CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Syd

[Tempatan] [Isu Larangan Merokok] Tegur pelanggan merokok, pekerja restoran dilempang

  [Copy link]
Post time 2-1-2019 05:57 PM | Show all posts
harap dibenarkan pemilik kedai makan, mamak, ke apa simbah air panas kt pelanggan cmni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
wadiunong replied at 2-1-2019 05:42 PM
sedangkan undang2 & hukum Allah pon manusia langgar. ini kan pulak undang2 manusia.

kalo amalan ...

kan  ..  sedangkan tuhan pun tak kata haram.  depa pulak terlebih pandai.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:01 PM | Show all posts
kalau rasa taknak hidup bermasyarakat dan tanak hormat orang, esok kalo dah meninggal kubur tu mohon korek dan tanam sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

jgn cam tu...nt dia doakan ko n the gang cepat2 mampus bersama dgn hembusan asap rokok ko tu...gimana???
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:06 PM
hahaha..  Lain kali jgn sebok aku Isap rokok.  bukan duit mak bapak korang pun.

kedai..bkn mak bapak ko punya-mamak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
aku harap sangatlah waiter yg kena lempang tu buat police report & resto owner pun buat polis report sebab mamat bodo piang tu merokok dlm resto dia. bior si bodo piang kena dakwa & hukum penjara serta denda. just so that he realize, arrogant ignorant come with hefty price tag
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ada rules tu follow je lah. Nak jugak berlagak gangster. Sampai bulan 6 ni ok lagi tak kena denda, lepas bulan 6, ko langgar jugak, bayar lah 10k. Masa tu nak lempang hakim?   
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 2-1-2019 02:36 PM
Kenapa klu di Spore rakyat dia takut nak lawan penguatkuasa ?  Mesti ada sbb diaorg takut

pati bangla indon pon x takut dgn penguatkuasa kst Msia ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Contoh perokok2 sial ni @kasibiman  boleh mampos kena denda lepas ni. Cash!
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

Mmg lobai kehulu kehilir hidup islam tpi ujong2 beli rokok yahudi jua. Takbir!
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:06 PM
hahaha..  Lain kali jgn sebok aku Isap rokok.  bukan duit mak bapak korang pun.

Bodoh sebab xikut peraturan. Lobai mmg hina sial
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 2-1-2019 02:36 PM
Kenapa klu di Spore rakyat dia takut nak lawan penguatkuasa ?  Mesti ada sbb diaorg takut

Yg tampar tu meleis, tuan tanah malaya. Kau rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 2-1-2019 03:17 PM
Ameer corner tapi pemilik T Krisnasamy.. hmm...lagi besar isu dari larangan merokok ni..

Apa isu besarnya tu? Apa org kaper xboleh bukak kedai bagi nama kedai meleis ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 07:25 PM | Show all posts
hmmmmm

Ameer Corner
pemiliknya T Krisnasamy.

kenapa xletak Muniandy Corner? Velu Corner? or Wathya Corner?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 07:33 PM | Show all posts
ISIS mengancam hukuman mati dulu jika tertangkap memiliki rokok
itupun masih ada lagi yg xreti reti.....sekali dgn 'pejuang'2 dia sekali
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 05:35 PM
Okay  ..  setakat pukol 4 tadi keadaa masih tenteram macam biasa.  aku mai minum Isap rokok sorang2  ...

Lobai bodoh bila nak mampos kena kanser mulut?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak jadi parid kamil ke lempang melempang ni? Mangsa mohon saman pelempang sampai tinggal spenda
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
asudau replied at 2-1-2019 03:56 PM
elok mamak yang kena lempang tu buat report polis..bior yang melempang duk lokap sehari dua

Mcm kes tok yid.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 05:35 PM
Okay  ..  setakat pukol 4 tadi keadaa masih tenteram macam biasa.  aku mai minum Isap rokok sorang2  ...

Ko gi songel tembakau aje lah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

Kau bukan antara geng penegak islam ke dekkk?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 12:37 AM GMT+8 , Processed in 0.140173 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list