CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2342|Reply: 11

"Ingatkan Shila Amzah Tadi,"-Pelajar Malaysia Berjaya Pukau Ramai Deng

[Copy link]
Post time 26-3-2019 11:49 AM | Show all posts |Read mode
Seperti yang berlaku di beberapa buah negara Asia, genre KPop kini turut menjadi kegilaan di Malaysia terutamanya di kalangan anak muda. Tidak hairanlah ramai yang boleh menyanyi lagu-lagu dalam bahasa itu dengan fasih sekali. Malahan , ada juga yang turut mempelajari Bahasa Korea hanya melalui lagu-lagu dan dramanya.





Kredit foto: Instagram



Impak KPop boleh dilihat lebih mendalam lagi di kalangan pelajar Malaysia yang menuntut di Korea Selatan. Baru-baru ini, seorang pelajar kita di sana memukau ramai dalam satu persembahan busking kerana kefasihannya menguasai bahasa tersebut.







Dalam satu video yang kini tular di Twitter, seorang pelajar di sana bernama @venompenguin  berkongsi persembahan rakannya mendendangkan sebuah lagu yang memukau penonton, termasuk rakyat Korea Selatan sendiri.


Menurut maklumat, dipercayai persembahan itu dibuat di sebuah jalan dinamakan Sinchon Street, dan gadis itu mendendangkan lagu berjudul Some yang dipopularkan oleh kumpulan Bolbbalgan4. Katanya ramai rakyat Korea terkejut dengan kepetahan rakannya berbahasa Korea dengan fasih.


Susulan tularnya video tersebut, ramai netizen yang memuji keyakinan gadis itu membuat persembahan di tempat awam.







Kredit foto: Twitter


"Keyakinan yang memukau, saya ingat Shila Amzah tadi," kata seorang netizen.



Seorang lagi berkata lagu ini memang susah dibawakan dan pelajar itu berjaya menyampaikannya dengan baik.




Bagaimanapun, ada juga netizen yang memberikan komen jujur mengatakan suara gadis tersebut biasa-biasa sahaja dan persembahannya agak tersekat-sekat.





Kredit foto: Twitter



Apa yang pasti, keberanian gadis itu untuk membuat persembahan di tempat awam dalam bahasa asing sememangnya layak mendapat pujian. Syabas! -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
I puji sebab berani. Sedap tak sedap tu meols bukan pakar dia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-3-2019 12:16 PM | Show all posts
Puji sebab dia yakin jer
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:25 PM | Show all posts
Boleh tahan sebab ada keberanian selalu tengok asal Korea je buat persembahan jalanan seperti tu nak2 area Hongdae
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 02:54 PM | Show all posts
yg penting keyakinan dia nak nyanyi tu.begetar2 suara.hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 04:37 PM | Show all posts
tahniah dik kerana berani dan berkeyakinan tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 04:58 PM | Show all posts
bagus la berani.. tapi samput akak dengar
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
iols dgr idok ler sdp mne.. tp, xpe.. boleh asah lg bakat tue..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 08:28 AM | Show all posts
sejuk la kot suara ketaq2...

biasa ja dengaq no xfactor
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Keyakinan tu luar biasa untuk suara yg tidak sedap seperti itu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 07:51 AM | Show all posts
baguslah.. for starter boleh bertapak kt sana nanti kalau ada rezki
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
x sedap pon..buat malu jer..ke perasan nyanyi sedap
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 12:02 PM GMT+8 , Processed in 0.084237 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list