CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5826|Reply: 24

Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!

[Copy link]
Post time 26-3-2019 10:56 AM | Show all posts |Read mode
Berlambak dalam pasaran sekarang menjual venir pergigian (dental veneers) palsu. Gara-gara terpedaya mahukan gigi cantik, tetapi tidak mahu memakai pendakap gigi yang boleh mencecah kos sehingga RM10,000, para pengguna tanpa berfikir panjang terus bersetuju 'ditipu' penjual tidak bertanggungjawab.

Veener berfungsi sebagai lapisan yang menjadikan gigi putih, lebih teratur dan cantik dengan meletakkan satu lapisan porselin di atas permukaan gigi. Memanglah boleh cantik dengan veener ini, tetapi hanya sekiranya ia dilakukan doktor bertauliah yang diiktiraf Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)!


Sempena World Oral Health Day atau #WOHD19, seorang doktor gigi berusaha mengajar anak bangsanya mengenai kesihatan gigi dan bahayanya veener palsu ini pada kesihatan mulut.





Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!





Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!





Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!





Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!




Doktor dah beri nasihat percuma, takkan nak dengar cakap doktor tidak bersijil juga? Jadi pengguna dan pembeli yang bijak. Jangan sebab obses dengan kecantikan, kesihatan diabaikan. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Haqiem Rusli pon baru buat gigi kan.. veneer. Harap2 yg bertauliah lah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 11:18 AM | Show all posts
Sama kes dengan yang inilah ye

https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1152174&extra=

Dua2 berangan dengan doktor gigi palsu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 11:39 AM | Show all posts
Kalau betul2 nak guna kena dapatkan khidmat pakar gigi kalau dari yang palsu dapat komplikasi sendiri jugak yang susah nanti
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada benda boleh nak kedekut ...ada benda tak boleh...salah satunya gigi!... you pay peanuts you get monkeys..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
@dodolgemok ada x pngalaman bertemu patient veneer pelesu sebegini?
Tlg makikan utk iols
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 12:19 PM | Show all posts

si ungkasha pakai veneer la kan?
seram iols gigi putih sekata besor2.
nampak fake gila.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 03:03 PM | Show all posts
nak yg murah mendapat lah kualiti yg so so ja..
padahal yg mahal tu dah kira pelbagai aspek
nak kene bersihkan dl n ada apa2 jd bole jumpa blk
dr tersebut..ni psg murah sekali dpt jangkitan jgn hrp
dpt jumpa blk yg dr fake tu..last2 kene jumpa dr sebenar jg kan..
dah rugi duit dgn masa.blm kira sakit lg
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 26-3-2019 12:06 PM
@dodolgemok ada x pngalaman bertemu patient veneer pelesu sebegini?
Tlg makikan utk iols

Belum jumpa lgi sis, kalau jmpa mmg kena maki jua lah. Mungkin di kl Selangor jah yg byk kes sebegini kot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 04:38 PM | Show all posts
veneer pon dh ade yg fake ke, bahaya sungguh zaman skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 26-3-2019 03:31 PM
Belum jumpa lgi sis, kalau jmpa mmg kena maki jua lah. Mungkin di kl Selangor jah yg byk kes sebeg ...

Ye la..sini mmg banyak promosi
Pastu bila orang tegur..sentap
Dok kata jatuh bisnes melayu
Jilaka..yang pi buat pon bodo jugak..
Last last luruh gigi
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Veneer ni mcm crown ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Habis lah lepas minah rempit bdk2 tik tok bigo beralih ke veener. Braces soooo yesteryear
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Veener pun ada fake? Ayooo macam macam sekarang ni nak buat duit..ada permintaan semua jalan
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Veneer ni buat apa? Kalo gigi jarang2 bole ke? So xyah pakai braces
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 26-3-2019 08:18 PM
Ye la..sini mmg banyak promosi
Pastu bila orang tegur..sentap
Dok kata jatuh bisnes melayu

Alasan paling bodoh yg org Melayu suka guna...tak sokong bisnes melayu..dengki nak jatuhkan bisnes bangsa sendiri.. Bab tekak, poket sendiri mmg main sentimen bangsa, tapi bila ada complication buat tak tau je, terus ckp bkn salah saya. Agakla nak sokong bisnes tak tau halal haram, asal melayu bisnes je kena sokong, camtu aku bisnes jual org la jadi mak ayam, sapa tak sokong maknanya semua dengki dgn bisnes aku. Base bodow.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
PulutSambal replied at 27-3-2019 10:53 AM
Alasan paling bodoh yg org Melayu suka guna...tak sokong bisnes melayu..dengki nak jatuhkan bisnes ...

Kan..
Iols penah kena kecan sebegitu  
Geram je..
Main sentimen pwrkauman..
Jilaka betoi..
Buat bisnes elok sket bleh tak? Kan? Eee...
Jadi mak ayam..jual bebudak yang buat fake braces bagai neh pls
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 04:45 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 26-3-2019 12:00 PM
Ada benda boleh nak kedekut ...ada benda tak boleh...salah satunya gigi!... you pay peanuts you get  ...

satu lagi mata.. jangan laa oiii sape2 yang pakai contact lense pasar malam tu. hadoiii
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 27-3-2019 02:50 PM
Kan..
Iols penah kena kecan sebegitu  
Geram je..

Kan. Paling menyampah manusia yg jadi penunggang agama and main sentimen bangsa Melayu. Meniaga bukan-bukan pastu jual jus ajaib kat org tua, ckp tak payah mkn ubat hospital tak bagus, minum air ni elok, hujung2 lagi teruk pastu tetap salahkan hospital dan doktor.

Ha ah iols nak jual org, pastu main sentimen bangsa dan agama. Tgkla kompom laku punya.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2019 12:32 PM | Show all posts
nanny_1 replied at 26-3-2019 12:19 PM
si ungkasha pakai veneer la kan?
seram iols gigi putih sekata besor2.
nampak fake gila.

owhhh
ptt la iols tgk pelik semacam
mcm gigi pelesu nenek kebayan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 12:17 AM GMT+8 , Processed in 0.390537 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list