CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 16410|Reply: 149

Nak Terjun Dari Balkoni, Netizen Minta Safiey Illias Tak Buat Kerja Bod*h

  [Copy link]
Post time 31-1-2020 10:05 AM | Show all posts |Read mode
Sebelum ini usahawan kosmetik, Safiey Illias pernah meluah rasa tentang kepayahan hidupnya selepas menjalani pembedahan membuang silikon pada bahagian dada. Malah, dia juga diduga dengan pengkhianatan dan kes pecah amanah oleh pekerja yang juga merupakan rakannya.



Kredit foto : Ig Safiey Illias






Terbaru, Safiey atau nama sebenarnya Mohd Safiudin Illias telah memuat naik status seolah-olah mahu membunuh diri sehingga mengejutkan ramai orang.


"Selalu saya ambik sight ke bawah macam ni. Tahu tak sebab apa? Alangkah seronoknya pejamkan mata dan lompat," tulis Safiey.


  



Status tersebut membuatkan ramai yang gusar sekiranya Safiey sedang mengalami depresi sehingga menyebabkan dia benar-benar terjun membunuh diri.



Kredit foto : Instagram Safiey




Namun tidak kurang juga yang merasakan usahawan itu hanyalah sekadar dahagakan perhatian dan sebagai taktik pemasaran untuk menaikkan jualan produknya.



Kredit foto : Instagram Safiey Illias




Diharap Safiey takkan benar-benar mengambil tindakan untuk membunuh diri kerana penulis yakin Safiey sendiri arif tentang hukum agama. Kalau rasa tertekan, berbaliklah kepada Tuhan dan jumpalah kaunselor. Okay, Safiey? -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2020 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Drama sangat.. Maaf dia ni aku x percaya langsung
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Terjun jela...menyampah..stress le tu..post niaga dpt 2-3ratus likes je..post memondan dapt ribu2 like...org menyampah dkt ko la..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:19 AM | Show all posts
Apa salah kita bagi  peluang kat dia..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Lompat je la dah kata seronok sgt
Kurang sorang attention seeker
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:23 AM | Show all posts
halah halah kau ni safiey saiko sgt tak faham aku laa.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:25 AM | Show all posts
suka hati hang la
yg mati ko bkn kami
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
he is sick laa... bisnes saloon.. kosmetik dia.. klinik ashtetic yg launch thn lepas tu smua gagal ke? ptt la depresi giler... kesian..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2020 10:31 AM | Show all posts
terjun je.. baru tau best ke tak. hahahahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasa mcm baru je bc tajuk artikel pasal dia
No more attention seeking post

Tp mmg xlwh buang tabiat tu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
terjun je la......... tu pun nak bagitau org ke? nampak la attention seeker
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Laa..lompatla ..ada org kesah ka ..kenapa org kena bagi pehatian kat dia ..sendiri tak kesiankan diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:40 AM | Show all posts
dek, ko dah le memondan, berangan nak terjun plak...speechless hakak ngan kemampuan berpikir ko sebagai seorang muslim...bawak2 Istighfar le ye
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:43 AM | Show all posts
So?????
Pe mende thread camni?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:53 AM | Show all posts
tinggi macam tu paling-paling pun patah kaki je..
melainkan dia terjun tiruk..
so bila nak keluar produk barunya?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 10:57 AM | Show all posts
Napa nak bunuh diri uolss. Uolss rasa uolss susah,ada lagi kat luar sana susah. At least uolss ada lagi tempat berteduh, ada family, and im very sure masih ada harta kepuk-kepuk.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Terjun pergi mamposss lah ko pondan, main2 agama! Tiru modus operandi si faiz roslan biul tu. Takde sape kesah pun ko nak hidup ke nak mampus pun
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:01 AM | Show all posts
propa je lah. attention seeker.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekali menipu orang dah tak percaya apalagi berkali-kali.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2020 11:09 AM | Show all posts
aku pn nak terjun dr balkoni, td tengah rushing nk p keja dr jauh aku nampak motor bg signal tapi bila aku dh lintas dia tak belok pun maka nk terjadi la perlanggaran, nasib baik tak kena makcik tu siap jerit punyalah kuat dh la depan tu ada kedai makan org ramai tengah breakfast crush aku ada dalam tu lahhhh babi siap sengeh2 arghhhhhhhhhh malu weyhhh maluuuu

sapii aku sokong ja hang terjun balkoni.. org tak paham masaalah kitaaaa

weyhh aku malu wehhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 07:31 AM GMT+8 , Processed in 0.111915 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list