CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 10466|Reply: 64

"Kalau Jadi Apa-Apa Pada Saya, Anak-Anak Macam Mana?" -Rita Rudaini Lu

[Copy link]
Post time 28-3-2019 04:02 PM | Show all posts |Read mode
Memang selalu Rita Rudaini bercerita tentang kehidupannnya dengan anak-anak di Instagram.


Saat suka duka semua  dikongsi dengan peminat. Menjalani kehidupan tanpa suami bukan mudah dan pastinya penuh cabaran.


  



Katanya dia tak ada masa nak fikir diri sendiri sebaliknya hanya mengutamakan anak-anak.


Baru-baru ini Rita ada memuat naik gambar anak-anaknya, Airit Rayyan Rizqin, 10, dan Airit Qaqa Arjuna, 8 dengan kapsyen, "Kalau ada apa-apa terjadi pada saya, macam mana mereka nanti?"


  



Mendalam maksud Rita dan macam semua tahu anak-anak Rita tidak mendapat kasih sayang seorang ayah yang secukupnya.


Disebabkan itu Rta dah ambil langkah awal-awal untuk melindungi anak-anaknya dengan insurans dan hibah.


Foto: IG


Dia juga meminta agar orang di luar sana juga sediakan payung sebelum hujan.


Faham-fahamlah kalau jadi ibu tunggal semuanya kena fikir dan urus sendiri. Jadi lebih baik sediakan apa-apa yang patut sekarang. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-3-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Merempan lagi sampai abg jamil mampus
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:19 PM | Show all posts
walaupun i tak suka dia meroyan, tapi apa yang dia buat untuk anak-anak dia, i respect la..
orang yang masih laki bini pun ramai tak pikir masa depan anak-anak..
dok pikir nak puaskan nafsu sendiri je..
beli macam-macam untuk diri tapi takde savings untuk pendidikan and masa depan anak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:22 PM | Show all posts
bapak budak ni hidup lagi
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:24 PM | Show all posts
nak risau apa... dia org tu masih ada bapa kot...
adddduuuhhh budak2 tu bukan kematian bapa...
tahu ler bapa dia pelihara nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la dia tulis tu...
Sediakan persiapan untuk anak2..
Tak kisah la mak atau bapak hidup lagi ke tidak...
Kalau setakat hidup jadi perhiasan aje,  lagi la perlu bersedia..

Tahniah ibu2 yang memandang jauh masa depan anak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:25 PM | Show all posts
laksmanabentan replied at 28-3-2019 04:24 PM
nak risau apa... dia org tu masih ada bapa kot...
adddduuuhhh budak2 tu bukan kematian bapa...
tah ...

itulah point dia. apa2 statement, mana leh tak menyindir sinun
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:28 PM | Show all posts
takder dia bapak budak2 tu ada...

next of kin rita masih ada kut...

pandai2 lah mahkamah decide nanti...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-3-2019 04:29 PM | Show all posts
uori replied at 28-3-2019 04:25 PM
itulah point dia. apa2 statement, mana leh tak menyindir sinun

kesian aku tgk dia kan....
org lain bahagia, aman damai...
dia???? mesti la ada sindiran la... mesti la ada acah2 ibu terbaik la..
kesian hidup tak pernah tenteram gitu kan....
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 05:03 PM | Show all posts
ala korang ni...dia tulis camtu sebab nak tolong promote hibah prudential tu la..

takkan la korang tak pernah dgr ejen2 insurans/hibah ni buat ayat ala2 rita ni..

biasa je bagi aku..

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 05:14 PM | Show all posts
kucingitam replied at 28-3-2019 05:03 PM
ala korang ni...dia tulis camtu sebab nak tolong promote hibah prudential tu la..

takkan la koran ...



komen ko bijak, masuk akal dan positif. its all about marketing



Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg merempannya?. Betul la tindakan Rita. Sediakan payung sebelum hujan. Jgn mengharap pada yg tak pasti. Apa pun diri sendiri kena bersedia dahulu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 05:52 PM | Show all posts
belom tentu si lelaki sekarang ni bole diharap, memandangkan dia pon ada kes dulu. Apa2pon, bapa budak2 tu tentu takan abaikan mereka berdua jika seandainya dia tiada lagi. Stop meroyan pls, asik2 keuar statemen tak bijak jer ppuan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
giyomi replied at 28-3-2019 05:52 PM
belom tentu si lelaki sekarang ni bole diharap, memandangkan dia pon ada kes dulu. Apa2pon, bapa bud ...

Attention seeker acik ni... Tak abis nk mntk simpati.. Diorg ada bapak lagi... Mak tiri pn ada.. Apa nk risau.. Kikikikik.. Move on la acik oiiiii.. Cari la kbhgiaan sndri.. Tak perlu nk perli2..huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul lah apa yang dia cakap dan buat utk anak2 dia.memang lah Ada bapak tapi biological jelah
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah aku baca pun itu pasal prudential.

Anyways. Dengar interbiew erra lagi sedih. Sama je situation dia ngan erra ttg bapak. Tapi erra buat benda tu jadi positif. Dia ni sebaliknya pula.

Tapi ini harus difikirkan juga. Sampai bila dia nak bergaduh ngan bapak budak tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-3-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak nampak pun mana ayat meroyan. Sekadar mempromosikan prudential tu.. X salah pun.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 09:11 PM | Show all posts
Its all abou marketing. Chill lah
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka part dia jaga ank2 dia je. Kerja siang mlm utk anak2 dr acik2 bawang kt luar sana keje siang mlm hujung2 bela biawak hidup.

Part dia meroyan sindir ex husband dia iols mls nk komen.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 09:41 PM | Show all posts
kucingitam replied at 28-3-2019 05:03 PM
ala korang ni...dia tulis camtu sebab nak tolong promote hibah prudential tu la..

takkan la koran ...

betul...  selain ayat ni, diorang akan cakap : kenapa nak tinggalkan hutang2 dan bil hospital berpuluh2 beratus2 ribu pada isteri dan anak2?  kalau kita ketua keluarga yang bijak, kita tinggalkan hutang yang kosong dan siap tinggalkan wang hibah beratus2 ribu untuk kesenangan anak2...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:15 AM GMT+8 , Processed in 0.113982 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list