CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 7097|Reply: 47

Dah Kali Ketiga, Fasha Sandha Tetap Gementar Lalui Proses Bersalin

  [Copy link]
Post time 26-6-2020 10:14 AM | Show all posts |Read mode
Dua kali keguguran sebelumnya, Fasha Sandha kini hamil lapan bulan.


Walaupun ini anak ketiga, namun aktres ini mengakui yang dia trauma untuk melalui proses bersalin.


Foto: IG


"Kandungan saya kini sudah berusia lapan bulan dan doktor sudah suruh saya bersedia bulan depan. Walaupun pernah melahirkan dua anak, saya tetap rasa gementar dan fobia kerana kali terakhir saya melahirkan anak adalah sekitar enam tahun lalu.

"Lagipun pengalaman keguguran membuatkan saya amat fobia. Barang kelengkapan masih belum dibeli kerana kebetulan tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sebelum ni. Insya-Allah minggu depan baru nak mula beli barangan untuk bayi perempuan kami," katanya kepada Harian Metro.


  



  



Sementara itu pengalaman dua kali keguguran menerui perkahwinan dengan Aidil Aziz membuatkan dia sentiasa berhati-hati.


"Saya mengikut segala nasihat doktor iaitu lebihkan makan suplemen,  kurangkan pergerakan pada trimester pertama serta berdoa dan tawakal agar kandungan ini selamat sehingga dilahirkan," tambahnya.


  



  



Dalam perkembangan lain, Fasha teruja bila Youtuber sensasi, S Pavitra meminati dan menyukai drama lakonannya.


"ada mulanya agak terkejut sebab jarang sekali penonton berbangsa India mengikuti drama-drama lakonan dan menjiwai watak yang saya bawakan. Saya amat menghargainya." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2020 10:17 AM | Show all posts
selamat bersalin fasha... anak ke berapa sekalipun bila nak bersalin tu memang neves... biasalah tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga selamat semuanya fasha
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Ptut rasa lama naa mengandung 2x gugur rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Smg selamat semuanya
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
fasha ni dh nampak acik acik dah pemakaian berapa umur dia eh?
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Selamag bersalin fasha. Macam lama gila plak dia ni pregnant {:run
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
2x gugur no wonder lamaaa gila dia preggy... Apa2 pun moga dipermudahkan and as usual laa org pompuan ni nebes namatey pun lps 2 taun tingin ada baby lagi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Fasha memang dah bertudung ya? Nampak dia tembun sebab pregnant tapi tetaplah lawa. Lepas beranak nanti mesti gorgeous balik.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak pak fasha tu memang sama ke dah cerai.. dolu2 x pernah nampak pun pak dia
Tapi fasha memang senang hamil.. cepat je dapat rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 10:58 AM | Show all posts
semoga dipemudahkan, fasha.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
2x gugur kan baru ni lekat sungguh2.semoga dipermudahkan ya..penuhlah umah tu ramai org visit nnti.semua berkumpul dlm rumah tu.bgs fasha..ibubapa adik2 sekua duk sekali.apa2 senang tgkkan.meriah semua berkumpul.barakah juga yg sediakan rumah tu.kebaikan semua duk bersama2.cahayamata baru rezeki sekeluarga.aminn2 yra
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 11:07 AM | Show all posts

semoga dipermudahkan...fasha.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 11:10 AM | Show all posts
tk silap iols, mse memula kawin ngan jejai dlu pun penah gugur skali, this time ngan aidil pun sama first pregnancy gugur skali..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Fasha ni mmg lepas bersalin, cepat jugak slim balik. Masa lepas beranakkan yg num 2 cepat nau dia tone down. Kuat semangat dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2020 11:34 AM | Show all posts
smoga dipermudahkan utk pasha.. mmg nmpk dia dh brtudung lah ni.
even kt ig pun dia sarung gak tudung. iols mcm rse adik sheol Elisha plak shantiq brseri2.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 11:36 AM | Show all posts
semoga semua selamat fasha,,, even da ad pengalaman pun, tetap kena bersedia..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 12:08 PM | Show all posts
Semoga baby dan fasya selamat hendakNya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin lawa dek pasha..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 02:24 AM GMT+8 , Processed in 0.090740 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list