CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 16512|Reply: 136

Jangan Cepat Melatah, Kenapa Nak Terasa Dengan Istilah 'Sendu'? - DSV

[Copy link]
Post time 9-10-2018 11:06 AM | Show all posts |Read mode
"Jangan salah tafsir istilah 'sendu' yang saya maksudkan. Saya tak maksudkan 'sendu' tu bermakna anda bukan siapa-siapa."



Gara-gara dikecam hebat hingga ada penggiat seni terasa hati dan mahu memboikotnya, Datuk Seri Vida (DSV) tampil memberi penjelasan.




Kredit foto: IG Noraniza Idris






Kredit foto: IG Damian Mikhail




Jutawan kosmetik itu meminta golongan artis supaya tidak mudah melatah dengan kenyataannya menggunakan istilah 'sendu' sebelum ini.

"Ia merujuk kepada perbezaan anda dari zaman kegemilangan dan setelah anda tak gemilang. Kenapa nak terasa?

"Kalau artis tu dah lama tak menyanyi, lama menyepi, lama menghilang dan lama tak muncul TV apa istilahnya tu?

"Kalau saya salah, tolong betulkan. Bagi saya jawapannya" katanya kepada mStar Online.








Terdahulu, DSV menegaskan dia tiada niat membuli artis demi kepentingan diri sendiri seperti didakwa Aishah.

"Sebenarnya Aishah silap. Saya menaja itu satu platform, tapi nawaitu saya buat program ini dengan Michael Ang adalah untuk mengangkat artis yang sendu supaya mereka boleh cari makan balik.

"Sekarang semua artis GV meletup-letup, sedangkan kalau artis nak naik ini memang susah, kena marketing tapi mereka dah dapat red karpet.

"Daripada tak ada show buat show. Motif kita mahu menaikkan artis bukan membuli artis. Jadi, jangan ingat program ini hanya sekadar hiburan semata-mata, tidak ya," katanya.


Malah, dalam kemas kini terbarunya di Instagram, DSV memaklumkan akan mengadakan sidang media petang ini bagi membuat penjelasan berhubung isu berlian pemberiannya.





Kredit foto: IG DSV



Semua orang memiliki pandangan dan terjemahan berbeza bagi sesuatu perkara. Jadi, berhati-hatilah sebelum berkata sesuatu kerana dikhuatiri akan menyinggung perasaan orang lain.


Apa pula pandangan anda terhadap penjelasan terbaru daripada DSV ini? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2018 11:08 AM | Show all posts
dia ni mcm keling jugak aku nengok..org cakap pasal keaslian berlian,dia boleh konar bab artis dulu2 makin malap.. 2 perkara yg jauh berbeza..nampak sangat si gemok badak sumbu hidong serombong ni jenis bongkak..patutlah semua suami ko cabut lari..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:09 AM | Show all posts
ape ape la vida oii, untung tau kau tak sponsor GV , jihan ngan nabil tetap sebut, dah dua minggu gv, dua minggu nama kau naik, free promo kot .. bencilah
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Artis lama ni kebanyakan still buat show ye. Cuma orang ingat tak aktif sebab tak masuk tv je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:14 AM | Show all posts
sape yg melatah sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:15 AM | Show all posts
Makin lama makin terserlah bongkaknya DSV ni... tak pernah nak mengaku salah. Seburuk2 Datok Aliff tu.. orang kecam ke hape.. ada jugak dia mengaku salah dia.. buat nasyid nak cover balik.

Si Vida ni.. lepas satu.. dia tambah satu lagi.. Biar smua org boikot dia. Boikot produk sampah dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:15 AM | Show all posts
Bongkak nak mampus. Moga produk kau terus merudum jahanammm
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:22 AM | Show all posts
talapia replied at 9-10-2018 11:15 AM
Makin lama makin terserlah bongkaknya DSV ni... tak pernah nak mengaku salah. Seburuk2 Datok Aliff t ...

kau jangan bagi dia idea nak menyanyi nasyid lak weh..tak sanggup dgr sora dia terngiang2 mcm masa musim ayam me dulu..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2018 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sebab nama dah mula sendu, carik lah publisiti bodoh, mereput lah ko situ vida oii
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tintalangit at 9-10-2018 12:37 PM

Baru meols tahu Diva Aishah ni from keturunan yang kaya raya juga yach.










This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
nak cakap pasal istilah sendu pulak. konar sana konar sini macam keling
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:37 AM | Show all posts
Gituhhhh siap ada sidang media. Eh macik, ko yang konar sana konar sini kan? Harap macik ni tak terbelit dengan ayat sendiri la yer
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:38 AM | Show all posts
kucingitam replied at 9-10-2018 11:22 AM
kau jangan bagi dia idea nak menyanyi nasyid lak weh..tak sanggup dgr sora dia terngiang2 mcm masa ...

hahahaha...
ini pon aku dah bersyukur amat2 bole tengok GGV5 tanpa DSV tu. At least busuk2 perangai Aliff tu.. appearance tu lagi sedap keluar tv. Hahahaha..  Kenapa aku dok compare dorang aje? sebab... dorang je yg ada ketebalan kulit muka yg setebal kerak bumi kot. Ko kecam ke.. cerca ka... muka dorang mcm xluak apa.


Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
So, mengikut logika si bidah ni
Sebab ko taja prog utk up semula retis sendu
So it us ok la utk kasi hadiah pelsu yg kunun harga puluh2 ribu itu?
#logikaorgasalnyamiskinjadikayatiba2
#lowclass

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:41 AM | Show all posts
talapia replied at 9-10-2018 11:38 AM
hahahaha...
ini pon aku dah bersyukur amat2 bole tengok GGV5 tanpa DSV tu. At least busuk2 perang ...

hahah..tapi aku rasa alip lagi annoying dr vida..memang aku terus tutup tv masa gv ritu...

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 11:51 AM | Show all posts
lepas ni mana event rancangan nak sponsor, kena tgk betul2 la..
kalau jadi mcm ni lagi, dengan rancangan2 tu pun boleh kena boikot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2018 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaman kejatuhan Bermula....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 12:07 PM | Show all posts
dah sampai masa roda berputar...
liza hanim sendu ke? elok je ade nyanyi kat IB konsert wings belenggu irama.. dengan corporate show lain sebelum GV..
ade jugak laa yg dah 10-15 tahun tak nyanyi masuk GV.. tapi tak delaa semuanya sendu..
win win situation je GV ni.. kalau takde GV.. ko dgn product ko qu puteh tu dulu saper pun tak kenal...
so takyah laa bongkak nau bila bercakap..

bleh laa sohai pinang DSV ni.. sama2 suka cakap memandang ke langit...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 12:11 PM | Show all posts
apakah pengakhirannya...pening dok baca pasal DSV ni ...
x tau nak kesian ke nak kecam..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 12:15 PM | Show all posts
iols rasa tok V ni pernah ada impian nak jadi lawyer lah. dia punye konar tu, ferrari boleh terbalik yach!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 04:46 AM GMT+8 , Processed in 0.246113 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list