CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3984|Reply: 30

Dah Macam Planet Of The Apes, Monyet Main Layang-layang Masa Lockdown

[Copy link]
Post time 18-4-2020 09:58 PM | Show all posts |Read mode




Hampir semua manusia di seluruh dunia terpaksa berkurung di dalam rumah sebagai langkah utama dalam mengekang penularan jangkitan virus COVID-19 hingga menjadikan bandar-bandar yang dahulunya sesak, kini sepi seakan-olah tiada manusia.


Sebaliknya pula yang berlaku pada sebilangan besar haiwan liar yang dahulunya hidup secara tersepit akibat ancaman manusia, kini bergerak bebas menikmati kehidupan.


Pengguna Twiter, Stance Gronded, berkongsi video mengenainya.







Bagi golongan pencinta haiwan, inilah saat yang dinantikan apabila melihat haiwan liar bebas bergerak ke sana dan ke sini tanpa sebarang ancaman.







Tular juga beberapa video yang memaparkan situasi sama.







Sementara itu, di India pula tular seekor monyet bermain layang-layang di atas bumbung sebuah rumah.


Penduduk setempat yang sempat menyaksikan kejadian bersorak sambil memerhatikan gelagat monyet itu.

"Monyet terbangkan layang-layang ketika perintah berkurung. Planet of Apes kini menjadi realiti," tulis pemilik akaun Twitter yang menyaksikan kejadian berkenaan.







Mungkin pada sesetengah orang, perintah lockdown ini menyukarkan kerana segala pergerakan dan aktiviti terbatas, tapi mungkin satu kelegaan pada haiwan-haiwan ini.


Benarlah kata orang, di sebalik setiap ujian pasti ada hikmahnya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Monyet main layang2 memang nampak lucu {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Monyet pun tingin nak main
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Bijak plak monyet tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
nampak sangat kejamnya manusia terhadap haiwan dan alam selama ni sbb tu kena cash
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Awww... Enjoy it while it lasts, fellas
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian.... xpe pegila main puas2 sementara manusia berkurung ni ye.. seronok pulak tgk hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Legit ke video monyet main layang2 tu.. entah2 hasanah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2020 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Monyet ke. I nmpk mcm org je..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun ni macam banyak haiwan nampak bijak sikit macam monyet main layang2 tu. Lain macam cognitive processnye dah akhir zaman ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Reflect balik kita yg dah lama menganiaya ambil tempat biantang. Rumah smapai nak 10. Tak cukup2 pembinaan. Manusia tamak. Kesian haiwan2.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Omg bestnya tgk haiwan2 ni hidup tanpa gangguan
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Monyet main layang-layang, manusia menjerit pulak mcm monyet.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 03:41 PM | Show all posts
Ada juga dberitakan sekumpulan singa bersantai atas jalan raya dan buaya ramai2 naik kedarat untuk berjemur.  
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Seronok tgk, haiwan2 ni bebas je tanpa manusia. Sedih dgn hakikat yg selama ni manusia mcm kita ni la yg membuat kerosakan di bumi dan menyebabkan kehapusan haiwan2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Monyet main layang-layang tu jumanji kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Moyet ni bijak kan.cepat je tiru aksi manusia
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2020 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin: Reflect balik kita yg dah lama menganiaya ambil tempat biantang. Rumah smapai nak 10. Tak cukup2 pembinaan. Manusia tamak. Kesian haiwan2.


Haritu iols ckap si milah beli rumah sampai 10tu tamak. Tp iols kena kutuk. Lolz. Sebenarnya kalau kita ambil hak orang walau kita beli tp dengan sebab kita beli tu orang lain takleh beli atau menyebabkan orang lain xmampu beli sbab harga naik, memang dosa kalau ikut ugama islam lupa ustad mana explain pasal hal ni. Terpakai pada barang2 asas la yng merupakan keperluan semua manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2020 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Itu monyet tak tau main.dia cuma tau tarik sampai ...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 02:44 PM GMT+8 , Processed in 0.091771 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list