CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 16981|Reply: 136

"Baru Tahu Peritnya Bila Anak Keluar Rumah" - Anak Aaron Aziz Sambung

  [Copy link]
Post time 13-10-2020 01:06 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG Aaron




Datuk Aaron Aziz, 44, meluahkan rasa sedih menerusi Instagram apabila anak sulungnya, Danish Anaqi, 16, menyambung pengajiannya di Jepun.




  



  


"TabarakAllah ya Allah. KAU lah sebaik-baik penjaga untuk anakku.

"Berat hati ini melihat anak sulungku ke luar negara untuk tiga tahun di Jepun.

"Barulah saya tahu betapa peritnya rasa bila anak keluar rumah demi pelajaran," tulisnya bersama video dan gambar ketika menghantar Danish ke lapangan terbang.


Memetik Gempak, anak pelakon itu mengambil kursus Pra-IB dan diploma di sana selama tiga tahun. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Related collections:

  • · JNews|Threads: 5, Subscribe: 0
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Xyah nk perit2 la haron oiiiii. Ko bnyk duit. Anaknko untung dpt belajar kt jepun. Nanti habis kobid ko semua boleh selalu pi jenjalan sana
Anak ko pon mesti mewah kt sana.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:17 PM
Xyah nk perit2 la haron oiiiii. Ko bnyk duit. Anaknko untung dpt belajar kt jepun. Nanti habis kobid ...

True....  aku lagi kesian ngan rakyat2 biasa yg smpi perit perut pasal tak cukup makan. Once covid dah takde, sebulan sekali gi jepun pun dorang mampu.
Course apa yg budak tu blajar smpi kene gi jepun?  Japanese language ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 13-10-2020 12:21 PM
True....  aku lagi kesian ngan rakyat2 biasa yg smpi perit perut pasal tak cukup makan. Once covid ...

Kt sana pon sure duduk apt lengkap serba serbi. Nk rindu randa pun xde hal nak bervideo call berface time khenzsssss.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:53 PM | Show all posts
ala jepun jak.. 6 jam smpai.. bkn kn transit bagai
pedehal, smntara xle fly in & out, pakai zoom vc jela bang..  
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:56 PM | Show all posts
aku ingat anak dia keluar rumah g merempit...tu yg perit...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-10-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
suka aaron ni.. very family man

as a mother mzz faham perasaan dia. Tadi baru vc anak balik tadika, padahal petang kang jumpa dah. Gi kerja pun rindu anak huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak first mesti lah sebak..
Iols study melaka je tp both parent mcm agak sebak n protective.. anak 2nd 3rd etc biasa je..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2020 01:57 PM | Show all posts
anak dia amek pre-IB diploma dkt japan??
wow dulu kemain susah nak amek IB diploma ni even dkt malaysia..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak lelaki dia yg ni nampak mcm adik2 kan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:58 PM | Show all posts
huhuhuhuhuuhuhuhuhuhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam nak pegi ngadap sakaratul maut pulak daaa..sedihnya...adoiiiii

dunia at your finger tips now bro...grow up please....

Inila masalah org org kita...tak dapat masuk akademi fantasia sedih, nak pegi tuntut ilmu bagi kemanfaatan diri  pun sedih....

macam aku nak kasi terajang aja...

kehkehkeh




Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:25 PM
Kt sana pon sure duduk apt lengkap serba serbi. Nk rindu randa pun xde hal nak bervideo call berfa ...

Kalau bukan cengeng sentap meratap bukan namanya org kita..

last last baring tengah jalan tunggu brim dari kerajaan

kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
its not bout money la gais..sedih yg mak ayh jer fhm
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:17 PM | Show all posts
mmg sedih klu anak selalu depan mata tetiba xde depan mata....bukan senang nak pi lawat time2 covid ni...

anak iols balik kg jek pun...aihh.....x boleh woo...walapun boleh video call bagai...tapi x sama anak ada depan mata.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 g belajar kat negeri lain pun dah risau, apatah lagi kat luar negara. Tambah2 pulak waktu covid 19 ni. Korang yg duk kecam ni xde empathy ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2020 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
URUHA replied at 13-10-2020 02:20 PM
Anak2 g belajar kat negeri lain pun dah risau, apatah lagi kat luar negara. Tambah2 pulak waktu covi ...

Mgkin xda anak lg so x pham gtuuu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg la boleh vc bagai
Tp x sama dgn dpn mata
Ape2 hal anak jauh
Anak sulung lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:46 PM | Show all posts
kursus IB tu apa? sori la iols tak tau maklum belajar  local uni je. tapi baru 16 tahun dah bole belajar pra-u meh?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:00 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 13-10-2020 05:58 AM
Anak lelaki dia yg ni nampak mcm adik2 kan..

ingat iols je yang perasan

anyway ..... nama anak .. haruslah perit untuk perpisahan ....
even mak2 kita pun .... kalau tak depan mata mcam x lengkap ... walaupun video call selalu

semoga abam aaron ... tabah
kalau sedih sangat ... kurex sedia meminjamkan bahu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-9-2023 11:59 AM GMT+8 , Processed in 0.122205 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list