CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5275|Reply: 21

[Tempatan] Tim Menteri Pendidikan sudah mulakan agenda seperti DAP

  [Copy link]
Post time 12-3-2020 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Tim menteri pendidikan buat hal..
Post in fb guna tulisan cina
Pastu ada nk kerjasama dgn penggerak uec
Melebih dr menteri pendidikan
Bala semua ni
Komen2 semua come on..mcm ada  sesuatu agenda

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-3-2020 07:19 AM | Show all posts
Kebebasan bersuara apa nak buek,,,,janji perlembagaan tak boleh disentuh lantak pi lah...PH tumbang  pun kerana ini .  So kalau dia boleh meluahkan kata hatinya maka dia  juga harus bersedia mendengar suara majority. Impak BMF dah jelas kalau tak pakai otak jugak tak tau lah apa nak cakap....
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kuhkihkih so apa komen anda. Nak sgt kan. No dap kata nyer tapii
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tengok laman fb kementerian pendidikan x depon posting bahasa cina ni..fake news la kao ni tt. Mana link fb kementerian pendidikan yg ditulis dalam bahasa cina dan status timbalan menteri yg nak jalankan agenda dap? Kalau setakat komen marhaen kat bawah tu, cina dapig la tu start nak provoke timbalan baru.

By the way, harap tt kena dakwa sbb sebar fake news dan fitnah timbalan menteri ni kalau berita ni x betol.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 07:37 AM | Show all posts
la fake news ka
sejak bekas menteri hilang jawatan, kuasa , gaji taraf menteri
byk betul mahacai tlg sama-sama meroyan
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
mmg kaki fitnah cuba nak bg nmpk mca sama mcm dap haha
post wee ka siong tu semua bhs ada.. hujung2 yg bhs cina tu jd viral.. see kata die

wpun roh mca tu sama.. tp org mca bleh ckp melayu tawww... takde la terbulu bulu haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
walau serupa, janji bukan bendera DAP.

kah kah kah
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 07:57 AM | Show all posts
timbalan menteri ada 2 page. satu dalam BM satu dalam chinese.

ni yg dalam chinsese

https://www.facebook.com/mahhangsoon/
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-3-2020 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Timbalan saja apa kelas
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Satu jer aku nak tanya. Kan deme ckp tak nak dap (so cina la kan) dlm kebinet waktu ph pegang so skrg tue yg pegang jawatan tue apa.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 09:21 AM | Show all posts
kalau btol kau standby jelah kena tendang. tak sedar lantikan pn dari PM. bukan rakyat yg memilih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 01:09 PM | Show all posts
Eskius me TT, let sis meroyan jap ek?

Pertama - DAP dan MCA tu dua2 doktrin pemikiran politik yang berbeza macam UMNO , BN, BERSATU, PKR, KEADILAN. DAP ni politik bangsa, more liberal, more republik, more free people meanwhile MCA ni politik muafakat, more timbang rasa, more diplomasi, walaupun hujung2 comolot juga dengan DAP

Kedua - Musang berbulu ayam ni ramai sangat yang muncul sesejak politician yang RBA duk undi kena check mate dengan Tun M. Masing2 tak puas nak keruk khazanah negara pastu tetiba takde emergency alarm Tun M dah letak jawatan sekaligus terbubar segala kuasa Menteri, Timbalan Menteri dan SU Politik.

Keempat - Maklumlaaa politician tengah syok2 plan itu ini tabur janji pada proksi then tak puas hati pentadbiran terbubar politician guna kaedah halus try nak main racism card through pelantikan Menteri dan Timbalan Menteri baru guna RBA korang kahkahkah...oiiii politician oiiiii RBA, try harder next time ek?

Kelima - Setakat nak main racism card sepertimana yang korang buat time kempen PRU lepas baik fikir elok2, kalau berani sis nak sekor2 makhluk RBA yang sangap duit Boss politician korang turun padang rasai sendiri kehidupan jadi rakyat miskin baru boleh sembang pasal negara. Setakat jadi keyboard warrior cybertrooper copy paste edit baik tak payah jadi RBA yachhh...

Ok done meroyan
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 01:13 PM | Show all posts
PeeN yang lantik kan? wakakakakakakakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 01:39 PM | Show all posts
Dah Cina tu kot mana pun sama la.tapi takpe asal jgn DAP kata cacai lemah IQ janji bekalan rokok John x putus
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 01:40 PM | Show all posts
nampaknya ada ahcai2 salin kulit sebab tak mampu terima hakikat...wakakakakakkakkakakakkaakakkakaka
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 03:24 PM | Show all posts
jarum jarum kapir tak habis habis nak fitnah & berpolitik...

politik dah habis..go to work...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-3-2020 05:56 PM | Show all posts
Mohd Ridhuan Tee Abdullah
·

MCA ni tinggal di negara China ke?

Apa nak jadi dengan pemimpin MCA ni, Masih tidak sedar diri?

Kerajaan pimpinan PN dah angkat kamu, bagi kamu jawatan menteri dan timbalan menteri, meskipun jika ikut kerusi yang dimenangi kamu tidak layak langsung, tetapi kamu tidak pernah bersyukur.

Heboh dalam kalangan netizen bercakap pemimpin MCA yang dilantik ke jawatan kabinet masih berbicara dalam bahasa Cina dalam laman sosial mereka. Setelah dikritik hebat oleh netizen, baharulah selepas itu dia terjemahkan dalam bahasa Melayu FB nya yang satu lagi.

Rupanya selama ini, tidak langsung menggunakan bahasa Melayu. Diberikan jawatan, bukan main lagi terimanya.

Tidak selayaknya, jawatan Timbalan Menteri diberikan kepada pemimpin MCA ultra kiasu ini. Sudah la tarafnya bukan wakil rakyat, dilantik senator untuk menduduki kerusi timbalan menteri, masih tidak sedar diri.

Seperti yang saya pernah cakap, MCA ini sebenarnya, lebih Cina daripada parti Cina yang lain walaupun dia duduk dalam Barisan Nasional (BN). MCA langsung tidak menjunjung agenda negara.

Percayalah, jika isu UEC dibawa kepada MCA, MCA akan perjuangkannya lebih Cina daripada orang Cina atau parti Cina yang lain.

Menyimpan sebahagian, terutama timbalan menteri MCA ini ibarat membela biawak hidup. Tetap ultra kiasu sampai bila-bila

Sama seperti ultra kiasu ultra kiasu menolak jawatan timbalan menteri yang diberikan oleh PM dalam perlantikan kabinet baru-baru ini. Katanya ultra kiasu ini, dia tidak selayaknya dia mendapat jawatan timbalan menteri. Maknanya dia mahukan jawatan menteri menteri penuh.

Hebat politik ultra kiasu. Dia tahu kerajaan hari ini agak ‘fragile’ kerana tidak mendapat majoriti yang besar. Satu kerusi parlimen memberi makna yang besar kepada kedua belah pihak, sama ada pihak kerajaan mahu pembangkang.

Maka, mulalah buatlah perangai, seperti mengugut dan mendesak. Walaupun ultra kiasu bukan daripada parti MCA tetapi perangai ultra kiasu tetap sama.

Saya harap PM tidak perlu tunduk, carilah jer orang lain menggantikan beliau. Ramai lagi yang lebih layak.

Sikap kurang ajar ultra kiasu ini tidak hadir ketika majlis angkat sumpah di hadapan Sultan tidak boleh dimaafkan sama sekali..

Jelas menunjukkan siapa ultra kiasu ini sebenarnya. Kawan atau lawan.

Dasar tidak tahu diuntung. Datangnya kamu dahulu, merempat, kemudian dikayakan oleh sistem kerajaan yang sedia ada. Kemudian, setelah kamu kaya, kamu lupa diri.

Inilah jenis rakyat Malaysia ultra kiasu yang ada, yang dipilih oleh rakyat sebagai pemimpin untuk mewakili mereka. Tak guna betul.

Namun, tidak boleh salahkan ultra kiasu ini sepenuhnya, sistem demokrasi membenarkan kita memilih seseorang walaupun ianya seorang komunis.

Sama seperti rakyat Amerikan Syarikat Donald Trumph. Bukan salah Trumph setelah terpilih, tetapi salah sistem demokrasi itu yang membenarkan seseorang dipilih meskipun buruk akhlaknya.

Mengaku sahajalah, kita sebenarnya telah gagal untuk melahirkan rakyat Malaysia yang patriotik, setia pada negara, sanggup mati untuk agama, bangsa dan negara. Yang ramainya adalah ultra kiasu.

JIka saya ungkit isu terbalikkan bendera, warnakan bendera dengan warna hitam, logokan bendera dengan lambang komunis dan lain-lain, pasti apa yang saya katanya itu benar belaka.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebok lah dgn mother tongue.... Suh balik negara mother tongue taknak pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 08:27 PM | Show all posts
mizruncing replied at 12-3-2020 09:21 AM
kalau btol kau standby jelah kena tendang. tak sedar lantikan pn dari PM. bukan rakyat yg memilih.

ya ini betul
pemilihan kali ni bagi aku hanya untuk sementara
korang buat perangai tak senonoh yg majoriti tak suka, pasti next pru nama korang memang tak tercalon la.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm gaduh gaduh gaduh
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 12:36 AM GMT+8 , Processed in 0.095029 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list