CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: mosti

Mesin jahit yang sesuai untuk beginner

  [Copy link]
Post time 27-8-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mosti replied at 27-8-2020 08:26 AM
Ini yang termampu beli, area sini minta secondhand, jual mahal sangat. Bole la sekadar nak cuba expl ...

Ok sgt tu...berapa tu dik mosti?
Akak guna portable mesin jahit..dah nak masuk 13 tahun...alhamdulillah elok lg.

Cuma tk selaju yg industri...dan tkleh guna lama sgt..kena stop2 gak..

Selamat menjahit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-8-2020 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 27-8-2020 02:17 PM
Ok sgt tu...berapa tu dik mosti?
Akak guna portable mesin jahit..dah nak masuk 13 tahun...alhamdu ...

Cer upload sikit gambar. Mesin jahit brand apa..lama tu 13 tahun. Rajin service kah?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by raihaneem at 30-8-2020 06:41 PM
mosti replied at 29-8-2020 10:02 PM
Cer upload sikit gambar. Mesin jahit brand apa..lama tu 13 tahun. Rajin service kah?


Lama tak hntr servis kat tukang dia, last sekali  8tahun lepas...
Tapi depa ajar servis sndiri...jd dok servis sndiri la. Cuci buang habuk, letak minyak..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn beli yg portable, xtahan lama. Kalau nk jahit baju bnyk, better beli industrial machine mcm brand juki/jack.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
mehoney replied at 9-9-2020 10:56 AM
Jgn beli yg portable, xtahan lama. Kalau nk jahit baju bnyk, better beli industrial machine mcm bran ...

Saya baru belajar, beli portable dulu
.kumpul duit nak beli mesin jahit industri
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi, tq for info dalam thread nih. I pon baru beli mesin jahit. Decide lepas bace dari thread nih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 07:03 AM | Show all posts
mosti replied at 23-8-2020 11:57 AM
Berkenan juga mesin jahit ni. Boleh buat sulam dan jahit lurus...tunggu cukup duit dan dah pandai ja ...
semoga dimurahkan rezeki dan impian tercapai ... aamiin

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 07:11 AM | Show all posts
estrellas replied at 28-11-2020 03:32 PM
Hi, tq for info dalam thread nih. I pon baru beli mesin jahit. Decide lepas bace dari thread nih
hi...

meh!!~ kongsi mesin jahit yang d beli... harga ... best tak....?

kot ada yang lain diam2 baca dan nak tau...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-12-2020 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hee, beli brother lx27nt jek. Was thorn between singer dgn brother nih. Lepas bace function brother is more than singer for almost the same price, baru finalized
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2021 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy punya mesin jahit dah lama beli,  tp dr asal beli jahitan x brp kemas (mcm lompat2)..katanya kena setting berdasarkan jenis kain.  Mcmmana kita nak tahu setting kekemasan benang utk jenis kain kita.  Sy selalu buat cuba jaya..tapi x sempurna.. (ttp x brp kemas).  Tp bolelah setakat jahit betulkan yg koyak or simple
.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya mesin jahit singer plg best, tak blh ditandingi dgn mana2 mesin jahit jenama lain…
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya mesin jahit singer plg best, tak blh ditandingi dgn mana2 mesin jahit jenama lain…
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni nmpak ok, harga pun berbaloi, tak smpai 400 utk brand singer…

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2021 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kupucandy replied at 27-7-2021 03:13 AM
Rasanya mesin jahit singer plg best, tak blh ditandingi dgn mana2 mesin jahit jenama lain…

Pernah guna 2 mesin singer ( yg hitam  dan yg boleh buat sulam) dan satu mesin singer jahit tepi. Ada juga beli mesin raleigh, electrolux ( blondal), okurma dan satu mesin jahit jenama jepun....lupa pulak brand .
Semua mesin ni , ada sweet and bad memories. Sekarang saya ada mesin okurma, electrolux, mesin jahit tepi singer dan mesin hitam raleigh.
Mesin hitam singer n mesin jenama jepun dah beri pd orang.
Saya bukan tukang jahit tapi minat jahit benda yg simple2 ...bila mesin ada problem yg membuat saya beli baru. Bila tukang repair mesin jahit, hantar repair, itu yg ada beberapa jenis kat rumah ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 11:35 AM | Show all posts
semalam mesin portable tu hampir nak rosak,
needle stuck kat bobbin. lepas tu luka tangan kena menda tajam kat bobbin holder tu. adoi..

tgh usha mesin baru...tgk brother yang warna biru tu mcm nice, tapi harga mahal la pulak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 03:05 PM GMT+8 , Processed in 0.114468 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list