CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1577|Reply: 11

Imam Ditetak Sepupu Usai Solat Subuh

  [Copy link]
Post time 9-1-2020 02:01 PM | Show all posts |Read mode
Seorang imam maut ditetak oleh sepupunya sendiri sebaik selepas menunaikan solat Subuh.


Kejadian berlaku di surau Kampung Mamaitom, Tenom, pagi tadi, Harian Metro melaporkan.


Difahamkan, dalam kejadian 5.30 pagi itu, Platani Ukir, 35 yang merupakan imam di situ meninggal dunia akibat ditetak di belakang kepala.


Kredit foto: Harian Metro



"Mangsa dipercayai diserang dari arah belakang oleh suspek dan ditetak di belakang kepala hingga menyebabkan parah dan meninggal dunia serta-merta di lokasi kejadian.

"Saksi kejadian yang menyedari perkara itu melihat mangsa terbaring dan suspek menekan leher mangsa sambil memegang tukul dan terdapat sebilah parang di pinggangnya.


"Saksi cuba membantu tetapi dihalang oleh suspek. Saksi segera menghubungi polis untuk bantuan," kata Ketua Polis Daerah Tenom, Deputi Superintendan Hasan Majid.


Suspek, 53 tahun sudah ditahan oleh pihak polis yang tiba di lokasi kejadian, parang serta tukul turut dirampas.

"Siasatan lanjut mendapati mangsa adalah sepupu kepada suspek.


"Siasatan juga mendedahkan bahawa suspek dipercayai pesakit mental. Punca kejadian masih dalam siasatan," katanya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2020 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah agak dah.....sakit mental...tak pun mendadah.....

Klu sakit mental keluarga tlg le pantau...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 02:41 PM | Show all posts
innalillah.  baca tajuk dah boleh agak masalah mental.  mati dlm keadaan husnul khotimah (pengakhiran hidup yg baik) balik dari surau.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 03:37 PM | Show all posts
family yg ada ahli yg gila nih tapi biarkan berkeliaran & buat onar boleh kena dakwa takkk.... bangkai betul lahhhh dah ada anak/abang/kakak yg mental pergilah masuk hospital gilaaaaa....

dulu kat kawasan rumah aku ada abang nih gila, gegeh mak dia masukkan ke pusat org gila, bawak g berubat...  taknak susah or cetus kebimbangan penduduk... Alhamdulillah beransur pulih... mak dia masukkan ke sekolah pondokkkk

ambil ikhtibar lah dah banyak kes onggila menggila membunuhhh... lahacibaiiiiisszzzz
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 9-1-2020 06:35 AM
Dah agak dah.....sakit mental...tak pun mendadah.....

Klu sakit mental keluarga tlg le pantau...

i ingatkan kes imam semalaam.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 03:41 PM | Show all posts
bondeh replied at 9-1-2020 03:37 PM
family yg ada ahli yg gila nih tapi biarkan berkeliaran & buat onar boleh kena dakwa takkk.... bangk ...

ramai x nak hantar family members ke hospital gila sbb kat sana nanti depa bagi 'ubat bodo'  (ubat penenang).  org kata klu makan ubat ni yg x gila pun boleh jd gila. member aku cerita, bapak dia mati mulut berbuih lepas dimasukkan ke hospital gila.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 03:47 PM | Show all posts
tobby replied at 9-1-2020 03:41 PM
ramai x nak hantar family members ke hospital gila sbb kat sana nanti depa bagi 'ubat bodo'  (ubat ...

magashhhh.... tak check ke (ini serious nak tahu sbb tuh aku bengang kalau ada ahli keluarga yg gila tapi biarkan berkeliaran buat onar).. tapi betul lah abang aku pernah g makan ubat kawan dia (anak makcik yg aku mention kat komen tadi) dia tidur mulut berbuih tak sedarkan diri nasib bini dia sedar... dia ingat itu ubat selsema sbb biji kecik2... haishhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 9-1-2020 02:35 PM
Dah agak dah.....sakit mental...tak pun mendadah.....

Klu sakit mental keluarga tlg le pantau...

Sakit mental ni menurun. Innalillah for dis person dan future contacte family ini.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2020 03:54 PM | Show all posts
bondeh replied at 9-1-2020 03:47 PM
magashhhh.... tak check ke (ini serious nak tahu sbb tuh aku bengang kalau ada ahli keluarga yg gi ...

klu nak penaya kawan2 cuba try bagi depa makan ubat bodo ni sebiji dua.  yg x bodo pun jd bodo
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 04:01 PM | Show all posts
org balik solat subuh berjemaah dibunahnya..2x dosanya
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 04:39 PM | Show all posts
Alfatihah, muda lg arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
innalillah. org mental dbiar bkeliaran pastu nyawa org lain mlayang. lps ni msti fmly kalut p ltak kt tnjung rmbutan xbg luar xpun krung dlm rumah. sblum ni xnk plak ambil lngkah bjga2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 07:07 AM GMT+8 , Processed in 0.091271 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list