CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5810|Reply: 26

Tular Selepas Nyanyi Lagu "Assalamualaikum", Takaaki Terry Dilamar Fa

[Copy link]
Post time 17-1-2019 12:13 PM | Show all posts |Read mode



Kredit Foto : www.gempak.com



Takaaki Terry dari Osaka, Jepun telah meninggalkan negaranya untuk mengejar cita-citanya menjadi penyanyi di Malaysia.


Jejaka yang berusia 24 tahun ini,  telah menjadi tular di media sosial sejak tahun lepas kerana menyanyikan lagu yang berjudul "Assalamualaikum" dari Faizal Tahir.







Memetik dari GEMPAK, demi mengejar cita-citanya, dia mengambil risiko dengan meninggalkan kerjayanya sebagai seorang pegawai pemasaran di Osaka.


Menurutnya, sudah lama dia menyimpan hasrat untuk menjadi penyanyi tetapi ingin memulakan kariernya di luar negara terutamanya Malaysia.


"Ya saya nekad berhenti kerja. Saya mempertaruhkan kehidupan saya untuk mengejar impian bergelar penyanyi di negara ini".

"Sebenarnya saya dah lama saya ingin menjadi penyanyi dan saya jatuh cinta dengan lagu-lagu melayu."

"Antara lagu pertama yang membuatkan saya jatuh cinta adalah Dari Mata (Jaz Hayat), saya juga suka dengar lagu Pematah Hati (Nabila Razali)"

"Saya berpeluang ke Kuching, Sarawak pada April tahun lalu dan dari situlah saya mendapat peluang mendengar banyak lagu Melayu"

"Bagi saya, kebanyakan melodi lagu Melayu sangat indah itu yang membuat saya mula meminati lagu dan mempelajari Bahasa Melayu" katanya.



  



Selain itu, Takaaki turut mengungkapkan rasa gembira kerana diberi peluang bekerjasama dengan Faizal Tahir.


"Tak pernah terfikir ini akan terjadi, rasa bersyukur kerana dipertemukan dengan Faizal Tahir. Sampai sekarang masih lagi tak percaya, rasa macam mimpi."






Takaaki sememangnya telah meninggalkan kesan kepada penulis lagu dan penyanyi iaitu Faizal Tahir, lantas membawanya ke Osaka untuk melamar Takaaki sebagai artis rakaman di bawah syarikat  Faithful Music iaitu milik Faizah Tahir sendiri.





Takaaki turut menyatakan  apabila sudah mencapai kejayaan di sini, dia ingin mengembangkan pengaruh muziknya  di Singapura, Brunei dan Indonesia.






Selamat maju jaya diucapkan kepada Takaaki Terry. Semoga sukses dalam mengecapi cita-cita sebagai seorang penyanyi di Malaysia.


Selamat Datang Ke Dalam Industri Muzik Malaysia. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-1-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
boleh ke sheols meneruskan legacy kak sandii suzuki?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk memulakan cuba2 boleh try..  meh ler dtg malaysia. Mesti acik2 birah gatai2 nak dengar
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 12:35 PM | Show all posts
dari segi rupa paras... almost kendu la...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 12:45 PM | Show all posts

iols notice artis2 bawah FT ni semua haus vokalnya jah. Cth terdekat Lizzy Tan . ada sorang lagi retis pompuan Melayu yg youtube dulu iols tak hengat.

kebanyakan retis2 youtube ni time diaorang nyanyi lagu2 retis terkenal (cover version) memang sedap. tapi bila nyanyi lagu2 sendiri, ke laut dalam vokalnya.



Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Overrated nyah
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 01:01 PM | Show all posts
wadiunong replied at 17-1-2019 04:45 AM
iols notice artis2 bawah FT ni semua haus vokalnya jah. Cth terdekat Lizzy Tan . ada sorang lagi r ...

kecuali aziz harun. aziz harun nyanyi live sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 01:06 PM | Show all posts
oklah dia nyanyi tak pelat macam
sesetengah penyanyi Melayu yang
acah2 pelat..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-1-2019 01:27 PM | Show all posts
muka mcm erul AF sikit2 ya... tapi takde la serupa...
kena polish lagi kot.. gigi heshe itu bagi la pendakap percuma.. kalau tak mampu sgt.. yg rm300 tu pun jadi la...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols jamin, kejap je ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 03:43 PM | Show all posts
putehkundor replied at 17-1-2019 04:23 AM
boleh ke sheols meneruskan legacy kak sandii suzuki?

tenkiu memperkenalkan iolls dengan acik sandii
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 04:41 PM | Show all posts
wadiunong replied at 17-1-2019 12:45 PM
iols notice artis2 bawah FT ni semua haus vokalnya jah. Cth terdekat Lizzy Tan . ada sorang lagi r ...

hanis soraya yg study medic dekat mesir tu ka chuolz....
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 05:40 PM | Show all posts
awexgaban7 replied at 17-1-2019 04:41 PM
hanis soraya yg study medic dekat mesir tu ka chuolz....

ha ye betul. sendu dah sheols?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap bodoh bodoh alang sikit, buat lawak2 sikit, nanti boleh popular macam mark adam.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 05:56 PM | Show all posts
Tapi kan korg Terry ni jenis tak photogenic je.. kat depan2 handsome.. sbb iols pernah jumpa dia depan2, lepak makan kat Hyogo Halal Restaurant n coffee-ing kat Sannomiya.. time tu dia datang Kobe, iols kerja kat Kobe sekarang. so just DM dia kt ig masa tu before jumpa.. memang jenis suka belajar bahasa Melayu.. time tu lagi seminggu dia nk fly g KL. cume tak sangka la pulak lepas tu mcm2 show pulak dia keluar time kt KL. hari tu dia ckp dia set masa 1 month je tgk mcm mana plan (time tu 3 Disember dia fly). ni ok la kot sbb dh sebulan lebih stay kat KL.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 06:21 PM | Show all posts
senang nya jadi artis sekarang ni kat malaysia sampaikan org luar pon nk kesini tuk menyanyi. hmmmmm
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-1-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 17-1-2019 12:23 PM
boleh ke sheols meneruskan legacy kak sandii suzuki?

Uuu nama yang legend! Hebat uols masih ingat!
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia pasti menyesal lepas dia tau msia ni banyak acik2 bawang
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 09:05 AM | Show all posts
hantamal replied at 17-1-2019 10:54 PM
Dia pasti menyesal lepas dia tau msia ni banyak acik2 bawang

kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
wadiunong replied at 17-1-2019 05:40 PM
ha ye betul. sendu dah sheols?

Sendu sedan dah.... harap bawah FT ja... bukan best mana pon
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 02:07 PM GMT+8 , Processed in 0.098295 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list