CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5621|Reply: 35

Rekod Tertukar Dengan Pesakit Lain, Lelaki Disunat Secara Tidak Sengaja

[Copy link]
Post time 28-3-2019 01:15 PM | Show all posts |Read mode
Umum mengetahui, budaya berkhatan ialah amalan yang dianjurkan dalam agama Islam.

Walaupun sudah terdapat segelintir orang Barat yang mula celik akan kebaikan berkhatan, namun majoriti daripada mereka tidak berkhatan seperti mana golongan lelaki Muslim di Malaysia terutamanya.



Di Malaysia, sesekali kita dengar berita yang kurang baik apabila tibanya musim berkhatan, umpamanya doktor tersilap memotong lebih dari kawasan kulit yang sepatutnya sehingga cacat alat sulit mangsa.


Di Britain pula, baru-baru ini seorang pemuda tidak semena-mena dikhatankan oleh doktor yang merawatnya di University Hospital of Leicester, United Kingdom.


Lelaki itu sebenarnya ingin menjalani sistoskopi iaitu proses pemeriksaan pundi kencing menggunakan kamera, namun malang tidak berbau apabila rekodnya tertukar dengan seorang lagi pesakit yang sepatutnya menjalani proses berkhatan tersebut.


Gambar Hiasan


Akibatnya, kulit luar pada bahagian hujung zakarnya dibuang seperti mana proses berkhatan.


Pihak hospital bagaimanapun telah memohon maaf kepada pihak yang terlibat atas kesilapan yang besar itu.


Ini bukanlah kali pertama hospital tersebut melakukan kesalahan, bahkan ia adalah kali kelapan. Sebelum ini, pernah terjadi, kapas tertinggal di dalam selepas seorang kanak-kanak menjalani pembedahan hidung.


Nampaknya, pakar-pakar bedah di sana memang bermasalah.


Mungkin hospital itu patut mengambil tindakan tatatertib agar para doktor lebih berhati-hati dan cekap dalam melakukan kerja mereka.  -CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-3-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah.. Baru bersih dari cheese busuk
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpe..2 in 1 gitu abe
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 01:55 PM | Show all posts
Walaupun sudah terdapat segelintir orang Barat yang mula celik akan kebaikan berkhatan, namun majoriti daripada mereka tidak berkhatan seperti mana golongan lelaki Muslim di Malaysia terutamanya.


jangan kata barat..orang korea pun berkhatan...orang korea suka bersih2..tak macam penduboq2 etis....pengotoq..wakakakakakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaum etnik srwk pon mengamalkan khatan, bukan setakat melayu islam sahaja..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 03:57 PM | Show all posts
Airun replied at 28-3-2019 02:39 PM
tanya sikit
jepun tak sunat
tapi kenapa sihat & umur panjang ?

tengok mana jepun x sunat?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-3-2019 04:04 PM | Show all posts
"Ini bukanlah kali pertama hospital tersebut melakukan kesalahan, bahkan ia adalah kali kelapan. "

mmg masalah btol hospital ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:30 PM | Show all posts
CharlesDera replied at 28-3-2019 01:55 PM
jangan kata barat..orang korea pun berkhatan...orang korea suka bersih2..tak macam penduboq2 eti ...

ye ke org korea ske bersih..bukan org korea xske mandi ke? kebanyakan my friend yg pergi mkn angin ke korea ramai kata org korea ni bau busuk...lg2 waktu pagi

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-3-2019 04:33 PM | Show all posts
Airun replied at 28-3-2019 02:39 PM
tanya sikit
jepun tak sunat
tapi kenapa sihat & umur panjang ?

yg panjang umur tu org tua kt kampung jek..
yg kat bandar ramai bunuh diri
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:44 PM | Show all posts
pai.kacang replied at 28-3-2019 03:57 PM
tengok mana jepun x sunat?

tudia soklan KBAT...wakakakakakakakakakakakakakakakakakakak
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 04:44 PM | Show all posts
mawar_mustika replied at 28-3-2019 04:30 PM
ye ke org korea ske bersih..bukan org korea xske mandi ke? kebanyakan my friend yg pergi mkn angin ...

beresih tang tu ja la lagu tu ceq...wakakakakakakakakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg ramai je non muslim yg bersunat.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 06:17 PM | Show all posts
Dah bahyak kes pun pihak berkenaan tak ambil tindakan mana tak kes terus berulang
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 08:03 PM | Show all posts
pegi hospital, eh tersunat pulak

boleh pulak tertukar rekod, bahaya betul
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 10:30 PM | Show all posts
doktor2 nya sm nurse dah kenapa..nsb baik tersunat ..kalau lain yg
terpotong lg lah maslaah besar..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
naseb tersunat..kalau terpotong lain nayaaa je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-3-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Syabas.. now you can kapel awek melayu dek
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 08:47 AM | Show all posts
CharlesDera replied at 28-3-2019 04:44 PM
tudia soklan KBAT...wakakakakakakakakakakakakakakakakakakak

hahahahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Xkan tak tanya masa doktor ambik pisau ke ape..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2019 09:40 AM | Show all posts
Pastinya pesakit ini akan meraong kesedihan setiap kali dia membuang air kecil apabila melihat hood alat sulitnya sudah tiada.......

Wallahualam.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 217475 Replies : 3931
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31674 Replies : 214
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92243 Replies : 874
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 808 Replies : 0
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20460 Replies : 339
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29797 Replies : 237
K-VARIETY SHOW
RahahK-VARIETY SHOW
Views : 228021 Replies : 1342
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 50052 Replies : 49
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 15187 Replies : 14
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3764 Replies : 30

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 12:21 AM GMT+8 , Processed in 0.076157 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list