CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3565|Reply: 13

KELAS USAHAWAN DR AZIZAN OSMAN

[Copy link]
Post time 30-8-2020 01:38 PM | Show all posts |Read mode
Ada yg dah dapat sale juta2 ke lepas masuk kelas dia ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-8-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku grad uum jurusan deg bisnes study..

Pastu lebih 10 bisnes gagal..

Aku ni jenis tipikal ..kat u dlu xtepengaruh pon bila kawan ajak mlm..

Jijan ni pon aku tipikal..

Pastu lama2 tgk kawan pos maka terjoin lah.alhamdulillah bisnes ada untung .. tp aku xbagus mana la..sbb aku malas ..rmi anak murid dia lg bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Member aku ada joint zizan ngn sapa lagi lah saiful nang apa lah. Sebenrnya yg berjaya atau tak..bkn asbab diorg 100%..tapi usaha peniaga tu. Klau nak kata azizan tu tak berjaya as a mentor..ada juga anak murid dia yg berjaya. Anak murid tu kena usaha 300%. Tapi kalau ko mmg pemalas...ko ikut mentor paling top kat dunia pun tak jadi apa.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2020 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada je kwn dan family belah suami aku join kelas dia ni dan najib assadok tu.
Tgk mcm tu je
Mungkin ambil pekej murah je kot
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 30-8-2020 03:48 PM
Member aku ada joint zizan ngn sapa lagi lah saiful nang apa lah. Sebenrnya yg berjaya atau tak..bkn ...

Yessza....pegi 40 kelas dengan sifu biz pun, kalau lepas kelas tak praktikkan ilmu, tak de kemananya....tara tu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 30-8-2020 01:52 PM
Aku grad uum jurusan deg bisnes study..

Pastu lebih 10 bisnes gagal..

Uols biz apa?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-9-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ayorsuam replied at 1-9-2020 01:15 PM
Yessza....pegi 40 kelas dengan sifu biz pun, kalau lepas kelas tak praktikkan ilmu, tak de kemanan ...

Tul tu sis. Kalau katakan yuran mentor si zizan seman ni semurah $100 hinggit pun..bkn beratus ribu skali pun..tp kalau takde usaha..hangat2 taik ayam..pun tak jadi. Yg penting diri kita tu camne.

Smlm i ada gak ikut dgr imkk tu..tp i bkn org business lah. First time joint seminar dia. Not bad..ada point yg bgs tuk kemajuan diri sendiri..self confident..mcm dia ckp ttg kolam hati ke..spiritual. Byk perkara leh kita applykan juga tuk kehidupan seharian. actually mmg dah tau. Tp smlm tu dia mcm ingatkn blk..so ok lah.

Ttg kelas dia titan tu apa tu....i x mo komen lah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2020 09:53 AM | Show all posts
yuki812 replied at 1-9-2020 03:29 PM
Tul tu sis. Kalau katakan yuran mentor si zizan seman ni semurah $100 hinggit pun..bkn beratus rib ...

kalay ada duit lebih x salah nak tgk how...i pun pelik ramai sungguh yg attend.

Actually i think, kempen dia mungkin membuatkan org bersemangat and tu yang mutiple efforts. Actually ada few my friends yg attend and yes depa improving alot! dah ada kilang and slowly but nampak sangat perubahan tu. So mybe ambil mana yg positif. Kalau fee tu 100 -200 okayla kot pejam mata je kalau betul nak tau...beribu tu barulah consider seriously ...

Above all semua pada effort diri sendiri and if itu rezeki kita
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-9-2020 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 4-9-2020 10:32 AM
adila39 replied at 4-9-2020 09:53 AM
kalay ada duit lebih x salah nak tgk how...i pun pelik ramai sungguh yg attend.

Actually i thi ...


Ooo..yg masa i joint imkk last week tu ramai2 ty free je sis..online webinar. 3 hari camtu. Tp mmg ramai lah joint. Dalam tu ada lah interview mamasab tu semua.

Yg nk further tu...kalau org business mmg ada kelas2 dia kena byr. Tu mmg beribu2 duit kena. I boleh conclude..kalau nk berjaya..mmg kita kena usaha 200%. Maybe satu hari dah bkn 24 jam kot..30 jam kot.  Dia cuma bagi guide jer..networking ke...pastu ada lah petua2..spiritual..mindset..hah camtu lah. I boleh cakap..kalau kita ikut cara dia, agak mudah nk achieve sebab dia bg jalan dan nasihat. Kita sediakan duit je..byr dia.  Compare kita buat business sendiri2 takde guide..kena sana sini cari info..maybe lambat lah nk achieve sales.

Tul lah tu sis...apapun..berjaya atau tak..itu terpulang pada usaha diri sendiri. Ye..mana yg ok..positif kita..ikut je..

Sis..kalau nk try..boleh je consider. Ahh..pedulik cakap org..janji kita kaya bahagia dan hasil perniagaan tu leh sedekah ke..bawa kebaikan pd org lain..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 4-9-2020 10:25 AM
Ooo..yg masa i joint imkk last week tu ramai2 ty free je sis..online webinar. 3 hari camtu. Tp m ...

oh ye ke... more to spiritual jugak la ni..baguslah jugak. cuma ikut masing2.. nak keluar duit or tak kan.. hmm tapi k dila lebih suka irfan khairi. Tapi ye la ada rezeki boleh attend nanti. Yet apa apa pun.. nak kaya in business mmg kena me labur duit.. klu mcm k dila ni kedekut.. sikit sikit so xlah ble kaya mcm yg some of them tu... pun jual hamper je pun... so mmg taklaa kaya.. utk to be that level.. perlu boldness and strategy if betul nak gitu.. hahaha.. yuki business jugak ke? btw mamasab kek tu... i was so pelik.. how juta juta
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2020 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 4-9-2020 11:18 AM
adila39 replied at 4-9-2020 10:52 AM
oh ye ke... more to spiritual jugak la ni..baguslah jugak. cuma ikut masing2.. nak keluar duit or  ...


Mana ada business i ni. Nak urus masa dating pun failed camno tuh....

Tapi i suka follow orang2 hebat ni sis...Pemikiran dia..cara mereka berjaya. Cam Irfan Khairi pun i follow gak. Kan baru2 ni dia ada bukak kelas kursus perniagaan online ke selama 6 - 9 bulan ke. Bayar dalam 9k ke gitu. Eh..bkn 3k ke 4 lah. Mula2 fikir macam nk joint..tapi fikir kudrat masa tu hah. So..tak per lah. Just baca2 gitu je lah.

Tak pun kalau nk free..follow Saiful Nang pun ok gak. Dia ada bg free ilmu marketing mcm nak buat content marketing..fb ads..picture edit tu. Tapi kena rajin ikut dia sikit2 kumpul ilmu lah. Ada lagi lah sapa lah..lupa..blogger apa sume tu..ntah lupa

Ye..kalau takat bayar $90 hinggit..tapi nak dapatkan ilmu yg bernilai berpuluh ribu..mmg tak kena lah gitu. orang yg kita follow tu pun..dia sendiri berjaya pun, banyak pengorbanan duit..masa..tenaga dia abis, kan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2020 11:16 AM | Show all posts
yuki812 replied at 4-9-2020 11:11 AM
Mana ada business i ni. Nak urus masa dating pun failed camno tuh....

Tapi i suka follow  ...

hehehehe...uishhh muda lagi so kena pegi dating. Come on..ur pretty!

Btw aah k dila follow kelas dia ...tp yg free je..hahahah belum rasa nak join memana sbb keje and selesa dgn apa yg ada je. Since k dila pun in marketing bertahun so rasa insyaallah ok je..it just matter of nak buat or tak je...hmm tu la tgh pikir ...pikir yg dah bertahun tahun ni...hahaha..and betul kata yuki kita patut follow benda hebat yg kita rasa boleh benefit diri kita. Regardless of others .


Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada sorg msk kelas aku ....Slps 2 tahun jadi GILA .BUKAN GILA MASUK TG RAMBUTAN tapi GILA BERNIAGA.  DIa mula psr mlm smoi Ada 3 butik .Dlm kursus aku cerita modal RM1000 jadi 100K Dalam 10 tahun.Kalau nak 2.6 bilion pi jumpa Pak Arab Minta sedekah kahkhkah....Skrg aku buat on9 je.....Aku bg kursus dr pengalaman sendiri .Bukan  JUAL AIR LIUR .....
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 05:38 AM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 30-8-2020 01:52 PM
Aku grad uum jurusan deg bisnes study..

Pastu lebih 10 bisnes gagal..

Aku x prnh pi kursus mna2 blh hndle 10 company....bkn angkuh tp aku bljr dr bwh dgn org bisnes bukan org jual air liur.Nk buka restoran aku bljr buat air,memasak,lap meja dll ...Htta cuci jamban pn aku buat .....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 03:25 AM GMT+8 , Processed in 0.155846 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list