CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran Nasi Kandar terkenal Jalan Masjid Kapitan Keling DITUTUP

[Copy link]
Post time 9-1-2020 04:26 PM | Show all posts
kalau nak rasa nasik kandaq melayu pi kat bulatan dekat padang kota tu..astaka tepi tu..aku dok penang lama gak..mmg best n aku rasa 1000 kali ganda bersih dari kedai mamak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2020 04:31 PM | Show all posts
sarah82 replied at 9-1-2020 04:22 PM
Hahahaha.. Aku PG9...aku masa tu GB..dan hampir nak jadi BB dah sebelum aku resign utk jaga arwah  ...

housemate aku dulu kerja intel.  intel byk politiking kata dia. mmg duit dia lebat sbb ada benefit share intel.  tiap kali dia jual share intel blh berlagak kaya utk seminggu dua.  haha
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 9-1-2020 04:31 PM
housemate aku dulu kerja intel.  intel byk politiking kata dia. mmg duit dia lebat sbb ada benefit ...

Politik opis x yah ckp la.. Aku ni jenis ckp terus terang.. Tu aku punya supervisor tak suka.. Tapi manager aku suka.. Kwn ang x bgtau.. Cafe intel mcm mini hotel.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 9-1-2020 04:09 PM
so masih berteka teki nama restoran
kalau board gossip kejap je CSI

Org penang panggil nasi kandar beratur.. Betul2 tepi masjid
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 9-1-2020 04:26 PM
kalau nak rasa nasik kandaq melayu pi kat bulatan dekat padang kota tu..astaka tepi tu..aku dok pena ...

Bulatan yg jam besar tu ka?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 04:39 PM | Show all posts
sarah82 replied at 9-1-2020 04:32 PM
Politik opis x yah ckp la.. Aku ni jenis ckp terus terang.. Tu aku punya supervisor tak suka.. Tap ...

x tau pulak mcm mini hotel. tapi depa ni ada kupon free kot klu makan kat kantin, blh minum air kopi kantin tanpa had.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 04:41 PM | Show all posts
sarah82 replied at 9-1-2020 04:36 PM
Bulatan yg jam besar tu ka?

ya kat astaka tepi tu..kedai first..lunch ada nasik kandaq..ikan bakaq pun ada..harga mmg reasonable
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
JohnnySins replied at 9-1-2020 03:11 PM
tanya sikit...rentung tak nak saman kerajaan ka sebab rasis hina rentung dengan nama jalan?? wakakak ...

Rentung tak educated jer yg offended

Origin of perkataan ‘keling’ tu takde baur2 niat nak merendahkan kaum rentung. Origin dia pada masa kegemilangan Melaka, owner kapal kokesen nya slave (rentung) nye wife kan pakai gelang kat kaki penuh so masa dia strolling kt town, orang nusantara pribumi pun bagi lah nama orang orang ‘keling’ sebab masa dia jalan tu bunyi la gelang2 kt kaki tu, “kling, kling, kling”. How is this word racist aku pun tak paham. Kicap lebih racist pada aku. Cian dier
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2020 04:59 PM | Show all posts
Forfoxache replied at 9-1-2020 04:44 PM
Rentung tak educated jer yg offended

Origin of perkataan ‘keling’ tu takde baur2 niat nak  ...

bukan saya baca asai dia daripada kerajaan kalinga yang ada hubungan baik dengan kerajaan negeri Melaka ka??? takkan la dari bunyi gelang kot...wakakakakakakakkakaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
JohnnySins replied at 9-1-2020 04:59 PM
bukan saya baca asai dia daripada kerajaan kalinga yang ada hubungan baik dengan kerajaan negeri M ...

First time iolls dengar kerajaan kalinga.

Hmm..

Tak kan ancestral heritage pun dorang nak malu kot? Cian dier. LOL
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 05:23 PM | Show all posts
Forfoxache replied at 9-1-2020 05:19 PM
First time iolls dengar kerajaan kalinga.

Hmm..

google la kalau tak percaya...dalam buku teks sejarah tingakatan 1 pun ada sebut kalinga ni...google pih...wakakakakakkakakakaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 05:24 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 05:27 PM | Show all posts
tobby replied at 9-1-2020 03:28 PM
deen maju sedap...harga pun marhaen.   satu lagi nasi kandaq kampung melayu.  maveles baq hang..

ya betul, spot on dua kedai ni mmg terbaik.tak yah tgk tempat lain lg dah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2020 05:40 PM | Show all posts
sarah82 replied at 9-1-2020 04:34 PM
Org penang panggil nasi kandar beratur.. Betul2 tepi masjid

ya
tadi baru dpt info


Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 9-1-2020 04:41 PM
ya kat astaka tepi tu..kedai first..lunch ada nasik kandaq..ikan bakaq pun ada..harga mmg reasonab ...

Noted.. insyaallah pi penang boleh la pi mencuba.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 9-1-2020 04:39 PM
x tau pulak mcm mini hotel. tapi depa ni ada kupon free kot klu makan kat kantin, blh minum air ko ...

Masa aku lepak dulu.. Tak salah aku ada 8 jenis air yg free.. Termasuk la coke.. Hahaha.. Masa aku x ada kupon hanya tgk badge.. Kalau BB depa tgl exampt ka tak..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2020 07:24 PM | Show all posts
akak tak minat nasi kandaq or mamak food. mknan melayu or western jer tekak akak leh terima
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 9-1-2020 03:14 PM
restoran cina kotor mcm mana pun mana ada yg berani nak check area dapur
daging babi gantung sana s ...

Teringat zaman buat prosiding sita dengan bailif court, kena sita 1 kedai makan cina kat PJ, i awal2 dah surrender tak sanggup masuk, dengan kotor n hamis hanyir bau benda alah tu duduk dalam kereta so bailif kena masuk juga nak tengok barang apa boleh sita, terbelahak belahak masing2 sambil tutup hidung..eiii
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-1-2020 04:25 PM
Asal nasi kandar ni..mamak dok kandar nasi + lauk jual kat pekerja2 di penang.. Standard dulu nasi ...

Kalau suka nasik letak kuah kari banyak2 ada telur rebus, bendi rebus ayam goreng tu kira nasi kandar gak sebab nasi kandar kuahnya campur2 kan..tak suka kuah2 lain tu selain kuah kari sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
legal_jue11 replied at 9-1-2020 08:13 PM
Kalau suka nasik letak kuah kari banyak2 ada telur rebus, bendi rebus ayam goreng tu kira nasi kan ...

Sy suka kuah campur kasi banjir.. Yum2..mmg suka sgt..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-8-2022 01:58 AM GMT+8 , Processed in 0.205865 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list