CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 85095|Reply: 765

Dituduh Menunjuk, Ibu Hanis Zalikha Dikecam Riak Tayang Duit Belanja

    [Copy link]
Post time 17-4-2020 04:18 PM | Show all posts |Read mode
Mungkin juga kerana niat yang disalah erti oleh netizen, ibu kepada Hanis Zalikha, Nani Rostam dikritik seolah-olah menunjuk duit yang diberikan Hanis Zalikha sebagai wang belanja untuknya.



Kredit foto: Astro gempak/IG



Menerusi Instagramnya, Nani memuat naik sekeping gambar memaparkan seikat wang kertas Rm100 berserta kapsyen "Rezeki dari Allah menerusi anak soleh dan solehah."



Kredit foto: Instagram Nanirostam


"JazakAllah Khairan Kathiran Hanis Zalikha setiap bulan bagi belanja buat mama. Semoga luas rezeki dan mendapat kebaikan di dunia dan di akhirat,"


Namun, terdapat segelintir netizen yang menganggap perkongsiannya itu sebagai riak dan menunjuk-nunjuk.







Nani kemudian didapati memadam posting berikut. Mungkin tak tahan dikecam agaknya. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Like someone i know.

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang suka menunjuk pun..   Selalu menayang rumah dia yg besar tu tp selit2 dgn alhamdulillah, bersyukur segala bagai.. Tak suka org camni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang suka menunjuk pun..   Selalu menayang rumah dia yg besar tu tp selit2 dgn alhamdulillah, bersyukur segala bagai.. Tak suka org camni. Sama lah dgn gambar tu.. Nak tunjuk anak dia mamapu bg duit byk pastu ambik gambar atas tikar sejadah dgn tasbih quran bagai..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Berani tayang duit cash cenggitu. Esok lusa kene rompak baru padan ngan muka
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
laju maknani delete gambar. siap private ig lagi, tak sempat akak i nak stalk hahahaa

tak tahan kena kecam kot ehh {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Covering yourself in coins really shows off your net worth.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Selayaknyalah dikecam..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:27 AM | Show all posts
golongan begini lah yang patut pupus dulu dari muka bumi...si nani ni dah kertu pon perangai cam budak2 jijik sangat
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Sukalah anak bagi duit.. kalo x bagi ke belanja kena sindir2...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
MIL pun dapat sama jumlah kew?

Tanya je sbb yg sbelah sana tak suka flexing2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Flex dengan selit doa2 yer....hmmmmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Hanis ni masa dia freehair baru nak naik, mak dia la grooming nampak have2. Mak dia ada blog years ago aku suka baca
Her mom duk puji dia melangit anak yang baik, soleh, baik sangat mak redho dengan awak dunia akhirat

Aku baca terkagum sampai gini mak dia redho kat dia. Langit dengan bumi banding apa family aku dan kazen lalui padahal kami ni tak merayap, boyfren takde, tak main jantan tak minum

Bersyukurlah dapat family yang baik, jangan kutuk family orang. You taktau azab ada parent meroyan/depression takde doctorate/ulama/lejen boleh handle benda ni dalam rumah sendiri. Itulah ujian masing2
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak artis kettew. Kalau tak riak bukan dia lah, disulami kata2 kesyukuran zikir : Humblebrag
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat yistana karsinah rostam yg bertingkat2
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Wahh flatlay..ada Al-Quran..tasbih..atas sejadah ...solehahnya .
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru.lepas berwirid
Satu sampul jatuh dari langit
Aku terkesima..sampul apakah itu
Di sampul itu, tertera nama ku..
Terus ku buka.. wang besar!!!!
Baru ku lihat pengirimnya

Ohh anakku yang solehah...
Mama perlukan duit dari mu sahaja...
Sebab mama masih lagi mampu baca quran..
Tanpa tangguh lagi, mama terus ambil phone dan tutup quran
Tangkap gambar wang yang dikirimmu
Lalu ku upload dengan rendah dirinya..semoga kau beriku wang lagi
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa motif dia meriak tayang duit berbackground tasbih dgn quran segala?

Sungguh meloyakan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia hantar duit guna lalamove ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 18-4-2020 10:37 AM
Hanis ni masa dia freehair baru nak naik, mak dia la grooming nampak have2. Mak dia ada blog years a ...

Aunty karsinah ni mmg groom cara hidup orang have have. Baca blog dia dulu mmg gaya orang kaya. Tapi tu lah suaminya kerja apa ye? Bisnes kah?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 05:01 AM GMT+8 , Processed in 0.094012 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list