CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7880|Reply: 26

[OCN] Search - Jang Dong Yoon, Kristal, Yoon Park

  [Copy link]
Post time 25-10-2020 10:40 AM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 25-10-2020 11:44 AM



Profile


Synopsis
Yong Dong Jin is a conscript sergeant in the South Korean armed forces. He is also the military’s leading sniffer dog handler and is just one month away from receiving his long-awaited discharge. But with just weeks to go until he can rejoin the civilian world, a mysterious case threatens to suck him into a long, troublesome intrigue.In the demilitarized zone (DMZ), the area between North and South Korea, a suspected murder in bizarre circumstances piques the army’s attention. The army leaders decide to form an elite search party to scour the DMZ for clues, enlisting Yong Dong Jin and his keen-nosed dogs. Also joining the team will be Son Ye Rim, a relatively green but highly promising soldier who received much of her training in the United States.However, as the party begins to investigate, its members quickly begin to realize that whatever it is they are hunting does not appear to be human…


Note
This is OCN's fourth "Dramatic Cinema" project following Trap, Hell Is Other People and Team Bulldog: Off-Duty Investigation. It is also the first project of its newly-launched OCN Studio division.
This series is South Korea's first military thriller drama set in the Demilitarized Zone (DMZ).

Cast

Jang Dong-YoonKrystalYoon ParkLee Hyun-WookMoon Jeong-Hee
Yong Dong-JinSon Ye-RimSong Min-KyuLee Joon-SungKim Da-Jung
Polaris Special Mission Unit
Choi Yoon-JeLee Ha-Yul
Joo Moon-CheolPark Ki-Hyung
1997 Demilitarized Zone Operation
Yu Seong-JuChoi Duk-MoonYeon Woo-JinLee Ga_Kyung
Lee HyeokHan Dae-SikJo Min-KookRi Kyung-Hee (ep.1)
Cheongong Village
Lee Soon-WonPark Da-YeonKim In-Woo
Cheon Min-JaeCheon Soo-YoungHealth Center Director Baek
KCST
Yoon Young-MinKim Yong-Hee
Lab Director Moon Ji-WonColonel Kim Ho-Joon
Military Dog Handlers Group
Kim Han-JongSeo Byeock-Joon
Kwon Hyuk-Ki (ep.1)Seo Baek-Jun (ep.1)
Others
Kim Ho-JungLee Dong-KyuLee Gyeong-MinJung Dong-GeunKim Jung-Soo
Yong Hee-RaNorth Korean soldier (ep.1)Corporal Oh (ep.1-2)Kang Chang-Hee (ep.2)audience member (ep.2)
Choi Yoon-BinHan Sang-Jo
thug (ep.2)thug (ep.2)

source : mydramalist, asianwiki

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-10-2020 10:47 AM | Show all posts
dah tgk epi 1...ada mcm movie Predator sikit...

mula2 mcm x nak tgk sebab tgk main cast mcm x baper strong...
tapi bila dah tgk best pulak...something yg iols x pernah tgk dlm kdrama sblm ni...
setting cerita pun menarik, kat DMZ..iols start interested dgn DMZ ni lps tgk CLOY..

so utk sapa2 yg nak tgk something different bolehlah tgk citer ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2020 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sorang je ke tgk citer ni?
Bestlah...antara drama action thriller best utk tahun ni..
Makhluk tu mula2 ingatkan mcm zombie tapi lama2 tgk mcm lain sikit...could it be hasil eksperimen?

Actually blm berapa jelas apa sbnrnya yg berlaku kat epi 1 tu masa konfrontasi antara askar SK & NK...yg iols tau baby anak NK defector tu Son Ye Rim (Kristal) & ayah Dong Jin tu antara yg terkorban...curious apa sbnrnya dlm fikiran Lee Hyuk & Dae Sik...kenapa diorg dah x ngam? Apa sbnrnya yg diorg sembunyikan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sorang je ke tgk citer ni?
Bestlah...antara drama action thriller best utk tahun ni..
Makhluk tu mula2 ingatkan mcm zombie tapi lama2 tgk mcm lain sikit...could it be hasil eksperimen?

Actually blm berapa jelas apa sbnrnya yg berlaku kat epi 1 tu masa konfrontasi antara askar SK & NK...yg iols tau baby anak NK defector tu Son Ye Rim (Kristal) & ayah Dong Jin tu antara yg terkorban...curious apa sbnrnya dlm fikiran Lee Hyuk & Dae Sik...kenapa diorg dah x ngam? Apa sbnrnya yg diorg sembunyikan?
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 1-11-2020 09:47 PM
Aku sorang je ke tgk citer ni?
Bestlah...antara drama action thriller best utk tahun ni..
Makhluk  ...

Best, iols suka. sbb thriller. mmg lain dari lain.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-11-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sue_0684 replied at 2-11-2020 07:39 PM
Best, iols suka. sbb thriller. mmg lain dari lain.

At last ada gak geng yg tgk citer ni...
Kalau x rasa terseksa jiwa x tau nak moyan dgn sapa..

Yup lain dari yg lain...
kalau tgk preview epi next week, creature tu ada lebih drpd 1...adakah salah satunya ayah dong jin?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-11-2020 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 2-11-2020 07:56 PM
At last ada gak geng yg tgk citer ni...
Kalau x rasa terseksa jiwa x tau nak moyan dgn sapa..


iols baru nk layan ep 5&6.masih misteri lagi apa yg sebetul nya jd pada 1997 tu. pasal ayah dong jin tu hanging lagi. hukhuk. nnti lps ep 5&6,iols meroyan lagi kat sini. hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 10:37 PM | Show all posts
Edited by eddlisa_uyuk at 5-9-2022 02:44 PM

[size=14.6667px]-----spam---edit-----

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-11-2020 11:10 AM | Show all posts
best jugak cerita ni.. 2 hari dok maraton
ada la part tak logik/ ala2 bodoh.. tapi pejam mata je
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 3-11-2020 11:10 AM
best jugak cerita ni.. 2 hari dok maraton
ada la part tak logik/ ala2 bodoh.. tapi pejam mata ...

hahaha. best sbb bnyk action. tp ada gak iols dok maki2 sambil tgok.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2020 04:00 PM | Show all posts
OK TQ nanti nak tengok. Aku baru ja habis tengok
Missing: The Other Side(OCN).. Yang tu pun best.. Sayang cuma ada 12 episode saja..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2020 07:02 PM | Show all posts
cikpah27 replied at 6-11-2020 04:00 PM
OK TQ nanti nak tengok. Aku baru ja habis tengok
Missing: The Other Side(OCN).. Yang tu pun best.. ...

cite OCN memang pendek2...10-12 episod je lately...
tapi oklah tu...xde merapu meraban just utk cukupkan 16 epi...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2020 08:23 PM | Show all posts
tgk kt channel mana ek?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-11-2020 11:06 AM | Show all posts

kita tgk kat iQiyi...kalau tv xtau pasal kita xde asteruk...

kalau tgk online mcm dramacool, kissasian etc. tu pun x tau pasal ramai yg cakap dah kena block...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2020 11:26 AM | Show all posts
xyla73 replied at 9-11-2020 11:06 AM
kita tgk kat iQiyi...kalau tv xtau pasal kita xde asteruk...

kalau tgk online mcm dramacool, ki ...

tima kasih.. kita ada iQiyi gak.. tp dah lama tk tgk...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2020 02:03 PM | Show all posts
dah abis..
overall menarik walaupun byk yg perlu diperbaiki...
x byk plot twist sebab dah tunjuk apa yg sbnrnya berlaku kat ujung2 episod...
pasal x logik tu biasalah...cerita action memang jarang yg logiknya...
iols suka yg jadi Lee Joon Sung tu...pertama kali tgk dia dlm Stranger From Hell..

harap ada lagi citer genre military gini in future...
nak yg pure citer askar...bukan mcm DOTS tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-1-2022 01:21 PM | Show all posts
Edited by eddlisa_uyuk at 5-9-2022 02:45 PM

----spam----edit----

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 09:21 PM | Show all posts
Edited by eddlisa_uyuk at 5-9-2022 02:46 PM

---spam---edit----

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 10:09 AM | Show all posts
xyla73 replied at 9-11-2020 11:06 AM
kita tgk kat iQiyi...kalau tv xtau pasal kita xde asteruk...

kalau tgk online mcm dramacool, kiss ...

mmg antara drama nk tengo...tp tak tau channel mana...hehehe....so ada iqiyi ye..astro tak nmpk plak ada cite ni....nnt iols cari...sbb tak subcribe iqiyi...tu yang tak mula2 lagi nak tengok....hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2022 01:30 PM | Show all posts
Edited by eddlisa_uyuk at 5-9-2022 02:46 PM

---spam----edit---

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 07:01 AM GMT+8 , Processed in 0.085942 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list