[Copy link]
Post time 25-10-2020 11:22 AM | Show all posts |Read mode
Edited by babydoll at 4-11-2020 11:28 PM

Hi Semua..Just nak buat survey tuk beli face mask n tukor2 pendapat dengan wanita2 Cari forum.

Tahun 2020 ni especially started Mac aritu face mask ni dah termasuk dalam salah satu attire wajibul ghunnah dah kalo nak keluar rumah or kalau ade org dtg umah kita.

jadiknya nak tanya korang pilih yg mana?
Sejenis surgical type yg biasa (asal2 kua kaler biru, now tgk mcm2 kaler dah dijual)
ataupun yg jenis fabric yg letak filter tu, n boleh basuh, so jimat lah kot. name it brand innersejuk(sejuk kah?) jovian, brand x de brand.

boleh la share beli di mana dan brand apa. sebab  rasa 2021 pon mmg masih wajib pakai face mask ni..

feel free to share yaa..


thanks

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 25-10-2020 11:24 AM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols pakai mask ni

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
last2 beli pki buang. ada warna mcm2 pulak tu, tali pun head loop, so xyah pki extender.rm23 sekotak ak beli. tp kadang2 rs mcm longgar juga, boleh bau asap rokok klu ada org merokok ( mmg dlm hati mencaci habis la org yg merokok kita terbau tu / at the same time mula start fikir bkn2, klu org tu carrier). beli yg kain ok je, tp malas pulak nk cuci malam2, pastu jemur.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2020 11:40 AM | Show all posts
sambaldurian replied at 25-10-2020 11:37 AM
last2 beli pki buang. ada warna mcm2 pulak tu, tali pun head loop, so xyah pki extender.rm23 sekotak ...

pengalaman sis, beli ms PKP dgn sorg Dr ni dia order bulky dr china. x igt rege tapi tebal yg tu. x de kotak la.. dah abis dah. pastu beli dgn member kes dia order tp 2 bulan br sampai so kastemer dia lari. so nak tlg punya psl beli la 1 box. sgt nipis compared beli dgn doctor tu. masalah dia sis dh ilangkan no doktor tu n left dah group telegram jual2 mask tu. adeih laa
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 11:41 AM | Show all posts
pakai fabrik reusable fashionable ala ala healer
buat apa nak pakai buang dah merata2 sampah mask
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
watachiwa replied at 25-10-2020 11:40 AM
pengalaman sis, beli ms PKP dgn sorg Dr ni dia order bulky dr china. x igt rege tapi tebal yg tu.  ...

oh kita beli ngan kwn ofis je. jenama SimplyK buatan puchong (buatan Malaysia). kt shoppe ada je org jual, tp tula bhgn tepi tu ada ruang, so klu lalu kt sebelah org merokok, asap tu masuk ke ruang. sakit hati. pki mask kain mmg tarik ketat2 guna pin lampin as extender, tp pyh nk bernafas.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Niqob    
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 25-10-2020 12:04 PM | Show all posts


hahahaha
cepuk kang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2020 12:05 PM | Show all posts
sambaldurian replied at 25-10-2020 11:46 AM
oh kita beli ngan kwn ofis je. jenama SimplyK buatan puchong (buatan Malaysia). kt shoppe ada je o ...

owh buatan mesia ke.. oke la kan. x berbaloi lak nak beli made in china kene tgu lama

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Malas nak cuci, pastu nak selamat.. so still guna 3 ply surgical yg tie on, sebab malas nak guna extender gak.. aku jarang keluar rumah so yg 1 kotak 50 keping tahan berbulan jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli yang disposable kat watson,iol tak keluar hari2 so beli yang pakai buang je la..tapi baru2 ni beli asek tercabut je tali nye,yang paket mask kaler2 tu helok je

Untuk budak selang seli mask kain yang sekola bagi n pakai buang beli kat watson/mydin,yang kat mydin tu selesa sikit kata anak iol,yang beli kat watson ketat sangat n senang naik gatal2 kat area hidung,so kena tukar lepas lunch break
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aderaderker at 25-10-2020 06:12 PM

Pakai KF94 ke apa nama dia beli kat shoppee,  dia mmg tutup habis tepi pun takde ruang terbukak.
And tak rasa terperap..
Pakai ni bila kena berurusan dgn ramai orang.

Kalau biasa pkai yg normal surgical mask tu je..
And sometimes pakai yg Uniqlo tu.
Tu pun selesa gak..


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
aderaderker replied at 25-10-2020 12:12 PM
Pakai KN94 ke apa nama dia beli kat shoppee,  dia mmg tutup habis tepi pun takde ruang terbukak.
A ...

Hat ni harga berapa? Selesa tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2020 12:37 PM | Show all posts
aderaderker replied at 25-10-2020 12:12 PM
Pakai KN94 ke apa nama dia beli kat shoppee,  dia mmg tutup habis tepi pun takde ruang terbukak.
A ...

menarik yg ni brape harga beli aritu? igt x? hihi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2020 12:38 PM | Show all posts

menarik gak tapi still kene pakai mask extender kan.. susah kalo bertudung n pakai spek..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 25-10-2020 12:40 PM | Show all posts
fishcracker replied at 25-10-2020 12:12 PM
Beli yang disposable kat watson,iol tak keluar hari2 so beli yang pakai buang je la..tapi baru2 ni b ...

ye pakai hand disposible ni mmg naik jerawat. stress kdg2 tu.
ni dh WFH  xde la ari2 kua umah.
kalo idok sblm ni 2 keping gak pakai sehari sbb pagi pakai. lps zohor tu tuko lain.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2020 12:42 PM | Show all posts
little_sis replied at 25-10-2020 12:08 PM
Malas nak cuci, pastu nak selamat.. so still guna 3 ply surgical yg tie on, sebab malas nak guna ext ...

kan.. aritu masa kene attend kursus pakai yg boleh basuh tu.. leceh lak rs. hahahaha
pastu sis beli murahan je yg jual kat kiosk shopping mall.

so gedik tgk yg innersejuk mcm menarik tapi x de kaler pink pulak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2020 12:42 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 25-10-2020 11:41 AM
pakai fabrik reusable fashionable ala ala healer
buat apa nak pakai buang dah merata2 sampah mask

nak basuh je ade sedikit malas. hahaahah n kene beli yg ade filter tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
watachiwa replied at 25-10-2020 12:38 PM
menarik gak tapi still kene pakai mask extender kan.. susah kalo bertudung n pakai spek..

Iols pakai mask dulu baru sarung tudung dan spek.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 09:59 AM GMT+8 , Processed in 0.091991 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list