CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 17433|Reply: 158

'The Gadis' Ungkap Cinta Budak SPM & Dato', Penonton Selar Pihak TV Tayang C

  [Copy link]
Post time 26-4-2020 10:31 AM | Show all posts |Read mode
Rakyat Malaysia memang tak terlepas daripada menonton drama Melayu yang disajikan di kaca televisyen. Tak kisah saluran berbayar atau pun percuma, semua pasti akan ada peminat setianya.


Baru-baru ini ramai yang memuji drama "Budak Tebing" di TV3 yang menonjolkan pengajaran mengenai masyarakat dan hubungan persahabatan sekumpulan rakan lelaki di sebuah kampung. Memang mendapat pujian habis!


Selepas tamat drama tersebut, TV3 sekali lagi membuat percaturan untuk menayangkan drama kisah persahabatan juga namun antara gadis menerusi drama "The Gadis".



Kredit foto: TV3



"Kisah sekumpulan gadis dari kampung yang ingin mengubah hidup masing-masing. Lina dan Lisa tinggal bersama ayah mereka, Nad bersama Nek Timah. Kepulangan Nad ke kampung, menarik perhatian ramai terutama Lisa kerana semakin cantik dan hidupnya kelihatan mewah. Lina bertauht kasih kembali dengan bekas kekasihnya Shazman, tetapi ibu Shazman lebih menyukai Nad kerana merasakan dia sesuai dengan anaknya yang berlulusan tinggi. Nad mengajak Lisa ke KL, jika dia ingin menjadi sepertinya. Namun halangan yang ditempuhi oleh mereka selepas keputusan drastik Lisa itu."


Setelah beberapa minggu ditayangkan, "The Gadis" akhirnya melabuhkan tirainya kelmarin dengan kesudahan yang bahagia. Mereka semua berjaya memperangkap Mika yang sudah lama bekerja bapa ayam.




Walau bagaimanapun, rata-rata penonton telah meluahkan perasaan berbelah bahagi mereka mengenai drama ini yang sepertinya mempromosikan hubungan sugar daddy dan sugar baby.



Tak cukup dengan itu, Lisa (Yuna Rahim) yang baru sahaja habis SPM nampaknya mempunyai perasaan suka kepada sugar daddynya dahulu iaitu Dato' Jeffri (lakonan Zain Ruffedge) malahan mereka telah digambarkan bersama pada akhir drama itu.




Kredit foto:TV3



Siapa tak marah? TV3 sepertinya memandang enteng isu ini dan menganggap bahawa pelajar belasan tahun bercinta dengan Dato' yang sudah berusia 30 tahun adalah sesuatu yang sangat normal. Macam angkat tema pedofilia pun ada!




Kredit foto: Twitter


Tak kurang juga, ramai yang mengkritik Liyana Jasmay yang tidak serius semasa pembikinan drama ini sehingga menampakkan compang-camping pada plotnya.




Kredit foto: Twitter


Tak ada tema lain ke boleh ambil inspirasi buat cerita? -CARI


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Product liyana jasmay what do you expect...aku prcya ja ni brlaku in real life..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak minat aku drama2 syok sendiri ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah agak dah, cerita up diri sendiri, jalam cerita takda motif
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Liyana jasmay punya citer.. Mana pernah bijak pon jalan citernye
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Maaf.. Aku layan netflix... Korang nak harap drama Melayu Bagus ka? Kalau asyik cinta saja temanya
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Byk citer melyu x habis2 cinta, rogol, adengan atas katil, makan2, peluk2, gedik2 itu je modal.
Ni ada drama baru aj dgn ri, si ri pegang watak remaja ke? Ehh nyampah nya aku. Remaja kertu
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Asal ada drama/jalan cerita je..
Kualiti xda!
Mn nk fikir content tu sesuai ke tak utk ditayangkan di tv..

Mn tak budak2 skg semuanya materialistik..disogokkan cerita mcm ni.
Blm abis sekolah dh ada sugar dady!
Buat la drama logik sikit. Sebab ni aku xda tv..pas jalan cerita yg merapu.

Baik kita2 tgk netflix je.. Bosan tgk drama series, kita tgk movie/documentari/animasi.
Byk lagi pilihan dr tv3 yg situ je level dramanya
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Geli lah tgk drama2 melayu sekarang..nama productions pun kayangan nya lahai..mermaid2 bagai..idup dlm dongeng
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg nak diharapkan drama melayu...skrip sama je..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah habis keee? Sempat tengok iklan je kat tv then x berminat nak tengok. Baikla layan cte Korea Jepun panjang2 banyak nilai2 boleh diambil walau berambu air mata bila tonton.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 11:29 AM | Show all posts
tak sesuai ditayang  diwaktu utama


macam ngajar budak2 sugar daddy bagai


geli
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Bosan gile citer ni okeh. Kalo tertengok, cpt2 tukar Chanel. Sampah sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Cerita liyana jasmay mesti ada lagu 'aku tak percayaaa.. Cintaaaaaa'
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Ha ha ha..
Iols ada la tengok cite ni  
Jalan cite.memula nampak cam ok..
Tapi klimaks dia.cam x sampai..
Eh tetibe jekfer nak jual..
Pastu jekfer sangat la.tak natural.lakonan dia..
Baik amek budak yang ada parut tu..iswazir ke apa..nampak.la.jahat orang tu jual orang..

Pastu.semua.nak cepat habis je..iols tengok sebab anak iols nak tengok..
Tapi satu episod pon.iols tak rasa klimaks.dia..
Nampak.sangat cite ala.kadar....
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu lah sejak pkp ni ramai gila orang join group layan cita tamil ja senang.. Jalan cita pun syok xsakit hati xsyok sendiri.. Pelakon pun helok2 Sekali depa plot twist xtaw langsung sapa yg baik sapa yg jahat
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
LuvAurora replied at 26-4-2020 12:03 PM
Sebab tu lah sejak pkp ni ramai gila orang join group layan cita tamil ja senang.. Jalan cita pun sy ...

Hahaakkss. I setuju. Cerita tamil lg best.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols drama melayu cuma layan cerita cinta zaman period e.g zaman jopun, zaman british
Itu yang aku boleh ingat lakonan izara aishah, scha alyahya
Satu lagi, iols tak promot jurang jauh2 ni. Amik as gurauan from experience sahaja dengan modal muka desa aku ni


Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak tgk muka2 yg layan drama The Gadis ni. Dari iklan promo lg dah tau drama sampah. Pelakon 5 org je agaknya. Sekadar jual Hun Haqeem. Lepas tu i tertgk production liyana jasmay punya mmg x kan aku tgk lah. Sbb dah boleh agak mesti sampah. Well below dari sampah. Ingatkan LJ as penerbit jah. Rupanya pengarah sekali. Loser betul life yg layan The Gadis ni. Sama loser mcm pengarah dia jgk
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada lg ke y hadap drama melayu y low standard ni?ai tgk rekemen kt utube pn xkoser nk klik..sampah! Lps isu hari tu,sorry laa..sampah!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 09:32 AM GMT+8 , Processed in 0.088148 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list