CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2995|Reply: 14

TREND MARKETING OR STICK TO EVERGREEN METHOD?

  [Copy link]
Post time 20-7-2019 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
I tertengok clip video one of entrepreneurs online marketeer MR IRFAN KHAIRI i think he is a very smart young man. Rasa dia mmg dah lama dlm bidang ni

I fokus on online marketing since we are online based. Esp di forum ni. So I really appreciate if anyone of you yg mahir tentang online marketing. Trend Marketing skrg is Video Marketing.. but sometimes i rasa annoying tengok all the vidoe or live cast. So adakah trend ini akan remain the best key to generating higher sales atau the evergreen method? bulk emails?

how do u prefer. Follow the trend or stick to old basic method?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-7-2019 10:40 PM | Show all posts
ok jer trend viral2 video ni...taknak org boring makesure content tu menarik n ada tagline yg catchy...lagi satu selain video boleh juga buat motion graphic...dan pastikan semua clip2 promosi tu bawah 10sec....org malas dah tgk lama2 depa skip jer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2019 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
cairel_azlie replied at 20-7-2019 02:40 PM
ok jer trend viral2 video ni...taknak org boring makesure content tu menarik n ada tagline yg catchy ...

betul okay, tapi mcm x exclusive dah. banyak yg syok sendiri. meluat nk tgk
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Irfan khairi masa bg free talk yg I attend dulu, dia bgtahu kena ada semua platfom. Blog, social media, website. Baru la cantik je tunnel utk dapatkan sales.

As for marketing, video mmg in trend. Org suka tgk video drpd baca. Tp kalau nak buat video panjang, rasanya sesuai utk brand awreness je kot. Mcm brand2 besar buat video raya,.
Ada beli software buat video. Tp tak sempat lagi nak guna. Mmg mudah ada software. Template dh ada.
Lagi 1, video boleh letak kat youtube and psg ads. Dpt income kt situ plak.
Video viral tu mcm mana? Video yg pelik2 target org viralkan ke?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Email marketing salah satu tunnel sales. I byk beli through marketing cara ni. Pernah buat Tp tak larat la nk byr autoresponder. Bisnes kecik2 je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 21-7-2019 02:21 AM
Irfan khairi masa bg free talk yg I attend dulu, dia bgtahu kena ada semua platfom. Blog, social med ...

i guess so to... rasa hanya fokus satu je won't change much. kena establish semua platform yg ada. Tapi ni semua pun perlukan knowledge.

Evergreen method

Bulk email i rasa sampai bebila akan digunakan. esp in corporate as well online. Kebiasaan data base kena simpan and setiap contact no ni sgtla berguna.

Whatsap bulk pun kdg ble digunakan still. Cuma online cth fb live ni rasa tercemar sikit bila yg buat live marketing tu terjerit jerit.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-7-2019 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by najib888 at 21-7-2019 05:43 PM

Kalau boleh, buatlah marketing yg tak insult intelligent orang.. buat la video yg boleh buatkan org terpikir2.. atau boleh menambahkan knowledge...
aku cukup rengsa trend marketing ala2 Dr Mickey Mouse.. dengan tagline yg berbaur lucah2..
tapi, yg paling penting, target audience tu sapa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
online marketing kena smart

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2019 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada aku kalau nak buat marketing kena ikut trend semasa.

Mungkin masa akan datang video2 ni dah tak laku sangat dan akan ada trend baru.  
Apapun semua bergantung pada produk yang nak di promosi kan la.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2019 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 21-7-2019 09:40 AM
Kalau boleh, buatlah marketing yg tak insult intelligent orang.. buat la video yg boleh buatkan org  ...

agree.. i cuma x faham why asal u selling online or buat fb live kena loghat yg some buat buat.. xble ke potray bijak sikit with manners.. ni entahla  i feel eh gini ke gayanya.. pasar malam style.. bukan look down tp.. dgn promo duit palsu.. keep bragging produk dia terbaik... so mcm aarghhh low classnya style
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
CatMiow replied at 21-7-2019 10:07 AM
Pada aku kalau nak buat marketing kena ikut trend semasa.

Mungkin masa akan datang video2 ni dah ...

i wish... trend akan lebih more intellectually... informative and tak taksub dgn produk sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-7-2019 09:55 PM
i wish... trend akan lebih more intellectually... informative and tak taksub dgn produk sendiri

Taksub Kena ada juga,  kalau tak mcamana audience dan target consumer/customer nak percaya..

Tapi jangan la lebih-lebih atau melampau sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-7-2019 02:49 PM
i guess so to... rasa hanya fokus satu je won't change much. kena establish semua platform yg ada. ...

Fb live. Tk pernah tgk beria lagi. Ada yg buat jualan terus masa live, ada yg just promote. Pernah jlin live yg jual terus. Lamanya menunggu. Give up terus left live
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-7-2019 09:54 PM
agree.. i cuma x faham why asal u selling online or buat fb live kena loghat yg some buat buat.. x ...

Tunjuk2 duit ni mmg nampak low class. Nak pancing org dgn duit
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 09:07 PM | Show all posts
Edited by kruzaman at 16-6-2024 09:17 PM
adila39 replied at 21-7-2019 02:49 PM
i guess so to... rasa hanya fokus satu je won't change much. kena establish semua platform yg ada. ...

Trend marketing kebiasaanya mengikut peredaran semasa, apa yang ramai buat itulah yang menjadi ikutan, contoh live di tik tok atau fb sampai ada yang buat live 3 kali sehari pun ada. Walhal live yang dibuat itu tak sampai pun kepada audien sasaran. Konon-kononnya ikut trend, kerja lain tak terbuat sebab nak kejar sales, akhirnya ke laut. Begitu juga dengan video yang menjadi kegilaan ramai, sedangkan apa yang diupload tak ada kena mengena dengan apa yang diniagakan semata-mata gilakan like & view. Sebenarnya trend marketing apabila dibuat menggunakan SEO akan menjadi evergreen, hanya sekali buat saja, sampai bila-bila pun orang jumpa apabila mencarinya, macam lagu-lagu evergreen yang dinyanyikan Scorpion, Bee Gees, Rod Stewart dll, walaupun dah lama tetap orang minat dan cari. Perasan tak apabila Adila buat carian di Google tentang sesuatu perkara, pada muka hadapan Search Engine Result Page (SERP) ada yang keluar posting content (text/video) dari fb, ig & tik tok walaupun posting tersebut sudah lama. Itulah kelebihan SEO.  


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 9083 Replies : 13
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 214968 Replies : 3833
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 43933 Replies : 44
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29759 Replies : 236
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20418 Replies : 332
Lagi kejam dari Ifan. Lelaki Gen Z kata perempuan 24 tahun ke atas sudah dikategorikan sebagai Andartu
mojarean_XLagi kejam dari Ifan. Lelaki Gen Z kata
Views : 1989 Replies : 1
Aishwarya Rai, Abhishek tidak lagi sebumbung?
mojarean_XAishwarya Rai, Abhishek tidak lagi sebum
Views : 29088 Replies : 27
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92169 Replies : 864
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84287 Replies : 3772
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31607 Replies : 212

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 08:51 PM GMT+8 , Processed in 0.070471 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list