CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 175093|Reply: 280

AMWAY -- Everything abt AMWAY

[Copy link]
Post time 28-7-2004 07:45 AM | Show all posts |Read mode
sapa2 ahli amway cite sikit berapa registration & bonus plan.....berminat nie

[ Last edited by DARSITA on 5-11-2004 at 10:44 AM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


aridzaj This user has been deleted
Post time 28-7-2004 04:21 PM | Show all posts

greeting

Thread edited by Darsita

Reason:-

Thread ini khusus untuk menerangkan mengenai sedikit peraturan dan rules daripada admin/moderator untuk anda.Saya secara peribadi memberi kebebasan kepada anda semua dalam membuat posting yang berkaitan dengan keusahawanan kecuali dengan sedikit garis panduan yang telah ditetapkan oleh pihak admin dan moderator sendiri.

Secara am nya,di semua board,forumer tidak dibenarkan membuat posting

a.        Multiple posting
b.        Porno posting
c.        Advertising to sell/buy things.(We have a Classified Ad section 4 this)
d.        Get rich quick postings and other types of scams.



secara khususnya di board Entrepreneur ni membincangkan pelbagai topic yg berkaitan dengan bidang keusahawanan dan tidak di benarkan sama sekali membuat iklan @ promo di bawah board Entrepreneur ini. Saya selaku moderator board Entrepreneur ini berhak mendelete mana
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2004 09:25 PM | Show all posts
Originally posted by Juju at 2004-7-28 07:45 AM:
sapa2 ahli amway cite sikit berapa registration & bonus plan.....berminat nie


Registration RM 85.
Renewal Fee: RM 34 (kalau tak silap)
Bonus plan : Panjang nak citer..my mum tau la..
ice tak reti..yg ice tau ada 12 punca pendapatan :bgrin:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2004 07:45 AM | Show all posts
Originally posted by Ice_Q at 2004-7-29 09:25 PM:


Registration RM 85.
Renewal Fee: RM 34 (kalau tak silap)
Bonus plan : Panjang nak citer..my mum tau la..
ice tak reti..yg ice tau ada 12 punca pendapatan :bgrin:



ice,

12 punca pendapatan tu camna ....leh cite tak
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2004 12:15 PM | Show all posts
punca pendapat ada berjuta kot... dalam dunia nie.. takyah la juju nak join MLM nie.. wat bisnes biasa jer..
Reply

Use magic Report

Tuah This user has been deleted
Post time 30-7-2004 03:23 PM | Show all posts
kepada juju dan sesiapa yang berminat dengan Amway,

Kalau nak tahu amway secara umum boleh lawat laman di bawah;

www.amway2u.com.my

Tetapi .....

kalau nak tahu lebih detail tentang pelan pemasarannya, kenalah berhubungan dengan orang betul-betul faham apa itu AMWAY. kalau tidak buang masa je....

Amway ada banyak group, kalu kita salah masuk group mungkin kita buang masa saje. Ini berpandukan pengalaman saya sendiri, yang telah menyertai AMWAY beberapa tahun yang lalu melalui seorang kawan. Tetapi oleh kerana strategi yang salah, saya telah gagal mengembangkan rangkaian.   

Tetapi beberapa bulan yang lalu, saya telah bertemu dengan seorang doktor yang telah berpangkat DIAMOND dalam AMWAY. Beliau telah menerangkan bagaimana untuk menjadi jutawan melalui amway. Saya rasa pendekatan yang beliau gunakan begitu menyakinkan, tidak memaksa sesiapa, malah begitu profesional. walau pun beliau mempunyai pendapatan yang cukup lumayan sebagai doktor, tetapi masih bergiat aktif dalam Amway kerana kesedaran beliau, amway mampu memberikan sesuatu kepuasan dan jaminan untuk masa depan.(Bisnes Amway lebih terjamin dari kerjaya sebagai doktor)

Apa yang boleh saya simpulkan disini, untuk berjaya dalam perniagaan, perlu tunjuk ajar daripada orang mahir, berpengalaman dan profesional.

Kepada sesiapa yang ingin berjaya dalam AMWAY dan mendapatkan tunjuk ajar serta bimbingan daripada orang yang berpengalaman   boleh menghubungi xxxxxxxx

AWAS............... JANGAN TERSALAH MASUK GROUP!!!!. Ingat group kami

RNA NETWORK

SEE YOU AT THE TOP..............:bgrin:

[ Last edited by DARSITA on 2-8-2004 at 03:00 PM ]
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 30-7-2004 05:59 PM | Show all posts
Originally posted by Hiven at 2004-7-30 12:15 PM:
punca pendapat ada berjuta kot... dalam dunia nie.. takyah la juju nak join MLM nie.. wat bisnes biasa jer..



hiven saje je...business tu still on....sebab bengang dgn org nie dia cakap juju tak leh berjaya dlm MLM....so nak buktikan le.....kalau setakat dia dapat RM900 sebulan...juju punya bisness more than that...tapi nak tunjukkan yg MLM yg juju join leh dapat lagi tinggi dari dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2004 07:03 AM | Show all posts

Kepada semua

Harap anda semua tidak meletakkan  no talipon, e-mail atau website sebab ianya tidak dibenarkan. Gunakan ''PM''

Thank you
Darsita
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


aridzajay This user has been deleted
Post time 8-8-2004 05:02 PM | Show all posts

question

Dear Darsita...just want to know your rationale by NOT letting phone no/e-mail in this section.I guess when u talk about business...these are the most important details before discussing further.....just let us know the rationale in your rules...Thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2004 07:09 PM | Show all posts
Originally posted by Juju at 2004-7-30 07:45 AM:



ice,

12 punca pendapatan tu camna ....leh cite tak


Alamak cam ner nak citer eh..kang terpanjang dan
berbelit-belit...Dia siap ada chart utk memudahan tapi
ice lom scan masok PC..

Nanti eh..sabar..ada masa panjang ice citer
semula..
Reply

Use magic Report

ayn This user has been deleted
Post time 10-8-2004 05:14 PM | Show all posts
ya,the best way to do mlm is still meet prospect face-to-face.

not internet.
Reply

Use magic Report

myway This user has been deleted
Post time 10-8-2004 08:08 PM | Show all posts
Originally posted by ayn at 10-8-2004 05:14 PM:
ya,the best way to do mlm is still meet prospect face-to-face.

not internet.
betul tu ayn..nak share info sikit.. actually join mlm ni boleh menambahkan pendapatan.. tapi pilihlah company yang betul-betul kukuh... 10tahun atau 20 tahun akan datang masih ujud lagi.. cthnya AMWAY... dah 28 tahun bertahan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2004 02:11 PM | Show all posts
Juju,

harap2 apa yang DD kita dah explain tu memberi u lebih semangat untuk
aktif dalam MLM ni. i know u can do it. business minded!

kita nak challenge kaum Cina yang dah memang aktif dan berada dalam
top of the list tu memang susah sikit la...it takes time. bukan senang nak
senang. tapi kalau diaorg boleh buat, takkan kita tak boleh kan. :cak:

plan Amway memang menarik, bukan setakat bonus je kita dapat...bila
dah sampai ke tahap DD, gajipun dapat lagi. ini la yang selalu direbut2 oleh
kaum cina....bukannya nak puji, tapi bangsa cina memang pandai rebut
peluang yang ada. kita juga yang selalu ketinggalan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2004 05:39 PM | Show all posts
buat amway ni best...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2004 01:40 PM | Show all posts
kenapa pilih amway? kan ada banayk lagi mlm yg seangkatan ngan dia mcm cni, luxor, zhulian and etc
Reply

Use magic Report

amir_faizal This user has been deleted
Post time 25-9-2004 04:09 PM | Show all posts
pergila website dia...baru clear!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


myway This user has been deleted
Post time 3-11-2004 08:14 PM | Show all posts
Originally posted by Juju at 28-7-2004 07:45:
sapa2 ahli amway cite sikit berapa registration & bonus plan.....berminat nie


Juju, ini salah satu contoh sebenar pendapatan(bonus) yg digilai oleh org Cina dlm Amway.  Ramai yg dah menikmatinya.  Sebab Amway berada di lebih 88 buah negara yg mana kita boleh membuat penajaan antarabangsa. Negara terbaru yg ditembusi oleh Amway ialah Rusia.

Jadual FAA
Berikut adalah jadual FAA untuk Malaysia. Setiap pasaran Amway akan memiliki jadual FAAnya sendiri dan semua pembayaran FAA akan berdasarkan pada indeks usaha untuk pasaran Amway masing-masing. Selain itu, sumbangan di peringkat antarabangsa akan diprorata berdasarkan indeks-indeks usaha daripada cabang yang menyumbang. (Sila rujuk Contoh).

Kredit Cabang        Malaysia (RM)
70                          1,584,000
                      (kali pertama = 5.76 juta)
65                          1,440,000
                       (kali pertama = 5.04 juta)
60                           1,296,000
                       (kali pertama = 4.32 juta)
55                           1,152,000
                        (kali pertama = 3.60 juta)
50                            1,008,000
                        (kali pertama = 2.88 juta)
45                              864,000
                        (kali pertama = 2.16 juta)
40                               720,000
                        (kali pertama = 1.44 juta)
35                              576,000
30                              432,000
25                              288,000
20                              216,000
16                              144,000
12                                72,000
8                                36,000

Kalau macam ni, berbaloi tak gila-gila buat bisnes Amway.

Yg ni plak, cuma yg sikit-sikit je.
Terdapat bonus-bonus wang tunai dan ganjaran lain untuk Pengedar bergantung pada tahap kelayakan dan pencapaian melaka.
Bonus                                                                               Jumlah
Keutungan Runcit / Pertambahan Pendapatan               25% hingga 30%
Bonus Pencapaian                                                      3% hingga 21%
Bonus Kepimpinan                                                              4%
Bonus Delima                                                                     2%
Bonus Kedalaman Bulanan                                                    1%
Bonus Zamrud                                                                    
Reply

Use magic Report

myway This user has been deleted
Post time 4-11-2004 08:01 PM | Show all posts

Jawapan kepada soalan kenapa pilih Amway

Originally posted by rizo at 25-9-2004 13:40:
kenapa pilih amway? kan ada banayk lagi mlm yg seangkatan ngan dia mcm cni, luxor, zhulian and etc


Amway Hari Ini
Abad ini telah ditandakan dengan pertumbuhan luar biasa yg berterusan. Perniagaan Amway telah berkembang untuk melibatkan lebih daripada 3 juta orang di seluruh dunia, memasarkan 450 produk AMWAY, serta 6,500 produk berjenama melalui katalognya.  Kini ia beroperasi di lebih 80 negara dan wilayah, dengan perolehan tahunan melebihi AS$4 billion. Amway adalah pemimpin global dalam sektor jualan langsung, dan rakan kongsi yang paling berpengalaman pernah ditemui oleh mana-mana usahawan yang bercita-cita tinggi.

Pada 1959, rakan baik dan usahawan Rich DeVos dan Jay Van Andel memulakan perniagaan dari ruang bawah rumah mereka di Ada, Michigan.  Syarikat, Amway Corporation, bermula sebagai peluang perniagaan kos rendah.  Dengan produk berkualiti tinggi dan model perniagaan jualan langsung yang inovatif, Amway berkembang menjadi dagangan global yang berkuasa, kini dikenali sebagai Alticor Inc.

Alticor mempunyai salasilah dalam Amway Corporation.  Diwujudkan dan dimiliki oleh keluarga Jay Van Andel dan DeVos, Alticor mempunyai wawasan yang berkuasa yang menggambarkan tujuan pusat organisasi, membantu orang menjalani kehidupan yang lebih baik.  Alticor Inc. adalah syarikat induk Amway Corporation, Quixtar dan Access Business Group.

Sebagai satu daripada syarikat jualan langsung yang terbesar di dunia, Amway hari ini adalah sebuah dagangan yang berkembang pesat.  Berikut adalah gambaran ringkas siapa kami:

1. Telah berkembang selama 40 tahun

2. Kemudahan mengilang, mentadbir dan mengedar di seluruh dunia berjumlah lebih daripada 930,000 meter persegi

3. Lebih daripada 3.6 juta pengedar yang memperbaharui pengedarannya

4. Lebih daripada 6,000 kakitangan

5. 55 syarikat gabungan di seluruh dunia

6. Beroperasi di lebih 80 negara dan wilayah

7.Lebih daripada 500 paten diluluskan di seluruh dunia, dan kira-kira 300 paten menantikan kelulusan

8. Mempunyai lebih daripada 400 profesional R & D dan kakitangan sokongan di Ada, dan 145 saintis yang lain di Nutrilite untuk membangun dan
memperbaiki produk.

9. Lebih 90% daripada produk berjenama AMWAY dihasilkan sendiri oleh saintis AMWAY dan profesional sains
.
Reply

Use magic Report

myway This user has been deleted
Post time 4-11-2004 08:27 PM | Show all posts

Jawapan kepada soalan kenapa pilih Amway bhg 2

Originally posted by rizo at 25-9-2004 13:40:
kenapa pilih amway? kan ada banayk lagi mlm yg seangkatan ngan dia mcm cni, luxor, zhulian and etc


Amway dan Alam Sekitar

Semua produk pencucian pakaian AMWAY dan kebanyakan produk pencucian adalah 98% terbiodegrasi, iaitu boleh direputkan oleh bahan hidup.  Serta, botol plastik yang mengandungi produk Penjagaan Rumah Tangga AMWAY boleh dibakar sepenuhnya menjadi abu dalam pembakar api-gas tanpa mengeluarkan sebarang asap toksik.

Rangkaian Produk Yang Meluas

Amway menawarkan pelbagai rangkaian produk berkualiti di bawah jenama Amway yang dikategorikan di bawah lima rangkaian utama:
Pemakanan dan Kesejahteraan
(Suplemen makanan dan minuman NUTRILITE)

Penjagaan Kulit & Kosmetik
(penjagaan kulit dan kosmetik ARTISTRY)

Dandanan Diri
(termasuk produk penjagaan mulut, dandanan diri dan penjagaan rambut)

Penjagaan Rumah Tangga
(termasuk produk pencucian pakaian dan penjagaan kereta, juga produk pencuci rumah)

Alatan Berteknologi Di Rumah
(termasuk sistem rawatan air, udara dan periuk masak)


Nilai Untuk Wang
Oleh kerana rumusannya yang pekat, produk AMWAY boleh diguna dengan kekuatan sepenuhnya untuk keberkesanan maksimum atau dicairkan sehingga tahan lebih lama.

Hasilnya: sangat menjimatkan kos setiap penggunaan

Jaminan Kepuasan
Ini memberi perlindungan kepada pelanggan bahawa mereka dilindungi jika suatu produk itu tidak memenuhi kepuasan mereka dalam masa yang munasabah.

Kesenangan Membeli-belah di Rumah
Anda, pelanggan, adalah orang yang sangat penting dan berhak ditatang dalam apa jua cara.  Anda boleh membeli produk AMWAY dari rumah anda dengan selesa.  Dan ia dihantar dengan tepat ke rumah anda.


Reply

Use magic Report

myway This user has been deleted
Post time 6-11-2004 10:50 PM | Show all posts
Originally posted by Ice_Q at 29-7-2004 21:25:


Registration RM 85.
Renewal Fee: RM 34 (kalau tak silap)
Bonus plan : Panjang nak citer..my mum tau la..
ice tak reti..yg ice tau ada 12 punca pendapatan :bgrin:


Pembetulan sikit ye.. Ice, Renewal Fee: RM38.00 (Langganan AMAGRAM RM28.00 & Processing Fee RM10.00)  :lol

Yuran kemasukan kali pertama tu RM85.00 merangkumi:-

Kit Perniagaan RM47.00
Yuran Langganan AMAGRAM RM28.00
Yuran Memproses RM10.00

POLISI PEMULANGAN WANG KERANA BERHENTI

Seorang Pengedar berhak mendapat wang pemulangan dengan syarat Kit Perniagaan yang lengkap dipulangkan dalam tempoh yang dinyatakan di bawah dan sebarang cek yang dikeluarkan bagi wang pemulangan mestilah dikemukakan dalam masa 6 bulan dari tarikh ia dikeluarkan.  Kegagalan berbuat demikian akan dianggap bahawa hak kepada wang pemulangan tidak wujud.

Jumlah wang yang dikembalikan bagi pemulangan Kit Perniagaan bergantung kepada tempoh pemulangannya seperti berikut:-

                Tempoh Pemulangan                                         Jumlah
1. Apabila pengedaran belum tamat tempoh           Pemulangan Penuh

2. Apabila pengedaran telah tamat tempoh                 Pemulangan Separuh  
    dan Kit Perniagaan dipulangkan dalam                (Kos Kit Perniagaan Shj)
    tempoh satu tahun dari tarikh tamat tempoh.

3. Apabila pengedaran telah tamat dan Kit                 Tiada pengembalian diberi
    Perniagaan dipulangkan selepas satu tahun dari
    tarikh tamat tempoh.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 09:35 PM GMT+8 , Processed in 0.267947 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list