CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4648|Reply: 24

"Jangan Solat Di Masjid Je Patuh" - Ramai Ingkar Perintah, Ini Reaksi

  [Copy link]
Post time 19-3-2020 01:30 PM | Show all posts |Read mode
Masih ramai golongan degil dan ingkar perintah kawalan pergerakan dalam usaha memerangi Covid-19.


Begitu juga dengan beberapa golongan selebriti membuat darah ramai rakyat Malaysia mendidih kerana masih seronok bercuti sedang kes jangkitan virus itu di negara kita semakin membimbangkan.


Berikutan itu, beberapa pelakon dilihat meluahkan rasa kesal mereka di ruang media sosial berhubung kedegilan rakyat Malaysia dalam memberi kerjasama dan mementingkan diri sendiri. Antaranya ialah Ruhainies, Rita Rudaini dan Aeril Zafrel.




Kredit foto: IG




Menerusi Insta Story Ruhainies, jelas dia berang dengan kedegilan segelintir masyarakat membahayakan kesihatan orang lain.

"Tolonglah jadi prihatin, jangan penting diri.

"Benda dah serius macam ni pun masih ada yang keluar makan, lepak-lepak," tulisnya.




Kredit foto: IG




Kredit foto: IG



Kredit foto: IG




Dalam masa sama, Ruhainies sempat berpesan pada semua pihak agar tidak mengambil kesempatan menjual produk kesihatan seperti pembasim kuman, topeng muka dan sebagainya tanpa mendapatkan kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).




Kredit foto: IG




Dia juga sempat berterima kasih kepada semua kakitangan hospital dan pihak terbabit dalam menangani wabak bahaya ini.




Kredit foto: IG




Ini pula reaksi Aeril dan Rita yang sempat melontarkan sindiran terhadap golongan yang degil terbabit.




Kredit foto: Twitter



Kredit foto: IG




Tolonglah beri kerjasama demi keselamatan dan kesihatan sejagat. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh yg ajak main guessing game compare Italy n Malaysia tu bukan aritu sakan ke Milan, Italy jgk.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 01:59 PM | Show all posts
Semoga dapt dikuarantin selama setahun bersama2 Lofa..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 02:06 PM | Show all posts
Hopefully semua akan beransur pulih...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak jugak...ade je orang kampung pi masjid solat zuhur walaupun gate masjid tutup,die keluar masuk ikut mana pun tataw
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tak silap yg pergi masjid surau tu imam yg bertugas waktu tu dan bilal. Jemaah takde. Okay lg drpd yg pergi supermarket beratur ramai2 tak jaga jarak tu semua lg parah. Dgn panic buying tu semua lg teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
X yah perli2..pasal g masjid ke apa.
Dah memang org malaysia ni perangai degil.
Yg penting..sound org yg depan kita..sekeliling kita kalau ada yg degil.
Sambil2 nasihat dalam ig..bg info.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada brani sound geng seartis yg g holiday abroad??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
lopak br blk italy kan... jaga2 juga tu. retis korea yg gp fashion show tu blk je dr italy terus dok umah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 03:48 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 19-3-2020 01:59 PM
Semoga dapt dikuarantin selama setahun bersama2 Lofa..

kurex versi lelaki ke chuols
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:16 PM | Show all posts
artis2 ni kebanyakkan sembang je lebih pasal keperihatinan ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Takyah lah perli tak pergi solat masjid. Datang org bodoh dia pergi solat ramai2 nanti sebab ko perli dia tak solat masjid.

Listen to the fuckin arahan idiot mofo.  

Stop lah buat benda bodoh ni. Angka meningkat. Seriuslah.

Banyak dah aku tengok sorang tulis semua nak ikut copy paste.

Kau otak takde tak boleh karang ayat sendiri ke?

Dah pulak sekor2 kat dlm fb rindu azan lah bagai. Kau nak org islam ramai2 berjangkit ke? Nak suruh org islam ramai sakit ke? Stupid mofo
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 19-3-2020 02:09 PM
Tak jugak...ade je orang kampung pi masjid solat zuhur walaupun gate masjid tutup,die keluar masuk i ...


Rerport to the local polis. I mean it. Surau aku depa tutup ngan kain rentang.

Biar polis datang. Kalau sorang buat lain gerenti ikut.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:08 PM | Show all posts
Jangan pentingkan diri sendiri, sila ikut arahan pemerintah
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
si poyo tu sempat lagi nak perli org
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi ruhainies... ok lah at least bukan story pasal kekasih tutup muka.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahhh retis... Sembang je..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 10:17 PM | Show all posts
Retis yg sibuk perli2 pasal arahan jangan solat di masjid tu diorang memang berkumtum sembahyang jemaah tiap waktu tiap hari di masjid ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 19-3-2020 05:07 PM
Rerport to the local polis. I mean it. Surau aku depa tutup ngan kain rentang.

Biar polis da ...

Iol dah suh dah jiran yang nampak tu pi report,setakat ni takde update....entah2 yang kunun pi solat kat masjid tu membongak je la kot gebang kata die pi masjid tak sanggup tengok masjid kosong,padahal melencong pi 7e

Haaaaa gitu iol berburuk sangka
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 19-3-2020 10:27 PM
Iol dah suh dah jiran yang nampak tu pi report,setakat ni takde update....entah2 yang kunun pi sol ...

Takpelah. Kalau u tengok pi, report je. Kalau jiran tengok report je. Ni tanggungjawab bersama.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 04:39 PM GMT+8 , Processed in 0.091615 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list