CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4461|Reply: 29

Calon Kabin Krew Ditipu Scammer

  [Copy link]
Post time 16-4-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Tapayana at 16-4-2019 10:41 AM

Ada sesape forummer yang pernah cuba join industri penerbangan dengan berdaftar dengan agensi ni? atau kawan-kawan, adik beradik yang terlibat dalam industri ni. Story ke Tapa sikit. Macam mana prosedur sebelum diambil bekerja dengan satu satu airlines tu? memang kena ada orang tengah ke?


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2019 10:56 AM | Show all posts
ada juga yang gigih nak jadi cabin crew through ejen? keh keh keh.. meols selalu jaa nampak iklan interview cabincrew bertebaran di socmed dari airline, tak payah la nak lalu ejen yang sah-sah nak mencekik duit orang.
back in 2000, ada kawan meols yang result spm untuk english subject pun cukup makan, masuk akademi apa ntah untuk jadi cabin crew. hujung-hujung, meols yang tak masuk academy tu jua dapat offer jadi cabin crew
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 16-4-2019 10:56 AM
ada juga yang gigih nak jadi cabin crew through ejen? keh keh keh.. meols selalu jaa nampak iklan in ...

Pahal gambar kau sama dengan muka scammer ni???
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 16-4-2019 11:27 AM
Pahal gambar kau sama dengan muka scammer ni???

Betul sebiji
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 16-4-2019 10:56 AM
ada juga yang gigih nak jadi cabin crew through ejen? keh keh keh.. meols selalu jaa nampak iklan in ...

kalau under air asia, mas punya academy kat kelana jaya tu mmg terus kerja under mas eh sis? takyah tunggu2 turn call melapor diri ke? ke pas abes training boleh decide utk kerja under airline lain. tp bayar pampasan ke mas. mohon pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 12:31 PM | Show all posts
Sebab tu tak perlu layan service sebegini kalau betul2 berminat elok mohon terus je.  Mereka pun selalu iklankan bila ada kekosongan.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-4-2019 12:57 PM | Show all posts
susah zmn skrg ni kebanyakan nya mmg kaki tipu..
pergi jer lah tmpt yg betul utk bertanya .ejen2 ni mmg
kuat janji manis..hati2 lah semua.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 16-4-2019 03:27 AM
Pahal gambar kau sama dengan muka scammer ni???

Baaaahahahahhahahahahha tersentak aku baca komen kau hahaha sama lah pulak muka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapayana replied at 16-4-2019 11:59 AM
kalau under air asia, mas punya academy kat kelana jaya tu mmg terus kerja under mas eh sis? takya ...

Ayoo dik non..dh training ngn mas kje ngn mas ler. Bole je tgh kje ko nk lari msk airline lain tp byr blk ar kt mas rasa2 around 20k.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Member iols ada terlibat dgn temuduga cabin crew mas
Aiyoh..pegi saja la sana...
Xyah ejen ejen ni
Ejen.scam.ni pung..tempat x menahan..subang sunway putra heights
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 16-4-2019 11:27 AM
Pahal gambar kau sama dengan muka scammer ni???

Betuiii arrr...sebijik sejibon
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 02:34 PM | Show all posts
Tapayana replied at 16-4-2019 11:59 AM
kalau under air asia, mas punya academy kat kelana jaya tu mmg terus kerja under mas eh sis? takya ...

yang kat acacemy ni kalau dah terpilih masa interview aje. kiranya titik tolak tu berpunca dari interview yang dihadiri candidate sahaja. ahhahaha.

pegi je lah tengok2 kalau MAS ada open untuk interview. or any other airlines.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
knp tak mtk direct je..muke ejen tu pun muke tak meyakinkan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 mas ada inform utk interview.. gigih aku dtg interview.. berangan nak terbang.. x lepas..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2019 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 16-4-2019 04:37 PM
Dulu2 mas ada inform utk interview.. gigih aku dtg interview.. berangan nak terbang.. x lepas..

pakaian tak menepati kriteira kah?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
I this year 29, confirm nak mintak tak lepas. Knon nk normal life, kwen beranak jage anak. Last2 tak jadi kawen
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
immaryjane replied at 16-4-2019 06:02 PM
I this year 29, confirm nak mintak tak lepas. Knon nk normal life, kwen beranak jage anak. Last2 tak ...

Naper 29 x lepas x? Ramai jer kwn2 i yang umur2 mcm tu dapat
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapayana replied at 16-4-2019 05:40 PM
pakaian tak menepati kriteira kah?

Entahler.. masuk bilik saringan ke 3 failed
Ni kisah puluh thn dulu sebelum ada air asia.. acik dah kertu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorr. Cabin crew pergi walk in to their open interview jelah. Malindo, Airasia, MAS, Emirates. Anyone is welcome. Ada stages masa open day tu, kalau first stage tak lepas dia suruh balik je terus. Takde maknanya nak kena go through agent ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
immaryjane replied at 16-4-2019 06:02 PM
I this year 29, confirm nak mintak tak lepas. Knon nk normal life, kwen beranak jage anak. Last2 tak ...

Eh yeke. Tengok syarat2 dia umur 18-28 baik mas airasia.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 05:14 AM GMT+8 , Processed in 0.118035 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list