CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1649|Reply: 0

[Miscellaneous] PELUANG PEMASARAN PRODUK KE NEGARA ASEAN|PASARAN ASIA

  [Copy link]
Post time 9-3-2020 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Edited by eraapps at 9-3-2020 12:43 PM

Tawaran dan peluang terbaik buat usahawan, pengeluar, pengilang atau pemilik IKS tempatan menjual barangan/produk keluaran tempatan masing masing ke puluhan buah negara di rantau Asia Tenggara dan sebahagian pasaran Asia (kecuali China). Antara negara berkenaan adalah Singapore, Thailand, Indonesia, Filipina, Vietnam, Laos, Myanmar, Kemboja, Brunei, India dan beberapa lagi negara di Asia seperti Pakistan, BAngladesh dll. Ini boleh anda realisasikan dengan cara menyenaraikan produk anda melalui Aplikasi Fingo yang kini telah mempunyai pelanggan melebihi 1,700,000 orang walau pun ianya baru saja dilancarkan secara rasmi (kurang setahun) di Malaysia, Singapore dan terbari di Thailand.
Seperti kebanyakan hypermall ecommerce lain, umpamanya Lazada, Shopee, iPrice, 11Street, Fingo juga adalah ehypermarket sedemikian. Namun apa yang berbeza ialah Fingo hanya membenarkan pihak usahawan yang merupakan pengeluar/pengilang sebenar produk, menyenaraikan barangan mereka di dalam Aplikasi Fingo, sedangkan di hypermarket lain ia terbuka kepada semua pihak termasuk individu berupa "orang tengah" yang bukan pengilang sebenar untuk menjual produk mereka. Konsep membenarkan hanya pengilang/pengeluar asal produk saja menjual keluaran mereka di Fingo adalah untuk memastikan barangan yang dijual di Aplikasi Fingo adalah lebih kompetetif dan harganya lebih murah berbanding di platform lain. Dan ini yang akan malah telah pun menarik lebih ramai masyarakat pengguna yang mementingkan penjimatan (dalam situasi kos sara hidup serba mahal hari ini) mula beralih ke Fingo. Peranan orang tengah dihapus di Fingo dan ini memberi manfaat yang banyak baik kepada pihak pengilang/pengeluar sendiri mau pun kepada masyarakat pengguna.Kelebihan Menjual & Memasarkan Produk Di Aplikasi Fingo

1. Fingo adalah satu satunya aplikasi ehypermarket yang mengalami pertumbuhan paling pesat berbanding yang lain. Ia mencipta satu rekod dikalangan jumlah muat turun aplikasi di Malaysia. Dalam masa kurang satu tahun, aplikasi ini telah dimuat turun ke lebih 1.7 juta pemilik handphone yang terdiri dari kelompok pengguna. jumlah ini mewakili pemilik handphone di Malaysia, Singapore, Thailand dan sebahagian kecil di Indonesia (Fingo baru dilancarkan secara rasmi di Malaysia, Singapore & Thailand).

2. Sasaran Fingo adalah untuk memasuki pasaran semua 10 buah negara di Asean dan sebahagian negara lain di rantau Asia termasuk India dalam masa terdekat. Jumlah penduduk di Asean saja melebihi 700 juta jiwa dan angka ini pasti berganda setelah mengambil kira negara India dan lain lain yang,mengatasi angka 1 billion warga. Artinya produk yang dijual di Fingo akan sampai ke lebih 1 billion warga pengguna di Asia.

3. Selaku pengeluar/pengilang yang menyenaraikan produk di Fingo, anda tidak perlu lagi bersusah payah melakukan inisiatif pemasaran sendiri dan boleh berjimat banyak kos terkait pengiklanan. Tanggungjawab ini dijalankan oleh Fingo melalui tentera tentera affiliatenya yang bilangan mereka ketika ini menjangkau setengah juta orang dan angka ini terus berlipat ganda dari masa ke semasa seiring dengan masa dan penerokaan pasaran baru. Mereka mereka ini adalah agen pengiklanan percuma anda dimana alatan pemasaran (sophisticated social media marketing tools) efektif kaedah canggih Social Media telah siap disediakan oleh Fingo kepada setiap PS/affiliate mereka. Jumlah muat turun Aplikasi Fingo yang luar biasa dalam tempoh yang singkat selama ini membuktikan keberkesanan konsep yang diguna pakai di Fingo ini.

4. Belum setahun di pasaran, Fingo kini yakin dan mensasarkan jualan sebanyak RM 3 billion menjelang akhir tahun 2020. Anda boleh bayangkan jika sebahagian dari angka ini adalah jualan yang terhasil dari produk produk yang anda senarai dan pasarkan di Fingo. Walau pun Fingo belum secara rasmi beroperasi di Indonesia, namun pengilang/pengeluar di negara berkenaan telah mula berurusan dengan Fingo Malaysia untuk menyenaraikan produk2 mereka di Aplikasi ini (sebahagian pengilang/pengeluar di Malaysia sudah mula melakukannya). Bayangkan setelah Fingo beroperasi di puluhan negara kelak dan produk anda adalah sebahagian dari apa yang tersenarai di mall aplikasi ini, insyallah jualan anda juga mampu meroket.

Bagaimana Untuk Senaraikan Produk Anda Di Fingo Mall?

Anda hanya perlu Mendaftar Percuma & kemudian Muat Turun Aplikasi Fingo dari Google Play Store ke handphone anda!. Setelah itu anda terus boleh login (guna No Hp dan Password semasa mendaftar) ke aplikasi Fingo dan dapat berkomunikasi terus dengan pihak pengurusan dan pasukan sokongan tentang hasrat anda untuk senaraikan produk. Atau anda boleh terus hubungi kami menerusi aplikasi berkenaan untuk bantuan seterusnya, bertemu dengan pihak pengurusan syarikat.

Mudah2an ini akan dapat membantu anda melebarkan lagi pasaran jualan produk ke peringkat pasaran global dan menggandakan lagi keuntungan sedia ada syarikat anda, insyallah.

* Kedudukan Aplikasi Fingo dikalangan Shopping Apps di Malaysia (4.8 Star)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT 

ADVERTISEMENT


 ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 01:49 AM GMT+8 , Processed in 0.114661 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list