CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 14520|Reply: 151

[Tempatan] ‘Pakcik’ beli iPhone 11 Pro Max disindir suruh pergi umrah, rupanya doktor pakar

  [Copy link]
Post time 30-9-2019 06:59 PM | Show all posts |Read mode
‘Pakcik’ beli iPhone 11 disindir suruh pergi umrah, rupanya doktor pakar KPJ



KUALA LUMPUR, 28 Sept — Jangan menghukum sesuatu perkara atau seseorang berdasarkan rupa atau penampilan luaran.

Begitulah kes yang berlaku terhadap seorang pelanggan terawal yang membeli iPhone 11 di Kota Baru Trade Centre, Kelantan semalam.

Hanya kerana berpakaian kasual dan berkopiah, lelaki yang kelihatan agak berusia disindir warga maya supaya menunaikan umrah daripada berhabisan wang membeli telefon pintar.



Namun ‘pakcik’ itu bukanlah calang-calang orang apabila seorang pengguna Twitter mendedahkan individu itu sebenarnya adalah doktor pakar di sebuah hospital swasta.

“Beliau adalah pakar terbaik di KPJ Medical Centre, Kota Baru. Secara moralnya, jangan menghakimi individu berdasarkan penampilannya,” coret Nik Nazwan.

Hantaran itu sehingga kini diulang kicau hampir 20,000 kali dan mendapat lebih 14,000 tanda ‘suka’.

Beberapa pengguna dalam respons kepada hantaran Nik Nazwan mendedahkan individu itu bernama Dr Awang Nila Ismail, dan terkenal dengan kebaikannya menolong pesakit yang memerlukan rawatan.

Encik Fakhrul: Beliau doktor yang sambut kelahiran abang sulung saya masa mama nak melahirkan anak sulung dia pada 4/10/1991 di HUSM Kubang Kerian dulu. Sampai sekarang Dr Awang dan keluarga masih lagi berhubung dengan keluarga saya.

@M4dyyyy: Pakcik ni la aku jumpa masa pi Kelantan hari tu. Sepupu aku terlanggar kereta dia sikit, dia kata ‘takpa ni kereta ja dunia ja semua ni jangan kita sesama islam gaduh sebab kecik macam ni’. Allahu terlanggar tu sebenarnya bukan sikit banyak gak aku rasa.

Miss Mayy: kebanyakan anaknya al-hafizah dan alhafiz (menghafal al-Quran), dan hampir kesemuanya juga sambung perubatan dan pergigian di luar negara. Mulut netizen yang mengata ni anak hafaz quran ke? Umrah dah berapa kali?.

Asyranazme: Nampak orang beli iPhone 11 Pro Max ada saja kata baik gi umrah, padahal entah orang tu dah pergi umrah sepuluh kali dah.

-------------------------------------------------------------

Begitulah kebodohan ummah netizen.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2019 07:01 PM | Show all posts
dah kenapa nak menyindir orang, dah dia berkemampuan. kau yang miskin pegi lah guna nokia 3310 lepastu berbanggalah kau dengan kisaah2 legend yang baling anjing, anjing mati.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahenol punya netizen..ko tu yg x mampu sebuk kecam2 doktor lak
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Gudluck lh merangkak nk mintak maaf kt pakcik tu
Komen sdp jari kn mcm xda mak ayah...kang org lain kata kt mak ayah demetau plak nk melenting
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar la.. Duit dia.. Hahaha..makcik aku nasa iPhone 8 keluar.. Seminggu sebelum pi umrah dia pi sambar dulu iPhone 8+ org kita ni.. Zuhud x semestinya x boleh beli barang berharga atau tak boleh guna teknologi
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasalah ummah, sikit2 nak menyindir x pandang kiri kanan, kononnya dia lah paling alim ulama zuhud pergi mekah tiap minggu. Ujong2 dpt dosa kering jah. Cash!
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tunggu xperia 1 masuk Malaysia jer. Lepas tu aku divorce Iphone talak tiga
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Twitterland ke yg comment ni..bodo nya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2019 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 30-9-2019 07:33 PM
Aku tunggu xperia 1 masuk Malaysia jer. Lepas tu aku divorce Iphone talak tiga

Dari thread Samsung aku baca komen ang.. Best ka guna experia
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:40 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:45 PM | Show all posts
biarlah duit dia kan.panas pl yg lain tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada baca news pasal 2 netizen kutuk artis tu gelap mcm Boba tea. Sekali mak artis tu nk saman, 2 netizen tu terus minta maaf dan menyesal kononnya
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg mengata2 tu, mcm la org tu beli hp mahal pinjam duit dgn diorang...lantak dia la
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Forfoxache at 30-9-2019 07:53 PM
sarah82 replied at 30-9-2019 07:40 PM
Dari thread Samsung aku baca komen ang.. Best ka guna experia


Aku tak pernah guna Sony sebelum ni. Mamanjang dok epal jer. Tapi Sony memang catching up dlm mobile market. Dorang tk mrkting sepower brand lain jer sbab product dorang “sepak for itself.”
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 07:54 PM | Show all posts

kempen BMF dah tamat ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak bila netizen tu cerdik? Sebab tu Bossku banyak dapat Likes
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2019 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 30-9-2019 07:52 PM
Aku tak pernah guna Sony sebelum ni. Mamanjang dok epal jer. Tapi Sony memang catching up dlm mo ...

Menarik ni.. Mcm nak cuba pulak
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Asdan replied at 30-9-2019 07:54 PM
kempen BMF dah tamat ke ?

Jadi.. Kempen makan pucuk kayu ang dah tamat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 08:07 PM | Show all posts
lelaki yg ada iPhone mmg hensem.

lelaki yg guna NOkia cokia 3310 pula seorang hero penyelamat

tatkala lelaki yang guna hp samsung  di panggil oppa saranghae !!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulut celupar Macam @Modngengade @Buritan padahal berani dlm forum je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 12:11 PM GMT+8 , Processed in 0.110943 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list