CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dj_design89

Rambut gugur dan kering

  [Copy link]
Post time 10-12-2018 02:15 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 2-12-2018 03:28 AM
Sis kawan dlm gp sy @puccafan rekemen rawat rambut dgn  aloe vera. Sy cuba buat n it works utk rambu ...

meollss da wat letak aloe vera, santan, minyak kelapa, minyak argan whatsoever last2 masig gugur gak..end up alopecia..
kemurungan yachh sampai skang..tumbuh pun vellus hair tapi xsume part..85% kepala sampai jadi licin..bila g spital gomen manjang amik drah je smpai 3x..bila tnya napa asyik amik drah dr leh ckap yg prev. blood test xleh detect..hampeh tol..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2018 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-12-2018 02:15 PM
meollss da wat letak aloe vera, santan, minyak kelapa, minyak argan whatsoever last2 masig gugur g ...

U yg citer almost bald tu kan?
Takut i baca. Hrp2 u jumpe solution.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 03:06 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-12-2018 02:37 PM
U yg citer almost bald tu kan?
Takut i baca. Hrp2 u jumpe solution.

yela kat benang kak nab tu..hehehe..

takpe la, ni alhamdulillah da jumpa group support for alopecia..tapi  treatment pun bukan murah adoyai..nangis meolls kat bucu meja..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-12-2018 03:06 PM
yela kat benang kak nab tu..hehehe..

takpe la, ni alhamdulillah da jumpa group support for alop ...

Cer citer psl sindroom tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 03:19 PM | Show all posts

tah la momod..ok meollss bagi kronologi la ye..

6-7-2017 = bersalin anak 1st

14-3-2018 = baru perasan ada bald patch sebenar syiling 50 sen yg lama

& start from that moment rambut gugur cam air terjun yachh..end up rambut aku selebat cikki kelly-ng last2 skang jadi Gollum citer Lord Of the Ring tu..korang ghaser??

btw memacam da meollss try you name it, Marini, watsons natural, house of healin, aily n supplement da memacam da..gi spital pun menyampahkan..tapi ade sorang ahli group support meollss join dia cakap dia memula pun da ptus asa sbab dia refer kat spital gomen kat kelantan tapi manjang amik darah je (same case like mine) n tetiba ade sorang hamba Allah ni cadangkan dia gi HKL sana stiap minggu cuci kepala pakai asid (SADBE application)..masalahnye skang nak g KL semata2 nak cuci kepala tu incure cost tau da la meollss dok kat jb..hmm
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-12-2018 03:19 PM
tah la momod..ok meollss bagi kronologi la ye..

6-7-2017 = bersalin anak 1st

Sis, cube bawa bincang dgn doc.
Bg opinion.
Tp jgn tunjuk pandailah.
Sbb tu mencabar ego mereka.
Google tgk.
Kdg2 they have no clue sbb derang x pernah hadapi masalah ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 12:19 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-12-2018 04:53 PM
Sis, cube bawa bincang dgn doc.
Bg opinion.
Tp jgn tunjuk pandailah.

thanks momod for the advice tapi xpe la i reserved my comment..mungkin lom nmpak result lagi kot..
cuma mostly member dlm support group tu ckap dorang dari negeri2 luar dri kl pun refer kat HKL n nmpak perubahan positif..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 11-12-2018 12:19 PM
thanks momod for the advice tapi xpe la i reserved my comment..mungkin lom nmpak result lagi kot.. ...

Oh ok ok.faham faham
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2018 12:37 PM | Show all posts
farlis replied at 3-12-2018 03:16 PM
Lepas rambut i yg panjang dirosakkan oleh salun, i potong pendek...
Now i tgh buat  PRP (Plasma Ric ...

aduh, suntik kat kepala tu cam ngilu lak..huhuhu..

tahniah sbab ade perubahanm positif..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 12:41 PM | Show all posts

meollss pun ade consult 1 doctor ni dia sarankan meollss peknen balik sbab bese masalah rmbut ggur ni sume masalah hormon..tapi meollss kuat mengatakan ni masalah hormon sbab pas bersalin period 2-3 bulan skali bru kluar..

tah la momod, seb bek laki bgi moral support, cuma yg xbez nye bila g uma mil n jumpa ipar duai dorang beria nk tgok kepala meollss sbab meollss skang manjang pkai inner scarf sjak jadi gollum ni..huhu
kengkadang sampai cakap kat laki xnk ikut dia tdo uma mil sbab stres kpala asyik kne tutup je..hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 12:53 PM | Show all posts
chicozinn replied at 11-12-2018 12:41 PM
meollss pun ade consult 1 doctor ni dia sarankan meollss peknen balik sbab bese masalah rmbut ggur ...

Kesiannya baca mslh u.. I yg rambut gugur tgk rambut bersepah pun stress sgt. Lps salun rambut rosakkn rambut i, jd keras kejung lagiii la i stress. Tiap2 ari nk apply hairmask, kena guna hair dryer lps cuci rambut bagai. Pagi2 rambut dh mcm singa. I smpi nangis ckp kt hubby, nk potong rambut. Dia suh sabar tgk sebulan 2 pki hair mask bagai. Dia x suka i rambut pendek. End up, dia ckp nk potong tgu dia. Gi salun ssma2, ingat nk potong sikit ja, alih2 dia kata buang terus rambut rosak tu, x guna nk simpan pun. Dh potong, buat treatment rambut. Tu yg i decide nk buat PRP. Lg satu, stress pun buat problem rambut gugur lg teruk. Syukur la hubby u very supportive. I doakan u akan jumpa penawar mslh u.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 01:07 PM | Show all posts
hjg tu trim sikit sis, 5-10 cm mcmtu..
rajin2 apply serum & jgn ikat masa basah..
kurangkn pkai hair dryer..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 2-12-2018 01:50 AM
Minyak biji sawi aka mustard oil. Kwn yg recommend. Katanya org India pakai minyak ni bg rambut leba ...

Hai. Nak tahu u beli mana ek mustard oil tu. Tq
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
paiayam replied at 11-12-2018 11:57 PM
Hai. Nak tahu u beli mana ek mustard oil tu. Tq

Beli kt lazada.. Kt shopee pun ada. My friend kata dia beli kt kedai India je sbb mustard oil tu mmg biasa org India yg pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sy pon ada masalah rambut gugur teruk, smpai nmpk botak tgh2. salah satu punca sbb ada resdung teruk. First i pi buat bekam kepala. lps tu still ada gugur cuma kurang sikit. apa i buat, pi goggle apa supllmnt untk hari fall. lps tu i pi cari biotin kat gnc store. lps 2 minggu pkai, ta daa ank rmbut tumbuh dan kepala yg botak tgh ni dah x ada. sekarang ni baru pakai biotin shampoo. sblm ni bnyk try shampoos kat watson, guardian tp x jadi. rambut lagi gugur teruk.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2018 02:25 AM | Show all posts


rambut baru potong. ada dekat 10-15cm jugak potong ni. dan saya potong sendiri. tu sebab nmpk v senget tu ahahahaha.

baru buat rutin baru. sedang guna minyak anti hair-fall himalaya, lepastu syampu guna himalaya anti hair-fall shampoo. plan nk pakai minyak ni sekali seminggu, dan minyak buah keras 2 kali seminggu. korang rasa okey ke campur2 minyak camtu?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-12-2018 02:27 AM | Show all posts
mizzy replied at 4-12-2018 12:45 PM
Guna minyak franch oil ni. Dia ada banyak range, i guna yang biru ni. Sapu dekat scalp urut2, past ...



pernah pakai minyak ni. lepas beberapa kali pakai, setiap kali nk sapu pada rambut, mesti gugur je rambut hmm. tapi mmg jadi pada rambut adik saya. rambut dia jadi lembut je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2018 02:32 AM | Show all posts
Sharifah180175 replied at 2-12-2018 10:12 AM
Haircare at home salon. Berbaloi. Rmbut elok jadinya.



Woww thanks! tapi dulu saya dh pernah pakai syampu tresseme tapi rasa x ngam. x ingat kenapa masa tu rasa x ngam ahahah XD
tapi argan oil tu nampak menarik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2018 02:34 AM | Show all posts
Santut replied at 2-12-2018 01:43 PM
Blh cuba syampu dn perapi nexxen. Biasa salon rmbt ada jual.



dulu2 masa zaman rajin gi salon, saya biasa beli syampu H.E.A.D.S. yg tu kt salon je biasa jual. kt farmasi pun xde huhuh.
thank you BTW
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2018 02:35 AM | Show all posts
weezerfan replied at 2-12-2018 03:19 PM
Potonglah rambut sis tu mcm mak lampir aku tgk



aku lelaki laa ahahahahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 04:22 PM GMT+8 , Processed in 0.135121 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list