CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2385|Reply: 17

[Jenayah] kes yusuf rawther tutup : YOU SUKA?

  [Copy link]
Post time 14-1-2020 04:12 PM | Show all posts |Read mode


I TAK SUKA LA MACAM NI

mencik taw. nyampah







RASMI. Kes Yusoff Rawther ditutup oleh PDRM dan Jabatan Peguam Negara.

Bakal PM ke-8 terlepas.

Sama seperti kes Menteri video Sandakan.

Bakal PM ke-8 tak saman fitnah Yusoff.

Sia-sia Yusoff buat ujian poligraf.

Menteri pun tak saman Haziq.

Yusoff buat akuan bersumpah palsu ke tidak? Itu jenayah.

Haziq buat laporan polis palsu ke tidak? Itu jenayah juga.

Menteri dan bakal PM ke-8 tak didakwa.

Yusoff dan Haziq juga tidak didakwa.

11 orang ditangkap dan direman oleh polis berhubung penyebaran video Sandakan tetapi seorang pun tidak didakwa.

Kes banglo Guan Eng yang tengah perbicaraan mahkamah ditarik balik.

5 kertas siasatan kes terowong belum diambil tindakan walaupun dah 2 tahun.

Laporan polis syor RCI untuk skandal forex BNM RM33b ditarik balik dan kes diklasifikan sebagai No Further Action bulan Julai lalu.

"1 July 2019: Police report retracted, forex RCI classified as 'NFA'"

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-1-2020 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada juga news negative hari Ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2020 04:17 PM | Show all posts
Jabatan Peguam Negara kekurangan bukti untuk dakwa Anwar Ibrahim


KUALA LUMPUR: Jabatan Peguam Negara tidak akan mendakwa Datuk Seri Anwar Ibrahim atas dakwaan perlakuan tidak senonoh terhadap bekas penyelidik PKR, Muhammed Yusoff Rawther, kerana kekurangan bukti.

Peguam Cara Negara, Engku Nor Faizah Engku Atek, berkata wujud percanggahan fakta material yang tidak dapat menyokong sebarang pendakwaan terhadap mana-mana individu mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan, atau mana-mana seksyen lain mengikut kanun sama.

“Kami juga mendapati tidak ada cukup keterangan untuk membuat pertuduhan mengenai laporan polis yang dibuat berdasarkan keterangan yang ada dalam kertas siasatan.

“Dalam hal keadaan yang demikian, kami bersetuju dengan saranan PDRM supaya kes ini ditutup,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Beliau menambah, penyiasatan boleh dibuka semula sekiranya ada keterangan baharu.






Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2020 04:26 PM | Show all posts
arnauld replied at 14-1-2020 04:16 PM
Ada juga news negative hari Ni...


esuk lusa malam jumaat nanti ada la majelis syukran terlepas hulum dari perkara maksiat

pakai jubah berkupiah putih suci murni dahhhhhhh

bak bayi baru lahir







Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakaka taw pitnah je puak puak ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa la pulak bad news esok...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2020 04:28 PM | Show all posts
totokreturn. replied at 14-1-2020 04:27 PM
Kakaka taw pitnah je puak puak ni

fitnah sama semburit sama isap dadah, main judi, call bohsia ajak rewang

bahahahha


Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 04:33 PM | Show all posts
So this is how the "better" government govern the country yea...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-1-2020 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
jemin isap kote dulu, tadah pungkoq lepas tu pakai jubah, serlom kupiah.. lepastu p masjid..succcciiii
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2020 04:57 PM | Show all posts
YEAHHHHHHHHH LEPAS

boleh jadi pm ke 8 rakyat malaysia

YAHHUUUUUUUUUUU ya beda beduuuuuuuu













Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 05:13 PM | Show all posts
jcopy replied at 14-1-2020 04:57 PM
YEAHHHHHHHHH LEPAS

boleh jadi pm ke 8 rakyat malaysia

bulan Mei ni kan?  tarikh sepatutnya berlaku perletakan jawatan mahathir sudah diuar-uarkan oleh kem anwar.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 05:21 PM | Show all posts
ada kuasa semua boleh jadi

apakhabar yusuf sekarang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 05:25 PM | Show all posts
jcopy replied at 14-1-2020 04:57 PM
YEAHHHHHHHHH LEPAS

boleh jadi pm ke 8 rakyat malaysia

gayah sangat tau....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak2 punchline/pickup line, yang ni paling meloyakan.. Dasar sembur*t.. Euwww..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2020 11:14 PM | Show all posts
Jabatan Peguam Negara kekurangan bukti untuk dakwa Anwar Ibrahim

KUALA LUMPUR: Jabatan Peguam Negara memutuskan tiada cukup bukti untuk mendakwa Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung dakwaan perlakuan tidak senonoh terhadap bekas penyelidik PKR, Muhammed Yusoff Rawther.

Peguam Cara Negara, Engku Nor Faizah Engku Atek, berkata wujud percanggahan fakta material yang tidak dapat menyokong sebarang pendakwaan terhadap mana-mana individu mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan, atau mana-mana seksyen lain mengikut kanun sama.

“Kami juga mendapati tidak ada cukup keterangan untuk membuat pertuduhan mengenai laporan polis yang dibuat berdasarkan keterangan yang ada dalam kertas siasatan.

“Dalam hal keadaan yang demikian, kami bersetuju dengan saranan PDRM supaya kes ini ditutup,” katanya menerusi satu kenyataan yang dimuat naik dalam laman sesawang Pejabat Peguam Negara hari ini.

Beliau juga berkata, berdasarkan amalan standard, penyiasatan bagi kes itu akan dibuka semula sekiranya terdapat penemuan bukti baharu.

Engku Nor Faizah berkata Peguam Negara, Tan Sri Tommy Thomas, juga tidak mencampuri segala pertimbangan mengenai siasatan itu sejak dari awal kerana hubungannya dengan Anwar sejak pertengahan tahun 1990-an.

"Oleh demikian, Timbalan Pendakwa Raya (DPP) di bawah kendaliannya dipertanggungjawab untuk menilai setiap bukti dan menentukan keputusan ini," katanya.

Muhammed Yusoff membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul, 7 Disember lalu, meminta polis menyiasat akuan berkanunnya yang antara lain mendakwa diperlakukan secara tidak senonoh oleh Anwar.

Anwar bagaimanapun menafikan keras dakwaan berkenaan dan turut membuat aduan polis.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape tk bunuh je Anwar tu kalu Kene ganggu ke apa..lemahnya jantan anak mami cmni
Memalukan keturunan aja.
Ni cmne kalu dh kawin..ade perompak msuk rumah.nk rogol bini.ko main berserah aja ka tk melawan?nk tnggu esok baru report polis



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-1-2020 12:18 PM | Show all posts
PETALING JAYA: PKR president Anwar Ibrahim says he will not forgive his former research assistant Muhammed Yusoff Rawther for making sexual assault allegations against him.

His statement came after the Attorney-General’s Chambers said earlier today that there was no case against Anwar.

“To ensure justice is upheld, legal action, which was initiated before this, will be continued,” the Port Dickson MP said in a series of tweets.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2020 01:34 PM | Show all posts
asyyyykurrrrr
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 05:33 AM GMT+8 , Processed in 0.116683 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list